Güncelleme Tarihi:
Malzemeler
2 adet yufka
1 adet kabak
1 adet havuç
1adet patates
1/3 dereotu
1/3 maydanoz
1 adet yumurta sarısı
Ayçiçek yağı,
Yoğurt,
Tuz,
Süslemek için
Çörek otu
Susam
Yapılışı
Kabağı,havucu,patatesi teflon tavaya rendeliyoruz. 2 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyip sebzeler sularını çekinceye dek kavuruyoruz. Ocağın altını kapattıkta sonra ince kıyılmış maydanozu,dereotunu ve tuzu ekleyip karıştırıp soğumaya bırakıyoruz. Yufkayı + şeklinde 4 eşit üçgen parçaya bölüyoruz. Hafifçe yoğurt sürüp ,soğuyan iç harcımızdan koyup rulo yapıyoruz. Rulonun bir ucundan diğer ucuna kadar yuvarlayarak gül şekli veriyoruz. Diğer yuflara da aynı işlemi yapıyoruz.(toplam 8 adet gülümüz olacak) Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine böreklerimizi yerleştiriyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp,çörek otu ve susamla süslüyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarıncaya dek pişiriyoruz.