“Kastamonu pastırması mı yoksa Kayseri pastırması mı?” tartışmalarının devam ettiği günlerde Kahramanmaraş’tan da hindi etinden yapılan hindi pastırması gündeme geldi. Kastamonulu pastırma ustaları, pastırmanın kökeninin kırmızı et olduğunu ve kırmızı et olmadan pastırmanın olamayacağını savundu.
#PastırmaDünyanın ne doğal ve temiz ortamlarında biri olarak Kastamonu bilinmektedir. Bu nedenle pek çok kişi tarafından bu şehir ziyarete edilmektedir. Ziyaretlerin diğer sebepler ise yerel tatları olmaktadır. Bireylerin aklına en çok gelen soruların bastan Kastamonu Yemekleri - Kastamonu'da ne yenir ve neyi meşhur? Kastamonu mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? Gibi sorular bulunmaktadır. Bu ve benzeri soruların cevabını sizler için derledik.
#Kastamonu YemekleriHer yıl aşağı yukarı birbirine benzer lezzetlerle donattığınız bir sofraya oturmaktan sıkıldıysanız veya bugün ne pişireceğiniz konusunda hâlâ biraz kararsızsanız işinin ehli bir şeften yardım almanın tam sırası... Aila* restoranın yetenekli şefi Kemal Can Yurttaş bizim için sunumları şık ve bir o kadar leziz bir yılbaşı menüsü hazırladı. Kuzu kaburgadan firik pilavına, kök pancardan Tarsus humusuna hepsi çok pratik tarifler veren şef, hindi ve tavuk pişirecekleri de unutmadı...
#Yılbaşı YemekleriYılbaşında alaturka bir masa hazırlayacaksam sofrada çerkestavuğu, midyeli salma, fava ve Tunç Balık’tan aldığım lakerda olsun isterim. Daha Batı ruhlu bir sofra hazırlamak istediğimdeyse Kozmaoğlu’ndan aldığım yabancı peynirleri, acılı vişne ve biberiyeli kayısı marmelatlarıyla servis ediyorum. Bir yılbaşı klasiği olan hindiyse portakal dilimleri ve elma suyuyla marine ediliyor, düşük ısıda, uzun uzun pişiyor.
#ÇerkestavuğuEt insanlar tarafından tüketilen ve insanların en önemli ihtiyacı olan proteini fazlasıyla karşılayan bir besin ögesidir. Üstelik et tüketen bireyler tüketecekleri eti beyaz et ya da kırmızı et şeklinde tercih edilebilmektedir. Et yiyen insanlar etin tadını lezzetli ve doyurucu bulmaktadır. Et türleri nelerdir, et çeşitleri nasıl seçilir, kırmızı ve beyaz et çeşitleri nelerdir detayları ile derledik.
Yaklaşık 10 bin yıldır Anadolu’da ekildiği bilinen siyez buğdayının yıldızı özellikleri nedeniyle son yıllarda parlamaya başladı. Hastalıklara dayanıklı olması, zayıf topraklarda dahi ayakta kalması, karbonhidrat değeri düşükken, protein ve lif değerinin oldukça yüksek olmasının yanı sıra glüten miktarının düşük olması da bu şöhretin nedenleri...
#GazetehaberleriMeksika'da bir araya gelen 55 aşçı 4 dakika içerisinde dünyanın en büyük sandviçini yaptı.Meksiko City'deki Feat Venustiano Carrazanda ilçesinde kutlanan 9'uncu Torta Fuarı'nın açılış töreninde Meksika ve Bolivya, Şili, Kolombiya, Arjantin ve Venezüella'dan gelen 55 aşçı 4 dakika içerisinde dünyanın en uzun sandviçini yapmak için çaba harcadı. Sandviç yumurta, sosis, jambon, biftek ve peynir ile dolduruldu. Sandviçin yapımında 700 kilo ağırlığında biftek, tavuk, deniz ürünleri, hindi, balık ve domuz pastırması dahil 70 farklı dolgu kullanıldı. Hazırlanan sandviç, isteyenlere kesilerek satılacak.DHA
#HtvhaberRamazan demek, tüm ailenin etrafında toplandığı, sık sık misafirlerin ağırlandığı zengin iftar sofraları demek. İftardan bahsedince de akla ilk gelen şey iftariyelikler oluyor. Bu yıl yeniden iftariyelik alışverişi için en iyi adresleri seçtik. Listemiz önceki yıllara göre biraz değişti, ama yerini ısrarla koruyan yerler de var.