Hürriyet Ankara, “Kuşaktan Kuşağa Ankara Hikâyeleri” ile siz okurlarımızı nostaljik bir yolculuğa çıkarıyor. İlk olarak, 1950’lerden günümüze kadar ulaşan, üç kuşağın da (dede-çocuk-torun) bir arada bulunduğu Ulus’taki Ruşen Pastaneleri’ne konuk olduk.
#Aziz DevrimciYarın arife, ertesi gün bayram... Kentin geleneksel alışveriş merkezi Ulus’ta da bayram şenliği yaşanıyor. Ulus esnafı, ramazanda yaşanan durgunluğun bayram yaklaşırken hareketlendiğini söylerken, vatandaş da uygun fiyatlı gıda alışverişinin yolunu arıyor. Hürriyet Ankara Ulus Hali’nin nabzını tuttu.
#Ramazan BayramıAnkara Ulus’ta 1922 senesinden beri hizmet veren Gül Kahve, ‘Bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı’ vardır sözünü yaklaşık bir asırdır yaşatıyor. İncegül, geçmiş günlere atıfta bulunarak, “O zaman kahveler ocaklarda kavrulur, dibeklerde dövülür, eleklerde elenir ve müşteriye öyle satılırdı” dedi.
#Gül KahveCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Macaristan’daki Avrupa buluşmasında AB’ye “Türkiye gibi kıtanın refahı ve güvenliğine önemli katkılar sunan bir aday ülkenin katılım sürecinin yıllardır engellenmesinin makul bir izahı yoktur” diye seslendi.
#Cumhurbaşkanı Tayyip ErdoğanTürkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nde ‘Tat ve Sanat: Lezzetli Resimler’ adlı sergi geçen hafta açıldı, 1 Eylül 2025’e kadar görülebilecek. Sergi doğadan, denizden, pazaryerlerinden, balıkçılardan ve sofralardan ilham alan eserleriyle tüm duyularımıza hitap ediyor.
#Türkiye İş BankasıBir yanda Feyhaman Duran’ın kıpkırmızı elmaları, diğer yanda Şeker Ahmet Paşa’nın sapsarı ayvaları, Leopold Levy’nin dolgun taneli üzümleri, Hikmet Onat’ın elinize alıp yiyebileceğiniz hissi uyandıracak denli gerçekçi karpuz dilimleri, Hasan Vecih Bereketoğlu’nun ağız sulandıran kavunları...
#Tat Ve Sanat: Lezzetli ResimlerParis 2024 Olimpiyat Oyunları; sadece sporun coşkusuyla değil, tarihi, tartışmalı ve görkemli açılışı, siyasi ve sosyal mesajları, epik, bazen de lirik hikayeleri, teknik aksaklıkları, olmazsa olmaz skandalları, fenomenleri ve ikonlarıyla hafızalarda derin izler bıraktı. Bu yazıda; Paris 2024'te çok konuşulan, tartışmalara neden olan, akıllardan çıkmayacak türde, açılıştan kapanışa kadar biraz da magazinsel olayları bulabilirsiniz.
#Paris2024Mutfakların en eski ve geleneksel tatlısı aşure… Pek çok malzemenin birlikte pişirilmesiyle hazırlanan bu lezzetimizin yapılışı ve içine konanlar yöreden yöreye farklılık gösterir. Bazı yörelerde kurban etinden bir parça saklanıp aşure yapılırken içine atılır. Kimileri buğdayla karışık pirinç kullanır. Bazı yörelerde şeker yerine pekmez konur; Gaziantep’te anason da eklendiği olur. Aşure ayı gelmişken size bir klasik, bir de farklı bir tarif vermek istiyorum...
#AşureYükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci ve üçüncü oturumu bugün düzenleniyor. İkinci oturum olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) saat 10.15’te, 233 bin 389 adayın başvurduğu üçüncü ve son oturum olan Yabancı Dil Testi (YDT) ise 15.45’te başlayacak. AYT’de saat 10.00’dan, YDT ise 15.30’dan sonra adaylar sınav binalarına alınmayacak. AYT’ye girenlerin toplam 160 soru için 180 dakikaları, YDT’ye girenlerin ise 80 soru için 120 dakikaları olacak. Hürriyet Eğitim Servisi muhabirleri Beyazıt Şenbük ve Melike Çalkap sınavı İstanbul Üniversitesi ve Kadıköy Anadolu Lisesi’nde izliyor. YKS’ye ait tüm gelişmeler saati saatine sitemizde olacak.
