hpv testi haberleri sayfasında hpv testi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 303 hpv testi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kızının 2007'deki doğumunun ardından uzun süre adet görmedi, sonra ara ara kanamaları oldu ve bir jinekoloğa gitti ancak doktoru ona endişelenmemesini söyledi. Birkaç kez rutin smear testini kaçırdı, daha sonraki yıllarda iki kez yaptırdığı smear testi negatif çıktı ama ilk semptomları yaşadıktan tam 14 yıl sonra üçüncü evre rahim ağzı kanseri teşhisi kondu. Genç kadın HPV aşılarının önemine dikkat çekmek ve hayat kurtarmak için hikayesini herkesin duymasını istiyor.
#Kadın SağlığıHPV cinsel yol ile bulaşan bir enfeksiyondur. Genital bölgede siğil şeklinde oluşan bir çeşit virüstür. HPV bir kişinin vücuduna girdiği zamanda dönemsel olarak tekrarlanmaktadır. Cinsel yolla bulaştığı gibi çok nadir de olsa cinsel ilişki dışında da bulaşabilmektedir. Bu siğilin görüntüsü karna bahara benzemektedir. Vücutta bazen tek bir bölgede bazen de birkaç bölgede görülebilmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Erkeklerde HPV TestiSağlık Bakanlığı ve KETEM (KANSER ERKEN TEŞHİS, TARAMA VE EĞİTİM MERKEZİ) tarafından son yıllarda kanser tarama programı içine alınan Ulusal HPV-Smear Tarama Programı sonrasında kadınlarda rahim ağzı (Serviks) kanserine karşı farkındalık artmış ancak bunun yanında bilgi eksikliği ve ne yazık ki bilgi kirliliği nedeni ile kaygı da artmıştır. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Ali İrfan Güzel, HPV ile ilgili merak ettiklerimizi yanıtlıyor.
#HpvKadınlarda en sık görülen kanserler içerisinde 2. sırada bulunan rahim ağzı kanserlerinin taramasında kullanılan birinci basamak yöntemler HPV testi ve smear testidir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hakan Seven, HPV testi ve sonuçları konusunda önemli bilgiler verdi
#Pozitif Hpv TestiCinsel yolla bulaşan hastalıkların başında gelen HPV’nin yeni çıkan teknolojilerle birlikte artık evlerde yapılabilen testlerle tespit edilebildiğini söyleyen Batı Anadolu Central Hospital Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Neslihan Gürbüz, evde yapılacak HPV testinin bir çok yönden avantajlar sunduğunu belirterek test hakkında bilgiler verdi.
#1Doğum sonrası uzun süre adet görmedi, anormal kanamaları oldu. Doktora gitti ancak jinekoloğu endişelerini yersiz buldu. İki kez yaptırdığı smear testi negatif çıktı ama ilk semptomları yaşadıktan tam 14 yıl sonra üçüncü evre rahim ağzı kanseri teşhisi kondu. Avi Grant-Noonan, HPV aşılarının önemine dikkat çekmek için yaşadıklarını herkesin duymasını istiyor.
#KanserKızının 2007'deki doğumunun ardından uzun süre adet görmedi, sonra ara ara kanamaları oldu ve bir jinekoloğa gitti ancak doktoru ona endişelenmemesini söyledi. Birkaç kez rutin smear testini kaçırdı, daha sonraki yıllarda iki kez yaptırdığı smear testi negatif çıktı ama ilk semptomları yaşadıktan tam 14 yıl sonra üçüncü evre rahim ağzı kanseri teşhisi kondu. Genç kadın HPV aşılarının önemine dikkat çekmek ve hayat kurtarmak için hikayesini herkesin duymasını istiyor.
#Kadın SağlığıCourtney Gibbons, henüz 22 yaşındayken bazı belirtiler yaşamaya başladı. İki çocuğu olmasına rağmen yaşı çok genç diye o zamana kadar hiç smear testi yapılmayan Gibbons’a, doktorları da şaşırtacak şekilde rahim ağzı kanseri teşhisi kondu. Rahmi, fallop tüpleri ve hatta kanserin yayıldığı apandisi dahi alınan genç kadın, şimdi HPV tarama yaşının düşürülmesi için mücadele ediyor. Peki nasıl oluyor da bu kadar genç bir kadın rahim ağzı kanseri olabiliyor? Smear testi ve HPV taraması ne zaman yapılmalı?
#Rahim Ağzı KanseriCourtney Gibbons, henüz 22 yaşındayken bazı belirtiler yaşamaya başladı. İki çocuğu olmasına rağmen yaşı çok genç diye o zamana kadar hiç smear testi yapılmayan Gibbons’a, doktorları da şaşırtacak şekilde rahim ağzı kanseri teşhisi kondu. Rahmi, fallop tüpleri ve hatta kanserin yayıldığı apandisi dahi alınan genç kadın, şimdi HPV tarama yaşının düşürülmesi için mücadele ediyor. Peki nasıl oluyor da bu kadar genç bir kadın rahim ağzı kanseri olabiliyor? Smear testi ve HPV taraması ne zaman yapılmalı?
