Güneş'in yörüngesinde hareket eden ve her 75–76 yılda bir görünen Halley Kuyruklu Yıldızı Dünya’ya doğru hareket ediyor. Güneş'ten en uzak olduğu noktaya 9 Aralık’ta vararak Halley Kuyruklu Yıldızı, Neptün’ün yörüngesinin ötesine ulaştı. Halley Kuyruklu Yıldızı en son ne zaman görüldü? sorusu da bu gelişmenin ardından merak edilmeye başlandı. Halley kuyruklu yıldızı Dünya’ya 19 Haziran 2061 tarihinde ulaşacak. İşte merak edilenler…
#Halley Kuyruklu YıldızıOrionid meteor yağmuru nedeniyle gökyüzünde görsel şölen yaşanacak. Gök olayı tutkunlarının yakından takip ettiği Orionid meteor yağmuru ekim ayında gerçekleşecek. Her sene aynı tarihlerde görülen ve yaklaşık 1 hafta süren Orionid meteor yağmuru, Halley Kuyruklu Yıldızı ile ilişkilendirilen en üretken meteor yağmuru olarak biliniyor. Bazı yıllarda saatte 50-70 oranında meydana gelebilen bu meteor yağmuru, gökyüzünün geniş bir alanı üzerinde görülüyor. Peki, Orionid meteor yağmuru ne zaman saat kaçta? İşte, 2021 Orionid meteor yağmurları ile ilgili bilgiler.
#Meteor YağmuruBurçlar bireylere sahip oldukları nitelikleri net bir biçimde ifade edebilen ve kişiliklere yön verebilen ifadelerdir. Bu ifadeleri doğru şekilde anlamak ve yorumlayabilmek de son derece önemli olmaktadır. Bu sebepten dolayı özellikle mayıs ayı burçları da oldukça etkili bir biçimde yorumlanmaktadır. 18 Mayıs tarihinin hangi burcu ifade ettiğini, bahsedilen burca ait olan özelliklerin neler olduğunu, 18 Mayıs’ta tarihte hangi olayların yaşandığını ve 18 Mayıs tarihinde doğan ünlülerin kimler olduğunu sizler için derledik.
#18 Mayıs Hangi Burç Ve Burcu Ne?Burç özellikleri insanlar tarafından merak edilmektedir. Kişiler doğum tarihlerine göre kolay bir şekilde güneş burçlarını bulabilirler. 9 Şubat tarihinde doğanlar da hangi burçtan olduğunu merak etmektedir. 9 Şubat hangi burç ve burcu ne? 9 Şubat tarihte bugün, doğan Türk ile yabancı ünlüler, yükseleni ve özellikleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#9 Şubat Hangi Burç Ve Burcu Ne?Halley kuyruklu yıldızı, uzay bilimi ile yakından ilgilenen pek çok kişinin takip ettiği yıldızdır. 75 yılda bir görülen Halley kuyruklu yıldızı, son olarak 1986 yılında gözlemlenmiştir. Peki, bir dahaki halley kuyruklu yıldızı ne zaman geçecek? İşte, o konuda bazı bilgiler
#HalleyÜnlü masal kahramanları Mumi’ler, Finlandiya Büyükelçiliği Rezidansı’nda yapılan basın toplantısıyla Türk çocuklarına tanıtıldı. Finlandiyalı yazar ve çizer Tove Jansson’ın iki kitabını Türkçeye çeviren Ali Arda ve Finlandiya’nın Ankara Büyükelçisi Kirsti Eskelinen’in katılımıyla gerçekleşen kokteylde Mumi karakterleri tanıtıldı.
Kimi toplumlar kuyrukluyıldızların hareketlerini izleyerek anlamlar çıkarmaya çalıştılar. Örneğin yıldızın kuyruğu uzun saçları olan bir kadın başına benzetiliyordu. Bu da bir ağıt ya da hoşnutsuzluk anlamı taşıyordu. Yani tanrılar kuyrukluyıldızı yollayarak dünyadaki gidişattan mennun olmadıklarını anlatmak istiyorlardı.
ODTÜ Fizik Bölümü son sınıf öğrencisi Batuhan Dereli (31), İç Güneş Sistemi'ni en son 1954 yılında ziyaret eden, ‘Şeytan Kuyruklu Yıldızı’ görüntüledi. Dereli, “Türkiye’de birçok kişi bunu çekmeye çalışıyor ve biz de bunu çekmek için 6 defa uğraştık. Son denememizde ve öncesindeki iki denememizde mükemmel görüntüler elde ettik” dedi.
#Şeytan Kuyruklu YıldızıODTÜ Fizik Bölümü son sınıf öğrencisi Batuhan Dereli (31), Balıkesir’in Bandırma ilçesine kurduğu teleskobuyla, yörüngesini 71 yılda bir tamamlayan, Everest Dağı'ndan daha büyük, ‘12P/Pons-Brooks’ adlı kuyruklu yıldızı görüntüleyerek fotoğrafladı.
#AstrofotoğrafODTÜ Fizik Bölümü son sınıf öğrencisi Batuhan Dereli (31), Balıkesir’in Bandırma ilçesine kurduğu teleskobuyla, yörüngesini 71 yılda bir tamamlayan, Everest Dağı'ndan daha büyük, ‘12P/Pons-Brooks’ adlı kuyruklu yıldızı görüntüleyerek fotoğrafladı.
#BalıkesirDünyanın en popüler arama motoru Google, Philae’nın devrim sayılan inişini es geçmedi ve doodle’laştırdı. Dünyanın sırrını arayan Rossetta adlı uzay aracı, 10 yıllık serüveninden sonra 67P Churyumov-Gerasimenko Kuyruklu Yıldızı'nın üzerine 'Philae' isimli modülü indirmeyi başardı. Philae'nin alacağı örnekler, bir teoriye göre dünyada yaşamı başlatan Kuyruklu yıldızlar hakkında önemli ipuçları barındırıyor. ESA’nın internete verdiği ses kaydı ise dünyanın gündemine oturdu...
#Googleİnsanoğlu uzayda bir ilki daha gerçekleştirmenin aşamasında: NASA, ocak ayında uzaya fırlattığı, masa büyüklüğündeki "Deep Impact-Derin Vuruş" aracını, saniyede 37 bin km hızla Temple 1 kuyrukluyıldızına gülle gibi çarptıracak. Kuyrukluyıldız üzerinde 100 metre derinliğinde bir kraterin açılması bekleniyor.