#Dakika Dakika AYTÖzenle kurulan iftar ve sahur sofralarının yeri bir başka... Sevdiklerimizi bir araya getirecek o yemekleri pişirirken sağlığımızı koruyacak seçimler yapmak da bir o kadar önemli. Beslenme uzmanı Berrin Yiğit kan şekerini dengede tutacak, protein ve sebze yönünden zengin tabaklara yönelmemizi öneriyor.
#RamazanSon dakika haberine göre; AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, katıldığı bir programda açıklamalarda bulundu. Hamza Dağ, "İzmir'e ufuk açabilmek için projemizi yapabilmeliyiz. 2024 kampanya süreci ve seçimin farklı tezahür edeceğini düşünüyorum. 2024'te oranların çok farklı şekilde gerçekleşeceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı. İzmir'in birinci sorununun trafik olduğunun altını çizen Dağ, "İzmir'de öncelikle ulaşımdan başlamamız lazım. Trafik ve kentsel dönüşüm önceliğimiz" dedi.
#Hamza Dağ6 Şubat depremleri nedeniyle bu yıl ülkece yastaydık. Yaza doğru canlanmaya başlayan kültür-sanat ve spor etkinliklerinde bir arada olmak bir nebze de olsa iyi geldi. Sinemaya gittik; ‘Hayat’, ‘Tanrının Unuttuğu Yer’ gibi başyapıtları izledik. Konserlere, festivallere katıldık; Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı için özel bir şov hazırlayan Edis’le coştuk. Tiyatroyu da ihmal etmedik, Haluk Bilginer ve Zuhal Olcay’ın 20 yıl sonra ‘Kel Diva’da buluşmasına tanık olduk. Brieflyart’taki sergisini gezerken değerli sanatçı Şenol Yorozlu’nun kısa bir süre sonra aramızdan ayrılacağı aklımıza bile gelmedi. Canımız evde oturmak istedi, açtık Murathan Mungan’ın ‘995 km’sini okuduk, Mert Demir’in ‘Ateşe Düştüm’ şarkısıyla hüzünlendik. Akşam olunca Gallada’da güzel bir yemek yiyip arkasından Frankie’de müzik dinledik. İstanbul Modern’in önünden geçerken Renzo Piano imzalı binasını hayranlıkla inceledik. Bu arada spordaki başarılarımız bizi mutluluktan ağlattı. Antalya yine tatil için ilk tercihimiz oldu. Barbie çılgınlığı modayı esir alırken herkesin dilinde iklim değişikliği vardı… Ve elbette bir de şu soru: “Yapay zekâ dost musun, düşman mısın?”
#Melis YılmazMillet olarak çay sohbetlerine bayılıyoruz. Beş çayı saatlerinin aranan tarifleri arasında yer alan bu tarif, kayınvalidelerinizi mutlu edecek. Evde kolay hazırlanışı ile de hoşunuza gidecek, pratik lezzetlerden hamur işi yöresel lezzet için tarif hemen aşağıda...
#Nokul TarifiHastaların genellikle düzenli cilt bakımının şart olup olmadığı yönündeki soruları sık sorduğunu belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Cansu Alakbarov, düzenli cilt bakımını hastalarına önerdiğini belirterek, evde yapılabilecek cilt bakımları konusunda da önemli tavsiyelerde bulundu. “Dermatoloji uzmanı bir hekim olarak düzenli cilt bakımını tüm hastalarıma öneriyorum” diyen Dr. Cansu Alakbarov, “Yapılan işlemin veya kullanılan ürünlerin etkisini artırmak için temiz bir cilde sahip olmak önemli. Düzenli medikal cilt bakımlarında bu temizliği derinlemesine yapıyor, cildi fazla yağ ve kirden arındırıyor, kullanılan uygun yapıdaki granülsüz içeriklerle ölü deriyi uzaklaştırıyoruz” ifadelerini kullandı.
#1Telefonu ile yapışık halde yaşayan kime sorsanız ‘Yok ben bağımlı değilim’ diyor ama akıllı telefon bağımlılığı her geçen gün çığ gibi büyüyor. Küresel çaptaki araştırmalar da insanların akıllı telefonlarına ne kadar bağımlı olduğunu kanıtlayabilecek veriler sunuyor. Akıllı telefon kullananların büyük bir kısmı uyanır uyanmaz telefonlarına sarılıyor, aynı evde farklı odada bulunan aile üyeleri ile mesajlaşıyor, şarjı bitecek diye kaygılanıyor, tuvalete bile telefonsuz giremiyor. İşte akıllı telefon bağımlılığından dert yananların anlattıkları ve uzmanların tavsiyeleri...
#Telefon Bağımlılığı