Damak tatları ve mutfak kültürleriyle uzaktan yakından alakası olmayan bir ürüne bu kadar ilgi göstermeleri enteresan gelebilir ama ben bu duruma şaşırmadım. O incecik yufkaları açabilmek, ayarında pişirip kıvamında şerbetleyebilmek yani her aşamasını usulünce yapabilmek ayrı ustalık işi. Bir baklava ustasının yetişmesi yıllar alıyor. Japonlar gibi mükemmeliyetçi yapıya sahip insanlar için de baklava tatlıdan öte bir ustalık eseri haline geliyor...
#Japonyaİçimin yağları eriyor günlerdir. Normalleşiyoruz diyorum içten içe. Ama diğer taraftan üzülenleri görüyorum. İşte onlar en büyük eğlencem. Üzülenleri gördükçe kahkaha atıyorum. Yıllardır kandırıldınız! Kendinize gelin artık. Özendiğiniz o insanlar dolandırıcı, imrendiğiniz o hayatlar sahte çıktı!
#Nihal&Bahar CandanBaz Luhrmann’ın benzersiz bakışıyla ‘Rock’n Roll’un kralı’ Elvis Presley’in hayatını perdeye taşıyan “Elvis”, sinemalarda haftanın filmi. Ethan Hawke’un etkileyici bir cani portresi çizdiği korku filmi “Siyah Telefon” ve Cannes’dan ödüllü Rusya yapımı “Yumrukları Gevşetmek”, haftanın diğer seçenekleri. 2010’da, çok erken yaşta kaybettiğimiz yazar, gazeteci ve senarist Evrim Alataş’ın kendine has üslubunu, yaşama hevesini ve mücadelesini hatırlayan “Ne Olmuş Güldüysek”, kitap raflarında haftanın tavsiyesi.
#Uğur YükselHalen karla karşılaştığımız için fark edemesek de aslında bahar başladı. Tiyatrolar yeni oyunları, galeriler yeni sergileri, televizyonlar yeni dizileri, restoranlar yeni menüleriyle karşımızda. Pandemi kısıtlamaları da hafifletilmişken uzun bir aradan sonra kültür-sanatın ve şehrin tadını çıkarmak için alanında uzman isimlere ‘yeni sezonda kaçırmamamız gerekenler’i sorduk.
#MÜZİKSanat dünyasının birçok ünlü ismi yeni yılı sahnede karşılayacak. Birçok farklı şehirde gerçekleşecek konserlerle yılbaşı coşkusu yaşanacak. Geceye özel mekanların hazırladığı programları ve konserleri derledik. Kesenize uygun olan programla yeni yıla “merhaba” diyebilirsiniz.
#YılbaşıGümüşsuyu’nda açılan Ginza’nın menüsünde Uzakdoğu lezzetlerini tanıyanları da, duruma yeni ısınanları da mutlu edecek yemekler var. Geceye DJ performansıyla devam eden mekân, mutfağında Japon şef görebildiğimiz birkaç Uzakdoğu restoranından biri.
#Uzakdoğu Mutfağıİstanbullu yazlık mekanlar birer birer Bodrum’u terk ederken geride mekanın sahipleri, yani yaz-kış orada yaşayan gerçek Bodrumlular kaldı. Şimdi onlarla tanışma zamanı. İşte 6 genç Bodrumlunun kurduğu “Gibi” oluşumu ve kendi ağızlarından hikâyeleri...
#Onur Baştürk