Türkiye’nin farklı lokasyonlarından incili restoranları ve yüzlerce lezzet noktasını buluşturan İncili Gastronomi Rehberi 2023, düzenlenen muhteşem bir etkinlik ile tanıtılarak raflardaki yerini aldı! Bu özel gecede, 2023’ün incileri de ödül töreni ile sahiplerini buldu. Peki, bu yıl inci kazanan restoranlar hangileri oldu? İncili Gastronomi Rehberi’ne bu yıl, geçen yıldan farklı olarak hangi yenilikler eklendi? İşte detaylar…
#Sponsorlu İçerikBir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yapılan değerlendirmeler sonucu hazırlanan ‘İncili Gastronomi Rehberi’ ödül töreni gerçekleştirildi. 4 ve 5 İnci alan restoranlara ödüllerinin verildiği törende gastronomi dünyası buluştu. Gecede ayrıca Jumbo’nun katkılarıyla ‘Asırlık Mekanlar’a da ödülleri takdim edildi.
#Sponsorlu İçerikBir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yapılan değerlendirmeler sonucu hazırlanan, ‘İncili Gastronomi Rehberi’ ödül töreni gerçekleştirildi. Hürriyet Gazetesi ve Karaca iş birliğiyle hayata geçen, 4 ve 5 inci alan restoranlara ödüllerinin verildiği törende gastronomi dünyası buluştu. Gecede ayrıca Jumbo’nun katkılarıyla ‘Asırlık Mekanlar’a da ödülleri takdim edildi.
#İncili Gastronomi RehberiKendini beğendirecek yönetmen bulmak ya da hayran olduğu oyuncuyla karşılaşmak için karış karış Cihangir sokaklarını arşınlayanlar... Yanlış yoldasınız! Dümeni kırın Nişantaşı’na, oradan vurun aşağı Topağacı’na, aradığınız hazine karşınızda: Ünlülerin yeni ‘toplama kampı’: Grey.
#Grey TopağacıYandaki iki fotoğraf, kısıtlamaların kalkmasının ardından İstanbul’un iki yakasında çekildi. Oysa kendimizi ve normalleşmeyi korumanın yolu sosyal mesafeden geçiyor. İstanbul, Ankara ve İzmir’de daha güvenli hissedeceğiniz adresler derledik, yeni normalin kent trendlerini uzmanlarıyla konuştuk.
#YazarYeme-içme ve eğlence dünyasına uzak olanlar onu Deniz Seki’nin sevgilisi olarak biliyor. Oysa bundan daha fazlası. Batmış, bitmiş işletmeleri alıp daha açılmadan ilk iki haftası önceden rezerve edilen yerlere dönüştürüyor. Otel, balıkçı, beach club, İtalyan restoranı, kahvaltıcı ve after barı, toplam 17 mekândan oluşan bir imparatorluğu var, iki tanesi de yolda. Sonuncuyu dün akşam Etiler’de açtı: Bir zamanların Şamdan’ı artık Gordon Rouge. İşletmeci Tayfun Topal ile yeni yerini ve projelerini konuştuk.
#Tayfun TopalReina katliamından sonra eğlence sektörü 2017’nin ilk çeyreğinde önce sert bir düşüş yaşamış, yaz aylarında ise hızla yükselişe geçmişti. Peki neler trend oldu? Dahası 2018’de neler trend olacak? Önce benim trend raporumu okuyacaksınız, sonra da söz, popüler mekanların işletmecilerinde...Bu konu yarın da devam edecek tabii.
#Onur BaştürkKuşadası bülbülleri, Çeşme kumruları, geceleri uykusuz geçiren Bodrum yarasaları... Yunan sevdalıları, Avrupa kaçkınları, tropikal meraklıları... Köyüne gidenler, yaylaya çıkanlar, yazlığa gömülenler... Dönüp dolaşıp kürkçü dükkanına hoşgeldiniz. Biz, yaz boyu İstanbul’da deli gibi çalışanlar, tabii ki dönüşünüzü de hesap ettik; güzel bir kış geçirmeniz için her şeyi düşündük. Ama durun, kıştan evvel peşrev niyetine, önce bir ‘yuvana hoş geldin’ kokteyli...
#İstanbulZevkler, tercihler, beğeniler detaylanıp farklılaştıkça, semt aidiyeti artıyor. Bu ayrışmanın vitrinleri de o semtlerin lokal mekânları oluyor. Artık mahallemizde yiyor, mahallemizde içiyor, semtimizde dans ediyor ve sosyalleşiyoruz. Umut etmeye değer mi, ne dersiniz: Mahalle baskısının yerini mahalle sevdası mı alıyor?
#Mahalle Kültürü