Şenlik böreği tarifi: Gelinim Mutfakta şenlik böreği nasıl yapılır?
Ekranların sevilen yarışması Gelinim Mutfakta şenlik böreği tarifi ile çay saatlerinize konuk oluyor. Hazır yufkadan kısa sürede hazırlayabileceğiniz şenlik böreği patatesli, kıymalı, peynirli ya da dilediğiniz iç harcıyla pişirilebiliyor. Peki, Gelinim Mutfakta şenlik böreği nasıl yapılır? İşte, şenlik böreği tarifi ve malzemeleri...
Günün tarifi olarak gelinlerin hünerlerini sergileyecekleri Gelinim Mutfakta şenlik böreği izleyenler tarafından merak konusu oldu. Kolay malzemelerle kısa sürede hazırlanabilen şenlik böreğigünün her saati sevdiklerinize sunabileceğiniz lezzetli bir hamur işi. İşte, Gelinim Mutfakta şenlik böreği tarifi ve yapılışı...
ŞENLİK BÖREĞİ MALZEMELERİ
- 5 adet orta boy patates
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam toz kırmızı biber
- 2 adet yufka
Sosu için;
- 2,5 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı su
Üzerine;
- 1 çay bardağı süt
ŞENLİK BÖREĞİ NASIL YAPILIR?
Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra güzelce yıkayın ve bir kabın içerisine rendeleyin.
Sonrasında patateslerin sıkarak fazla suyunu alın ve baharatları ekleyerek karıştırın.
Sosu için gerekli olan malzemeleri derin bir kabın içerisinde güzelce harmanlayın.
Yufkayı tezgâha yayın ve her bir yufkayı 8’e bölün yufkaların üstünü bir fırça yardımıyla hazırladığınız sosla her yerini ıslatın.
Üzerine patatesli arçtan yayarak serin.
Yufkayı rulo şeklinde sarın ya da katlamadan tepsiye serin. Dilerseniz gül böreği şeklinde, dilerseniz de uzunlamasına pişirin.
Yufkalarınız bitene kadar aynı işlemi uygulayın, kalan sosun içerisine sütü ekleyip karıştırın ve yine bir fırça yardımı ile yufkaların üstüne sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...