Küçük, mütevazı mutfağına hayallerini sığdırmaya çalışan bir gençti Taha Duymaz. 6 Şubat’ta Kahramanmaraş depremlerine Hatay’da, halasının evinde yakalandı. Bina yıkıldı, ne yazık ki günler sonra cansız bedenine ulaşıldı. Evinde pişirdiği yemekleri videoya çekerek çok kısa sürede binlerce takipçiye ulaşmış, nahif bir çocuktu. Bir gastronomi eğitimi alma hayali vardı. Olmadı, yetmedi zaman.
#Taha DuymazKitap, kültür ve sanat gazetesi ‘Book Culture Art (BCA) Times BCA Time’s’ tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen ‘Altın Kalem Ödülleri’ Beykoz’da bulunan Mihrabat Korusu’nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Dış haberler dalında ‘Altın Kalem Ödülü’ne bu yıl Londra’da yaşayan Turkish Press gazetesi imtiyaz sahibi İsmail Karakaş layık görüldü.
#LondraGünlük hayatımıza kolaylıkla entegre edeceğimiz birkaç yöntemle israfın önüne geçmek çok zor değil. Alışverişi ihtiyacımız kadar yapmak ve satın aldıklarımızın yenebilir tüm kısımlarını kullanmaya dikkat etmek atabileceğimiz ilk adımlar. Yeşilliklerin saplarından salatalar yapabilir, fazla olgunlaşmış çileklerden farklı soslar hazırlayabiliriz. Kavun, balkabağı gibi ürünlerin çekirdeklerini kavurup yemeklere katmak, pancar yapraklarını çorbaya eklemek de mümkün.
#TüketimRamazan sadece oruç yoluyla bedenimizi değil, iyilik yoluyla ruhumuzu da güçlendirdiğimiz bir ay. Ben de bu hafta size elçilerinden biri olarak çalıştığım, Avustralya’nın ihtiyaç sahiplerine yemek dağıtma konusunda önde gelen yardım kuruluşu OzHarvest’tan, ayrıca ülkemizdeki ve dünyadaki diğer yardımlaşma örneklerinden bahsetmek istiyorum...
#RamazanMüze Gazhane 19-20 Mart tarihlerinde WOW - Dünya Kadınlar Festivali İstanbul'a ev sahipliği yapacak. Bu seneki mottosu '#birlikteyiz' olan festival kapsamında kadınlar sanat buluşmalarında, panellerde, atölye çalışmalarında, hikâye aktarımlarında, canlı performanslarda ve müzik dinletilerinde bir araya gelecek. Festival, WOW – Dünya Kadınlar Vakfı ve British Council ortaklığında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi desteğiyle gerçekleştirilecek.
#WOWSokakta gördüğümüz yaralı bir hayvan, yanan ormanlar, şiddet gören bir kadın… Vicdanımız her gün başka bir yardım çağrısıyla sınanıyor. Hep bir şeyler yapmak istiyoruz ama nereden başlayacağımızı bilmiyoruz. Belki de yardım eli uzatmak için o gün bugündür. 5 Eylül Uluslararası Yardımseverlik Günü vesilesiyle başkasının hayatına dokunup neler yapabiliriz, yaşama nasıl katkımız olur, bilenlere sorduk.
#GazetehaberleriFilm gibi bir hayat hikâyesi olan Ayşe Tükrükçü, katıldığı programlar ve yaptığı konuşmalarla binlerce kişiye örnek olmaya devam ediyor. Geçirdiği zor günler ardından Hayata Sarıl Lokantası’yla hem hayata tutunan hem de binlerce kişinin hayata tutunmasına yardımcı olan Ayşe Tükrükçü’nün hayatı merak ediliyor. Peki, Ayşe Tükrükçü kimdir? İşte Hayata Sarıl Lokantası’nın mimarı Ayşe Tükrükçü’nün hayatı…
#Ayşe Tükrükçü KimdirAkademisyen Sevda Köyüstü evinde yaptığı ilik suyundan bir marka yarattı. İlik suyu çeşitleri pandemi dönemi öncesinde sporcular ve tedavi sürecindeki hastalar tarafından ilgi görürken, pandemi döneminde çok daha geniş bir yelpazeden ilgi görmeye başladı.
