Sosyal medyada eleştirinin sınırı pek yok. En basit tepki bile kısa sürede linçe dönüşebiliyor. Yazar Orhan Pamuk’un ‘Babamın Bavulu’ kitabını kendisinin seslendirmesini beğenmediğini belirten bir kullanıcı, cümlesine ‘linçlenmeyeceksem’ diye başlıyor. Linç edilmek tek kelimeyle ifade ediliyor artık.
#ŞAİRAmacının ‘gıdıklamak’ değil, ‘içimizde kıpırtı yaratıp bizi düşünmeye sevk etmek’ olduğunu söylüyor. Uluslararası üne sahip grafik sanatçımız, Gürbüz Doğan Ekşioğlu ile buluştuk. Çalışmaları ünlü New Yorker dergisine kapak olan Ekşioğlu, eserlerindeki mizah duygusunu babasından, sanatsal yönünü annesinden, ilhamını da Karadeniz’den almış..
#İllüstrasyonTürk edebiyatı ve sanatının inceleme, araştırma, eleştiri dergisi Gösteri, edebiyat türleri arasında gezindiği yeni sayısında, farklı bakış açısıyla okuyuculara yeni bilgiler, yorumlarla okuru buluşturuyor.
#Hürriyet Gösteri DergisiYARATICI YAZARLIK konusunda birçok kurs açıldı, birçok kitap yayımlandı. Hiç kuşkusuz bazı tartışmaları da beraberinde getirdi. Çünkü yararlı bir yanı olduğu kadar aldatıcı bir yanı da var. Birinci soru şu olmalı: Yaratıcı yazarlık kursuna giden biri gerçekten yazar olabilir mi?
Yaşar Seyman bir mücadele kadını. İki kimliği var: Sendikacı ve yazar. 23 yıldır sendika başkanlığı yapmasına rağmen kadın hakları mücadelesi onun hep birincil işi. Yazar kimliği de kadın hakları mücadelesini bütünlüyor, ağırlıklı olarak kadınları, kendi deyimiyle 'Asmin'leri kaleme alıyor. Yani uçurum kenarında açan çiçekleri...
Powerbroker, güç simsarı demek. Şahsi başarıları, üyesi olduğu aile, ekonomik durumu ya da başında bulunduğu kurumun gücü nedeniyle nüfuz sahibi olmuşlardır. Bu nüfuzu sayesinde de bir sektöre, bir şehre, hatta bir ülkeye istedikleri yönü verebilirler. Bazılarının ismini bilirsiniz ama asıl güçlerini tahmin edemezsiniz. Bazılarının ise adını bile duymamışsınızdır. Sadece siyasette değil her alanda güç simsarları vardır.