Susamı helva tarifi ya da kandil şekeri olarak da bilinen kıtı kıtır atıştırmalık, kandil günlerinin aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Peki, susamlı kıtır helva nasıl yapılır? Susamlı kandil helvası tarifi...
#Kandil ŞekeriFırında helva tarifi özellikle balık menülerinin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Fırında helvanın nasıl yapıldığı merak ediliyor. Bu tatlının malzemeleri arasında tahin helvası, süt, tereyağ ve limon suyu bulunuyor. İşte helva tarifi ile ilgili bilgiler
#Fırında Helva TarifiFırında tarih helva nasıl yapılır sorusunun yanıtı sofrasında farklı lezzetler arayan vatandaşların ilgisini çeken konular arasında yer almaya başladı. Özellikle balık yemeklerinin ardından oldukça tercih edilen fırında tahin helvanın tarifi merak ediliyor. Peki, fırında tahin helva nasıl yapılır? İşte tarifi
#Fırında Tahin HelvaKadir Gecesi ve kandil günleri hem dini hem de geleneksel açıdan önem verdiğimiz günler. Kandil, Türk kültürünün önemli bir parçası olmasının yanı sıra, toplumsal ilişkilerimizi pekiştiren, paylaşımlarımızın arttığı bir zaman dilimidir. İbadetlerle geçen bu günlerde bazı lezzetler var ki birçok evde yapılıyor. Peki, kandilde ne yapılıp dağıtılır? Kandilde yapılacak tatlılar neler? İşte, Kadir gecesi, helva, pişi, lokma tarifi...
#Kandilde Ne Yapılıp DağıtılırKandil gecelerinin geleneksel lezzetlerinden susamlı kandil helvası, irmik helvası, un helvası tarifi araştırmaları Miraç Kandili vesilesiyle hız kazandı. YApımı hem kolay, hem de sevdiklerinize dağıtabileceğiniz helva tarifi ile kandil gecelerini daha da anlamlandırabilirsiniz. Peki, tam ölçülü un helvası, irmik helvası, susamlı kandil helvası nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte 3 farklı kandil helvası tarifi ve yapım aşamaları...
#Kandil HelvasıÜniversiteler 2023-2024 akademik yılına yarın başlıyor. Yaklaşık 1 milyona yakın genç ilk kez üniversiteye adım atacak. Gençlerin bir kısmı üniversiteye ailelerinin yaşadığı yerlerde gidecek ama kimileri de başka şehirlerde yeni bir hayata başlayacak. Türkiye’nin dört bir köşesinde öğrenim görecek gençler için bir rehber hazırladık. Nerede ev tutmalı, en güzel yemek hangi restoranda, o şehirde nereleri gezmek gerek? Bütün bunları da o şehirlerde okuyan gençlere sorduk.
#OkulGeçen haziran ayında gastronomi dünyasının en en prestijli ödüllerinden ‘Basque Culinary World Prize’a değer görülen sosyal girişimci şef Ebru Baybara Demir ile hem kendi hikâyesini konuştuk hem de gastronomi dünyası kazanını kaynattık. İyi bir şef olmak başarı için yeterli midir? Dünyadaki restoran eğilimleri nereye gidiyor? Başarılı girişimci kimdir? Sunum mu önemli yoksa ürün mü?
#AR-GEBayramlar, düğünler, nişanlar, hatta bebeklerin diş çıkarması gibi mutlu ve özel günler ayrıca doğumdan ölüme uzanan hayatın geçiş dönemlerinde hep sembolik yiyeceklerle donatılır sofralarımız. Seyahatlerimde bir kentin kültürünü tanımak için ritüel yemeklerini araştırır, denemeye çalışırım çünkü o sofralar, bölge ve halkı hakkında çok şey söyler. Yola çıkacak olanlarla notlarımı paylaşacağım bu hafta. Rotanızı belirlediyseniz yemeklerini de okuyup siz de peşine düşebilin diye...
#SeyahatGenellikle yolculuklar sırasında almayı gelenek haline getirdiğimiz pişmaniye Türk kültüründe ayrı bie yere sahiptir. Her yaştan pek çok seveni olan pişmaniyeyi evde de kolayca yapabilirsiniz. İşte, evde pişmaniye nasıl yapılır merak edenlere, ev yapımı pişmaniye tarifi ve malzemeleri...
#PişmaniyeYunan Başbakanı Miçotakis’e İstanbul’daki yemekte ikram edilen leblebi helvasının yapımı merak konusu oldu. Sıradan helva tariflerden sıkılanlar için leblebi helvasının yapım aşamalarını derledik. Peki, leblebi helvası nasıl yapılır? İşte adım adım leblebi helvası tarifi...
