GeriMutfak Tüyoları Ev yapımı pişmaniye tarifi: Evde pişmaniye nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ev yapımı pişmaniye tarifi: Evde pişmaniye nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Ev yapımı pişmaniye tarifi: Evde pişmaniye nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Genellikle yolculuklar sırasında almayı gelenek haline getirdiğimiz pişmaniye Türk kültüründe ayrı bie yere sahiptir. Her yaştan pek çok seveni olan pişmaniyeyi evde de kolayca yapabilirsiniz. İşte, evde pişmaniye nasıl yapılır merak edenlere, ev yapımı pişmaniye tarifi ve malzemeleri...

Pişmaniye, tel helva, çekme helva, tel tel, tepme helva, keten helva gibi adlarla Türk kültürüne yer etmiş tatlılarımızdan biridir. Kakaolu, çikolata kaplı ve sade pişmaniye olarak farklı aromaları bulunan pişmaniyeyi evde hazırlayarak sevdiklerinize sunabilirsiniz. İşte ev yapımı pişmaniye tarifi detayları...

PİŞMANİYE MALZEMELERİ

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kilogram un

PİŞMANİYE NASIL YAPILIR?

Şeker ve suyu bir tencerede karıştırıp kaynatın. Unu bir tavada kavurun. Tepsiyi tereyağıyla güzelce yağlayın ve içi buz dolu büyük bir kabın üzerine yerleştirin.

Şerbet iyice koyulaşıp macun kıvamına gelince ocaktan alın. İçine limon suyunu ekleyin ve yağladığınız tepsiye aktarın.

Tahta kaşıkla çevire çevire iyice macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Kavurduğunuz unu tezgaha döküp macunu unun üzerine alın. Kenarlarından çekip katlayarak unu macuna tamamen yedirin. Dilerseniz kalıplara yerleştirerek şekil verebilirsiniz.

Ev yapımı pişmaniye tarifiniz hazır, afiyet olsun...

False