#HPVHPV cinsel yol ile bulaşan bir enfeksiyondur. Genital bölgede siğil şeklinde oluşan bir çeşit virüstür. HPV bir kişinin vücuduna girdiği zamanda dönemsel olarak tekrarlanmaktadır. Cinsel yolla bulaştığı gibi çok nadir de olsa cinsel ilişki dışında da bulaşabilmektedir. Bu siğilin görüntüsü karna bahara benzemektedir. Vücutta bazen tek bir bölgede bazen de birkaç bölgede görülebilmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Erkeklerde HPV TestiKadınlarda HPV belirtileri olması zorunluluğu söz konusu değildir. Kimi zaman virüs, hiçbir şekilde belirti vermemektedir. En çok görülen belirti; çoğu zaman genital bölgede ele değen ağrısız ancak sert karnabahar tipindeki lezyonlar, HPV belirtisidir. Halk arasında ise siğil adı verilmektedir. İşte kadınlarda HPV belirtileri, testi, bulaş yolları ve nedenleri hakkında ayrıntıları derledik.
#Kadınlarda HPVHPV cinsel olarak aktif olan kadın ve erkekleri tehdit eden bir virüs. Ancak erkeklerin çoğunluğu HPV’yi kadınlar kadar önemsemiyor ya da tehlikenin farkında olan erkek sayısı oldukça az. Peki erkekler neden aşı olmalı? Uzmanlar anlatıyor...
#SağlıkHPV TİP 6 ve 11’in genital siğillere neden olduğunu belirten Batı Anadolu Central Hospital Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Neslihan Gürbüz, genital siğilllerin kanser riski taşımadığını, ancak HPV’nin en yüksek kanser riski taşıyan tiplerinin HPV 16 ve 18 olduğunu açıkladı.
#1Dünyada en sık görülen genital kanserlerden biri olan rahim ağzı (serviks) kanseri diğer kanserlerde olduğu gibi erken dönemde belirti vermeyebiliyor. Sağlıksız beslenme, sigara, alkol kullanımı, çok eşlilik ve cinsel ilişki yoluyla bulaşan HPV virüsü gibi faktörlerin neden olabildiği rahim ağzı kanserinden geçen yıl 350 binden fazla kadının hayatını kaybettiğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Hale Göksever Çelik, 1-31 Ocak Rahim Ağzı (Serviks) Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında yaptığı açıklamada, erken teşhisin önemini anlattı, rahim ağzı kanserini önlemenin 5 yolunu sıraladı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#Rahim Ağzı KanseriRahim ağzı kanserinin gelişmesi uzun zaman alır. Bu nedenle, anormal veya kanser hücrelerinin tespit edilmemesi mümkündür. İlerlemeyi en aza indirgemek için erken teşhis oldukça önemlidir. Tespit için kadınlar mutlaka simir testi yaptırmalıdır. Peki, Simir yani Pap testi nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Simir Testi NedirÖzel Egepol Hastanesi Jinekolojik Onkoloji ve Kadın Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Ayhan Gül, kadın üreme sisteminde sık görülen ve ölümlere neden olabilen rahim ağzı (serviks) kanserinin tedavisinde erken teşhisin önemli olduğunu söyledi.
#İzmirKadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Sema Ağar Sezgin, 40 yaş altı kadınlarda en sık görülen üçüncü kanser olan rahim ağzı (serviks) kanseri hakkında önemli bilgiler verdi. Sezgin, “Erken yaşta ilk cinsel ilişki, birden fazla cinsel partner varlığı, sigara içimi, kötü beslenme alışkanlığı (meyve ve sebzeyi az tüketmek) rahim ağzı kanseri riskini artırmaktadır. 9 ila 14 yaşlarındaki kız çocukları ve erkek çocuklarına aşı yapılması rahim ağzı kanseri riskini azaltmaktadır” dedi.
#Rahim Ağzı KanseriKadınlarda görülen rahim ağzı kanseri ile ilgili önemli bilgiler veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Elif Çınar, "Kadınlarda rahim ağzı kanserinde erken teşhis çok önemlidir. Senede bir ya da iki senede bir jinekolojik muayenelerin ihmal edilmemesi gerekiyor" dedi.
#Rahim Ağzı KanseriRahim ağzı kanserinin içerlek bir organda oluşmasından dolayı sinsi bir şekilde ilerleyebileceğinden bahseden Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Petek Balkanlı, en büyük sıkıntının bazen hiç şikâyet olmaması olduğunu vurgulayarak, “Düzenli kontrol şart” dedi.
#SağlıkHPV virüsünün en sık görülen cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar arasında olduğunu bilmekteyiz. Yüksek riskli HPV tiplerine bağlı rahim ağzı, vulva, vajen, anal bölge kanser öncüsü lezyonları ve kanserleri önemli bir toplum sağlığı olarak önemini korumaktadır. Özellikle rahim ağzı kanseri olgularının neredeyse tamamında HPV virüsünün tespit edilmiş olduğunu, HPV ve serviks (rahim ağzı) kanseri yazılarımda dile getirmiştim.
#HPV AşısıÜlkemizde her yıl, 3 bin kadına rahim ağzı kanseri tanısı koyuluyor. Yaklaşık bin 500’ü ise rahim ağzı kanseri nedeniyle hayatını kaybediyor. "Bunların hemen hemen tamamı HPV aşısı ile önlenebilirdi. Türkiye’de henüz programa girmedi ama eninde sonunda girecektir. Erken teşhis çok önemli" diyen Jinekolojik Onkoloji ve Kadın Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. İlker Kahramanoğlu merak edilenleri anlattı.
#Rahim Ağzı KanseriServiks kanseri, rahim ağzının yani rahimin vajinaya açılan boyun kısmının kötü huylu hastalığını ifade etmektedir. Dünya üzerinde her 2 dakikada birinin ölümüne neden olmaktadır. Dünya genelinde meme ve akciğer kanserinden sonra kanserden ölümlerin 3. nedeni olmakla beraber 45 yaş altı kadınlarda en sık görülen 2. kanser türüdür.
#Serviks (Rahim Ağzı) Kanseri