Beş çayları, misafir ağırlamaları ve özel günlerde menünün eşsiz parçalarından birisi olan Hatay usulü çökelekli ıspanaklı gül böreği, lezzetli ve doyurucu olmasının yanı sıra kolay tarifi ile de tercih sebebi oluyor. İşte pratik ve kolay börek tarifleri arasında yer alabilecek olan yöresel dokunuşlarla şekillenmiş Hatay usulü çökelekli ıspanaklı gül böreği tarifi…
#Belgin Ekmen YenilmezGörünüşüyle beş çayı masalarına çiçek gibi kondurabileceğiniz bir börek tarifimiz var: Gonca gül böreği. Hazır yufkayla yapılan bu böreğin iç harcında peynir ve maydanoz kullanılıyor ancak siz kıymalı bir harç da kullanabilirsiniz. Peki, gonca gül böreği nasıl yapılır? İşte adım adım gonca gül böreği tarifi...
#Gonca Gül Böreği Nasıl YapılırNeli olduğu çok da mühim değil... Bazen kıymalısı süsler soframızı, bazen peynirlisi, bazen patateslisi, bazen ıspanaklısı... İçine ne koyarsak koyalım, nasıl pişirirsek pişirelim hepimiz onu günün her saati yemeyi çok seviyoruz! Ramazan yaklaşırken hem sahur hem iftar için hazırlayabileceğiniz, ailemin kadınlarından öğrendiğim birbirinden nefis börek tariflerini paylaşmak istedim. Özellikle tel kadayıflı böreği mutlaka yapın.
#BörekEkranların sevilen yarışması Gelinim Mutfakta şenlik böreği tarifi ile çay saatlerinize konuk oluyor. Hazır yufkadan kısa sürede hazırlayabileceğiniz şenlik böreği patatesli, kıymalı, peynirli ya da dilediğiniz iç harcıyla pişirilebiliyor. Peki, Gelinim Mutfakta şenlik böreği nasıl yapılır? İşte, şenlik böreği tarifi ve malzemeleri...
#Şenlik BöreğiÜlkemizin birçok yerinde, özellikle de sabahın erken saatlerinde buharı tüterek fırından çıkan kıymalı, peynirli, patatesli, otlu, ıspanaklı ve sade börekler mutfağımızın en sevilen lezzetlerinden. Milas’ın otlu böreğinden Antalya’nın serpmesine, Antakya’nın kaytazından Erzurum’un ketesine çeşitlerimiz saymakla bitmez. Ama benim için her şehrin, kasabanın kendine özel tarifiyle yaptığı suböreği, tüm böreklerin ecesidir...
#BörekMevsimi geldi, balkabakları tezgâhlara dizildi. Her yıl 31 Ekim’de kutlanan Cadılar Bayramı nedeniyle bu dönem dizilerde, filmlerde de bol bol gördüğümüz bir meyve bu... Mutfağımızda en çok tatlısı pişse de çorbası da enfes olur. Girit mutfağında sinkonta adlı bir yemeği yapılan balkabağının böreğinin de tadına doyum olmaz!
#BalkabağıZuhal Topal'la Sofrada kazananı cuma akşamı belli oldu. Haftanın son günü yarışan Yonca Hanım'ın yemeklerinin tadına bakan kayınvalideler, yaptıkları puanlama ile 7 Şubat Zuhal Topal'la Sofrada kazananını belirledi. Bir hafta boyunca gelinlerin yemek konusunda hünerlerini gösterdiği Zuhal Topal'la Sofrada yarışmasında en fazla oyu alan bir isim para ödülünü kazandı. Peki, Zuhal Topal'la Sofrada birincisi kim oldu? İşte, 3-7 Şubat haftası Zuhal Topal'la Sofrada birincisi ve haftanın puan durumu.
#Zauhal Topalla Sofrada BirincisiHepimizin mutfaklarının vazgeçilmezi olan fırınlarda pişen her şeyin tadı bir başka güzel olur. Börekler, kekler, çeşit çeşit hamur işleri… Ama çoğu zaman pişirme süresini düşününce ilk tercihimizi fırından yana kullanmayız. Peki size fırında aynı anda 4 farklı tarifi pişirebileceğinizi söylesek?
#BoschÇorum, Hitit başkenti Hattuşa ile 1986’da UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmişti. Kent valiliği uzun yıllar sonra kültür turizminde önemli bir hamle başlattı. Geçen yıl Hitit yerleşimlerinin çevresindeki eski yolları işaretlendi, toplamı 380 kilometreyi bulan 17 yürüyüş parkuru, 400 kilometrelik bisiklet parkuru oluşturuldu. Atılım bu yıl da gastronomi ve yürüyüş turizmine açılan Kızılırmak havzasıyla sürüyor. Çorum Gastronomi ve Yürüyüş Yolu için 25 güzergahta toplam 190 kilometrelik yürüyüş yolu işaretlendi. Ayrıca 606 kilometrelik bisiklet parkuru oluşturuldu, 1186 kilometrelik cip safari güzergahı, lezzet durakları belirlendi. 702 kilometrelik manzaralı araç yolu haritası hazırlandı. Ersin Demirel’in hazırladığı parkurların haritaları kitap ve web sitesine dönüştürüldü. Çorum şimdi bu zenginliğini 18 Mayıs’ta başlayacak üç günlük festivalle duyurmaya hazırlanıyor.
10 parmağında 10 marifet... Hiçbir şeyi atmıyor, bir gün öncesinden kalan yemeklerle harikalar yaratıyor. Yemek pişirmeyi de, kalabalık sofralarda bu yemekleri paylaşmayı da çok seviyor. Tek bir sorunu var: Diyabet hastası olduğu için çoğu zaman kendi pişirdiklerini bile yiyemiyor. Ama ona göre afrodizyak yemek demek, aslında sağlıklı yemek demek
Saray Pastaneleri’nin sahibi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’la Ortaköy’deki Feriye Lokantası’nda buluştuk. Sabah yediği bir elmayla akşam yemeğine kadar idare ediyormuş, buluşmamız bahane oldu, o sayede öğle yemeği yedi.
Hazmı kolay ve hafif bir tatlı olan güllaç, bu özelliğiyle ramazanla özdeşlemiş bir lezzet. Ancak bu tatlıyı yapıldıktan sonra hemen yemek gerekiyor. Güllaç alırken mutlaka beyaz renkli, ince ve parlak olmasına dikkat edin. Havadar, aşırı güneş almayan ve rutubetsiz bir ortamda saklayın.
Yol lokantaları uzun yolculuklarda soluklanmak ve karın doyurmanın ötesinde, yeni tadlar keşfetmek için iyi bir fırsat. Ama nerede mola verdiğinize bağlı. Seçim yapmanın iki yolu var. Ya daha evvel yolu mekana düşen ve memnun kalan eşin, dostun tavsiyesine bakacaksınız, ya da maceracı ruhla, gözünüze kestirdiğiniz lokantaları deneyeceksiniz.