Gözlerde kaşıntı ve kızarıklığa yol açan göz alerjileri (alerjik konjonktivit) bugünlerde hayli yaygın… Alerjiye yol açan polen, küf, toz veya evcil hayvan tüyü gibi maddelere “alerjen” adı verilir. Alerjenler, göz kapakları ve gözlerde kaşıntı, kızarıklık ve şişmeye yol açarlar. Ayrıca gözlerde yanma ve yaşarmaya neden olabilirler.
#Göz AlerjisiÇocuklarda görülen kurdeşen diğer adı ile ürtiker, vücudun her yerinde de ortaya çıkabilen kaşıntılı kızarıklık ve deriden kabarıklık olarak bilinir. Beş kişiden birinde ömür boyu bir defa görülebilen sık rastlanan bir hastalıktır. Çocuklarda ürtiker (kurdeşen) neden olur ve belirtileri nelerdir sizler için derledik.
#ÇocukHer insanın farklı bir gıdaya alerjisi olabiliyor. Özellikle bu gıdalar insanlar üzerinde bazı belirtiler gösterebiliyor. Bu alerjiler arasında birçok insanda görülen ceviz alerjisi bulunuyor. Ceviz alerjisinin neden olduğu ve hangi nedenlerden dolayı ortaya çıktığı merak edilen konulardan biridir. Ceviz alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Ceviz alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında merak edilen tüm detayları derledik.
#Ceviz Alerjisi NedirPek çok gıdaya karşı gözlemlenen alerji çeşitleri vardır. Bulgur alerjisi de o alerji türlerinden bir tanesidir. Bulgur alerjisi mutlaka araştırılması gereken oldukça önemli bir alerji türüdür. Bulgura karşı yer alan bu alerji çeşidinde kişi bulgur tüketemez ve önemli komplikasyonlar doğabilir. Peki bulgur alerjisi nedir? Bulgur alerjisi neden olur? Bulgur alerjisini anlamak için hangi testler yapılır? Bulgur alerjisine iyi gelen şeyler nelerdir? İşte bulgur alerjisi ile ilgili bilinmesi gereken detaylar.
#Bulgur Alerjisi NedirBahar alerjisi pek çok kişiyi etkileyen bir rahatsızlık. Bahar mevsiminin gelmesiyle ortaya çıkan bu durum gözlerde kaşıntı, hapşırma, koku ve tat duyularında azalma gibi sonuçlara neden olabilir. Peki bahar alerjisi nedir? Bahar alerjisi belirtileri ve tedavisi
#Bahar AlerjisiTekrarlayan baş ağrısında genellikle migren ve beyin tümörleri akla gelirken sinüzit unutuluyor. Peki sinüzit neden olur? Islak saç ile dışarı çıkmanın sinüzite etkisi var mıdır? Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Selim Yıldırım konu ile ilgili bilgiler verdi.
#SinüzitAlerji hayati risk taşır mı? Alerjinin belirtileri nelerdir? Alerji nasıl teşhis edilir? Alerjiye karşı evde nasıl önlemler alınabilir? Alerjisi olan bebeklere nasıl bakılmalı? Çocuklarda alerji nasıl anlaşılır? Bebek alerjiye karşı nasıl korunur? Konuyla ilgili merak edilen tüm soruların cevaplarını uzmanlardan öğrendik.
#Alerjinin BelirtileriGastroözefageal reflü yani bir diğer adıyla GÖR, mide içeriğinin istem dışı yemek borusuna kaçması olarak tanımlanır. GÖR, sağlıklı bebeklerde, çocuklarda ve erişkinlerde hemen her gün birçok kez oluşan fizyolojik bir olaydır. Genellikle beslendikten sonra olur. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ve Çocuk Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Şefika Tümay Doğancı, çocuklarda reflü konusunda aileleri bilgilendirdi.
#BeslenmeEgzama nedir sorusu birçok kişi tarafından araştırılan hastalıklar arasında yer almaya devam ediyor. Deride kızarıklık ve şişme gibi belirtilerle ortaya çıkan egzama hastalığının bulaşıcı olup olmadığı merak ediliyor. Peki, egzama nedir? Egzama bulaşıcı mıdır?
#EgzamaBebeklerin ve ebeveynlerinin yaşam kalitelerini bozan ve hayatı tehdit edici reaksiyonlara neden olan alerjik hastalıklar, anne ve babaları çaresiz durumda bırakabiliyor. Bebek sahibi her ailenin bu duruma hazırlıklı olması gerektiğini belirten Evde Bakım Uzmanı Dr. Tayyar Vardar, alerjiye karşı evde alınması gereken önlemlere dikkat çekerek, hastalıkların taşıdığı riskleri, hastalığın belirtilerini ve teşhisi hakkında önemli bilgiler paylaştı.
#Bebeklerde Alerji Çeşitleri