Salatalara kattığı lezzetinin yanı sıra şifa kaynağı olarak da bilinen The LifeCo Organik Hindistan Cevizi Sirkesi içeriğindeki protein ve aminoasitler sayesinde daha sağlıklı bir sindirim ve on kata kadar daha fazla yağ yakımı sağlıyor.
#Hindistan CeviziSağlıklı bir cilt istiyorsanız; ilk olarak sağlıklı bir birey olmak zorundasınız. Kendine iyi bakmayan, yedikleriyle kötü beslenen, düzensiz yaşamı olan, uykusuna dikkat etmeyen kişinin ilk olumsuz etkiyi cildinden, saçından, tırnağından göreceğini bilmelisiniz. Çünkü vücut her zaman ilk olarak kendini korumaya alır.
#CiltSabah kalkınca limonlu su mu içeceğiz, zeytinyağı mı? “Sarımsak çiğneyin” diyen de var, ‘2 beden incelten’ karışım öneren de... Uzmanlarsa “Gördüğünüz her formüle inanmayın” diyor. Faydalı bazı besinlerin bile bir rahatsızlığımız varsa aksine etki yapabileceği konusunda uyarıyorlar.
#Zeynep Nazlı YILDIRIMBit çocukluk çağında önemli bir sorun olarak bilinmektedir. Sadece çocukluk çağında değil yetişkinlerde de bitlenme ortaya çıkabilmektedir. Bitin nasıl temizleneceği ve yok edileceği de merak edilen detaylar arasındadır. Bitleri yok etmek için uygulanması gereken bir takım doğal metotlar bulunmaktadır. Son günlerde bit temizliği araştırması internet üzerinden artmıştır. Peki, bit nasıl temizlenir? Bit nasıl yok edilir? Saç için bit nasıl temizlenir? İşte bit temizliği ile ilgili tüm detaylar.
#BitMevsim güzeli mandalinayı tüm kek tariflerinde kullanabilir, makarondan şekerlemeye onunla yeni lezzetler yaratabilir ya da erimiş çikolataya batırarak pratik bir kahve atıştırmalığına dönüştürebiliriz. Pırasa, kereviz ve yerelması gibi zeytinyağlıya çok yakıştırdığım kış sebzelerine de muhakkak katıyorum.
#GastronomiHassasiyetimiz olsun olmasın arpa, çavdar ve buğday gibi unlardaki protein çeşidi glüten, hemen herkesin gündeminde. Yazarımız Dr. Ayça Kaya’ya kimlerin tüketip tüketmemesi gerektiğini sorduk ve glütensiz beslenme hakkında doğru bilinen yanlışları öğrendik. 10 yıldır glütensiz beslenen eğitmen şef Burak Özbay’dan glütensiz tatlı-tuzlu tarifler aldık...
#Glutensiz BesinSorbe, cheesecake, muffin ve muhallebi gibi tatlılara çok yakışıyor, kokteyllerde sık sık karşımıza çıkıyor. Passionfruit veya Türkçe adıyla çarkıfeleği semizotu, Bergama tulumu ve mangoyla yaptığım salatanın sosuna katmayı da çok seviyorum. İçine girdiği her şeye ferah bir lezzet katan bu tropikal meyveyi nasıl kullanabiliriz, bakalım...
#PassionfruitMevsim geçişleri, çevresel faktörler; sık yapılan fön, boya gibi işlemler hatta deniz tatili saçlarımızı yıpratıyor. Hasar gören, formunu kaybeden saçlarımızı kışa hazırlamanın tam zamanı... Uzman jürimiz en iyi saç bakım ürünlerini seçti.
#SaçBütün dünyanın bildiği, üç kutsal kitapta adı geçen bir meyve olsa da antikçağda sadece Anadoluluların gıdasıydı incir. Hakkında yazılacak çok şey var, ben biraz efsanelerinden bahsetmek istiyorum bu hafta. Bir de taze taze yedikten sonra kalan yumuşamış incirleri değerlendirebileceğiniz üç pratik tarifim var.
#İncirEti kimyon, kekik ve karabiber serperek yiyin, tabakta etinize bol salata ve köz sebzeler eşlik etsin... Biliyorum, bayram tatlısız olmaz! Sütlü tatlıları öneririm ama baklavadan da küçük bir porsiyon olmak şartıyla tüketebilirsiniz elbette... Üzerine de rezene, biberiye ve taze zencefilli bir sindirim çayı içtiniz mi tamamdır!