#Leblebi HelvasıTatlılarda ve bazı özel lezzetlerde sevilerek tüketilen bir aroma olarak kullanılan damla sakızı bir çeşit reçine olarak doğal ortamda bulunmaktadır. Damla sakızı sakız ağaçlarından elde edilen ve küçük bir parçası bile kullanılan tatlı içerisinde lezzet ve hoş koku olmasının sebebi halindedir. Damla sakızı nedir ve damla sakızı nasıl yapılır ve nasıl kullanılır? Damla sakızı faydaları nelerdir ve nerelerde satılır hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
#Damla Sakızı NedirCardi B’nin “Muhteşem Yüzyıl” dizisindeki rolünden dolayı Hande Doğandemir’e sosyal medyadan hakaret etmesine ne diyorsunuz Konsey? Sizce Cardi B Türkiye’de olsa, ölen dizi karakterleri için helva da dağıtır mıydı...
#Rihanna‘Kulüp’ dizisinin gördüğü ilgiyle birlikte, Türkiye’ye İspanya’dan göç eden Sefaradların sürdürdüğü gelenekler, sofralarından eksik olmayan yemekler de gündemde. Çalışmalarıyla 500 yıllık bu tarihin izini süren gazeteci-yazar Deniz Alphan’la Sefarad mutfağını konuşup tariflerini aldık. ‘Köklere Dönüş’ adlı YouTube video serisiyle, kaybolmaya yüz tutmuş birçok reçeteyi geleceğe aktarmayı hedefleyen Lian Penso Benbasat’tansa aile mutfağında öğrendiği lezzetleri dinledik.
#Sefarad MutfağıYüzlerce özgün yemeğin ana malzemesi bulgur, Türk mutfağının en temel besinlerinden... Örneğin Kastamonu’da kokusu baş döndüren bahar otlarıyla ‘eğşili pilav’ yapılır, Mardin’de bol kişnişle çiğköftesi yoğrulur. Bulguru simit kebabı gibi tariflerin yanı sıra boza ve helvada kullanmak da mümkün. Maharet, farklı türlerini iyi tanımakta...
#Türk MutfağıEski Türk dönemlerinde ölen kimseler için yapılan törenler yuğ olarak geçmektedir. Yuğ kelimesi “yığ” ya da “yoğ” şeklinde de kullanılmaktadır. Cenaze töreni ya da cenaze yemeği gibi anlamlara sahiptir. Ağıt kelimesine eş anlamlarda kullanılan yuğ, ölenlerin ardından okunan anma şiirlerinden ziyade geniş çaplı bir töreni ifade eder. İlk olarak Orhun Kitabeleri’nde rastlanan yuğ nedir, yuğ töreni nasıl yapılır ve yuğ törenlerinde söylenen şiirler nelerdir tüm detaylarıyla derledik.
#Yuğ Nedir?Ramazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın onuncu gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 22 Nisan Perşembe Ramazan 10. günü iftar menüsü...
#Ramazan 10. GünüHelva-i Hakani ( Hakan Helvası) Osmanlı’nın meşhur helva sohbetlerinde ikram edilen bir helva türüdür. Şerbeti bal ve sütten, helvası ise unun yanı sıra nişasta ve pirinç unundan yapılan Helva-i Hakani’nin olmazsa olmazlarından biri ise tereyağında kavrulan badem. Peki, Helva-i Hakani nasıl yapılır? İşte Helva-i Hakani tatlısının tarifi…
#Helva-İ Hakani Nedirİftar menülerinizi renklendirmek için yine çorbadan tatlıya nefis yemek tarifleri hazırladık. Siz de iftar yemeği için farklı alternatifler arıyorsanız aşağıdaki önerilerimize mutlaka bir göz atın. İşte 20 Mayıs Çarşamba iftar menüsü...
#İftara Ne PişirsemÇöven otu ülkemizde yetişen şifalı bitkilerden biridir. Tahin helvası yapımında da kullanılan çöven otundan ayrıca üzüm pekmezi ve ekmek yapılmaktadır. Çöven köklerinin kaynatılmasından elde edilen ılık suda, ipekli ve değerli kumaşlardan yapılmış giyecekler temizlenmektedir. Peki, çöven otu nedir? Çöven otu nasıl kullanılır?
#Çöven Otu Nedirİrmik helvası büyük küçük herkesin severek tükettiği tatlılardan biri. Kışın sıcak çikolata, yazın ise dondurmayla sunulan irmik helvası, dini günlerde de sıklıkla yapılır ve dağıtılır. Basit bir lezzet gibi görülen irmik helvasını yaparken en önemli nokta irmiği kavurma ve şeker dengesidir. Peki, irmik helvası nasıl yapılır, irmik helvası yapımında nelere dikkat etmeli? İşte, sütlü irmik helvası tarifi…
#İrmik Helvası Nasıl YapılırUn helvası, yapılışının kolay olması ve tatlı ihtiyacını gidermesi dolayısıyla her dönemin favori tatlıları arasında yer alıyor. Çok fazla malzeme istemeyen tarifi ile merak konusu ola un helvası, internet üzerinden araştırılmaya devam ediliyor. Peki, un helvası nasıl yapılır? İşte, evde yapabileceğiniz kolay un helvası tarifi ve tatlının yapılışına dair bazı bilgiler
#Un Helvası