#GazetehaberleriBİLİYORSUNUZ, cumaları kadın girişimcileri yazdığım gün. Yürünmemiş yollardan yürüyen kadınları yazıyorum. Onlardan biri de “Pelin’in Ekmeği” Pelin. Yani Pelin Uğur Akün. Turizm sektöründe çalışan ciddi bir profesyonel o. Ama bundan birkaç yıl önce ekşi mayalı ekmek işine de ciddi ciddi sardırdı. “Çantamda bir ekmek var, ister misin?” diye başladı bizim onunla ekmek muhabbetimiz.
#Yazarlarİstanbul Bilgi Üniversitesi, umut vadeden hikayeleri desteklemek amacıyla ilk kez “BİLGİ Umut Var”ı hayata geçirdi. BİLGİ’li öğrenciler, onlara umut veren iyilik hikayelerini seçti. Projenin ikinci aşamasında yapılan halk oylaması sonucu belirlenen 10 iyilik hikayesinin kahramanı, 13 Aralık Perşembe günü santralistanbul’da gerçekleşen BİLGİ Umut Var gecesinde duyuruldu.
#Üniversiteİstanbul Bilgi Üniversitesi bu yıl ilk kez iyilik hikayelerinin desteklenmesi ve toplum tarafından bilinirliğinin artmasına katkıda bulunmak amacıyla “BİLGİ Umut Var”ı düzenliyor. “BİLGİ Umut Var” ile insanlığa umut, cesaret veren, ilham kaynağı olan iyilik hikayeleri paylaşılıyor.
#ÜniversiteBeyoğlu değişen yüzüne rağmen hâlâ İstanbulluların biriciği. En sevmeyenin bile yolu mutlaka Beyoğlu’ndan geçer, en güzel buluşmalar Beyoğlu’nda olur. Kalabalığından yakınsak da aslında o zaten boşken hiç de güzel değildir. Size bir hafta sonu Beyoğlu’nda yaptığım keşif gezimden notlar paylaşacağım. Beyoğlu’nda kahvaltı önerisinden, öğlen yemeğine, sıcak bir kahveden, sanat galerisine, alışverişinden sokak lezzetlerine pek çok şey... Benzer bir planı bir gün uygulayın derim, bence pişman olmayacaksınız. Hadi başlayalım o zaman…
#BeyoğluİZMİR’de bir dönem, “askıda ekmek” gibi dayanışma örnekleri sergilendi. Fırına gidenler ihtiyacı olan ekmeği alıyor, fazladan da bir-ikisinin ücretini ödüyordu. Ücreti ödenen ekmekleri de gereksinim duyanlar alıyordu. Şimdi de sürüyor, bu tür kampanyalar. Hatta “askıda yemek” bile vardı, devam ediyor mu bilemiyorum.
#İzmirSokakta yaşayan ve toplumda yok sayılan insanların hayatlarına tekrar sarılmaları amacıyla kurulan Hayata Sarıl Derneği; evsiz insanlara, psikolojik destek, mesleki eğitim, iş ve yaşam imkanı sunacak bir lokanta açıyor. Evsiz insanların “eski evsiz” statüsüne geçmelerini sağlayacak Hayata Sarıl Lokantası’nın çalışanları da evsiz ve ihtiyaç sahibi insanlar olacak.
#Evsizİnsanı İstanbul kadar yoran başka bir şehir daha var mıdır acaba? İstanbul, derdi tasası olmayanı bile günden güne hayattan soğutan, yaşam standardını düşüren bir şehire dönüşmedi mi sizce de? Hafta içi, hafta sonu, sabah, öğle, akşam durmak bilmeyen bir koşuşturma…
#YazarlarTürkiye’yi yepyeni bir alışveriş kültürüyle tanıştıran Souq, 28 ve 29 Nisan’da en sevilen ve en lezzetli teması ‘Ziyafet’ ile Kanyon’da kuruluyor. Yeme-içme sektöründeki lokal canlanmanın da etkisiyle yerli üreticiler, yerel lezzetler ve bağımsız yeme-içme girişimcileri bu organizasyonda yer alacak. İşte detaylar…
#Kanyon