#BayramYeni çılgınlığımız yapay zekâ... Ancak henüz gastronomi alanında yeterince verimli şekilde kullanılmıyor. Geçen hafta ilk kez ChatGPT’yi kullandım, ona Türk mutfağının dünyadaki bilinirliği için yapılması gerekenleri, imambayıldıyı Japon mutfağına nasıl uyarlayabileceğimizi sordum. Saçma yanıtlar alacağımı düşünmüştüm ama öyle olmadı. Sevgili yapay zekâmla Türk çayı üzerine çalışmaya başladık bile!
#Yapay ZekâDişleri kahvaltıdan önce mi fırçalamak lazım yoksa sonra mı? Diş hekimlerinin uzun zamandır tartıştığı bir konu bu… Bazı diş hekimleri önce, bazıları sonra fırçalamanın daha iyi olduğunu söylüyor. İngiltere’de bir diş hekiminin dişlerin sabah kahvaltıdan sonra değil önce fırçalanması gerektiğini, sonra fırçalamanın dişlere zarar verdiğini söylemesi ile tartışma tekrar gündeme geldi. Peki, bu konuda kabul görmüş bir doğru var mı? Hangisi daha sağlıklı? Uzmanlarla konuştuk…
#Diş SağlığıBir şef olarak 2023’ten dileğim yeni tat ve kokular keşfedip bol bol tarif üretmek. Yılbaşı sofram içinse davetlerde sıklıkla tercih ettiğim ve en sevdiğim lezzetleri hazırlayacağım. Mantar wellington’dan nar ekşili ve cevizli zeytin piyazına, avokadolu humustan fındık sütlü irmik pastasına hepsi birbirinden nefis...
#Yeni YılBu mevsimde soframda salatalık olmazsa olmaz. Bazen spagetti şeklinde doğrayıp karideslerle buluşturuyorum, bazen sorbesini, bazen de karpuzlu salatasını yapıyorum. Kırmızı soğan, yoğurt, kuru nane ve susamla yaptığım salatalık mezesi de ana yemeklerin yanına iyi bir eşlikçi... Kalorisi oldukça düşük bu nefis besini bol bol yemek için alternatifimiz çok.
#Soğuk ÇorbaSağlıklı bir saç derisinde ortalama olarak 100 bin adet saç olduğu görülür. Sağlıklı bir kimsede günlük, tarama ve yıkamaya bağlı olarak 100–150 adet saç teli dökülmesi normal karşılanır. Ancak saç dökülmesi, 300-500 adet saç teli arasında değişiyor ise bu bir sorun teşkil edebilir. Peki Saç dökülmesine iyi gelen maskeler nelerdir? Saç dökülmesine iyi gelen maske tarifleri nelerdir ayrıntıları ile derledik.
#Saç Dökülmesine İyi Gelen MaskelerYanık lekesinin geçmesi için öncelikle ilaç tedavisi uygulanır. Daha sonra lazer ya da kimyasal peeling gibi yöntemler devreye girer. Hindistan cevizi yağı elma sirkesi ve benzeri gibi doğal yöntemler yine yanıt etkisini azaltmak için etkilidir. Peki, yanık lekesi nasıl geçer? Yüzdeki, ciltteki ve eldeki yanık lekesi nasıl giderilir ayrıntıları ile derledik.
#Yanık Lekesi Nasıl Geçer?Pastacı kremasıyla uyumu dillere destan; vanilyalı pandispanyanın arasında da taze pişmiş gevrek bir tartın üzerinde de şahane oluyor. Reçelinin yeri bende ayrı olsa da bugünlerde en çok sorbesini seviyorum. Bazen de çiğden doğrayıp semizotu, Ezine peyniri ve bademle salatasını yapıyorum. Hafif acı, hafif tatlı-ekşi sosunu yapıp tiftiklenmiş kaburga etiyle sandviç arasında buluşturmaya da bayılıyorum. Hem tatlı hem de tuzlu tatlara müthiş yakışan şeftaliyle yapabileceklerimiz bence sınırsız.
#Şeftalili Milföy TarifiVegan yaşam biçimini benimseyince beni mutfakta en çok tereyağının bitkiselini yapabilmek şaşırtmıştı. Şimdilerde ay çekirdeğinden de tereyağı yapıyorum, kajudan da... Hangi yemeğe hangisi yakışır diye düşünmek, seçtiğim malzemelerle farklı yağlar hazırlamak ve tek bir seçeneğe bağlı kalmamak gibisi yok
#VeganFasulyeden sadece geleneksel yemeğini pişirerek mi faydalanıyorsunuz? Oysa bu doyurucu bakliyatı çikolatalı bir keke çevirebilir, nori yaprağıyla karıştırıp sürmelik bir sos hazırlayabilirsiniz. İçine dilediğiniz baharat çeşitlerini ekleyerek kendinize bitkisel bir et yapmanız da mümkün!
#Fasulye