Sebzeli gül böreği

Güncelleme Tarihi:

Sebzeli gül böreği
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2012 13:05

Hem görselliğe hem lezzete önem verenler için sebzeli gül böreğini tavsiye ederiz!

Haberin Devamı

Malzemeler

2 adet yufka
1 adet kabak
1 adet havuç
1adet patates
1/3 dereotu
1/3 maydanoz
1 adet yumurta sarısı
Ayçiçek yağı,
Yoğurt,
Tuz,

Süslemek için

Çörek otu
Susam

Yapılışı

Kabağı,havucu,patatesi teflon tavaya rendeliyoruz. 2 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyip sebzeler sularını çekinceye dek kavuruyoruz. Ocağın altını kapattıkta sonra ince kıyılmış maydanozu,dereotunu ve tuzu ekleyip karıştırıp soğumaya bırakıyoruz. Yufkayı + şeklinde 4 eşit üçgen parçaya bölüyoruz. Hafifçe yoğurt sürüp ,soğuyan iç harcımızdan koyup rulo yapıyoruz. Rulonun bir ucundan diğer ucuna kadar yuvarlayarak gül şekli veriyoruz. Diğer yuflara da aynı işlemi yapıyoruz.(toplam 8 adet gülümüz olacak) Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine böreklerimizi yerleştiriyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp,çörek otu ve susamla süslüyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarıncaya dek pişiriyoruz.

Haberin Devamı

Sultan aziz böreği tarifi için tıklayın!

BAKMADAN GEÇME!