Vedat Milor... O gastronomi dünyasının adeta ‘rockstar’ı, sözü en çok geçen isimlerinden... Yeme-içme konusundaki eleştirileri, analizleri çok seviliyor. Bizim de yazarımız. Kendisiyle yeni başlayan programı ‘Vedat Milor’la Tadına Doyamadım’ için buluştuk; yemeğe bakışını, lezzeti, seçici olmayı, sosyal medyayla ilişkisini, yediği ilginç tatları konuştuk: “Ben daha çok lezzete bakıyorum. Bence yemek sunum odaklı olmamalı.”
#Vedat MilorBu Kurban Bayramı’nda aileler ilk kez yeni normal kapsamında aynı sofralarda buluşmak için gün sayıyor. 157 yaşındaki Hafız Mustafa 1864’ün CEO’su Eren Ongurlar, bayramlarımızın geleneksel lezzetleri olan baklava ve lokuma dair önemli bilgiler paylaştı.
#BaklavaTatlı deyince elbette hepimizin aklına “baklava” geliyor. Baklavanın ana vatanı ise bildiğiniz üzere Gaziantep. Avrupa Birliği’nden alınan resmi onaya göre Antep baklavası AB tarafından tescil edilen ilk Türk ürünü olma özelliğini taşıyor. Baklavayı zaten Gaziantepli ustalar bir başka yapıyor. Havasından mı suyundan mı bilinmez ama onlar yufkaları çok daha ince açıyor. Ayrıca baklavanın içine konulan ve bu kentte yetişen kaliteli fıstıklar ise lezzeti arttırıyor.
#BaklavaBaklava denince akla Gaziantep geliyor. Dünyanın en lezzetli baklavasının imal edildiği Gaziantep’te 30 yılı aşkın süredir sektörde faaliyet gösteren Ayıntab Baklavaları Yönetim Kurulu Başkanı Levent Aktaş, kaliteli baklavanın nasıl olması gerektiği konusunda "tatlı" ipuçları verdi ve uyarılarda bulundu.
#BaklavaTürk popunun güçlü seslerinden Ziynet Sali kariyerinin 25’inci yılını yeni şarkısı ‘Müptelanım Bilgine’yle kutluyor. Sali sözlerinden müziğine hatta klibine kadar buram buram nostalji kokan yeni şarkısı için “Ses rengimi, duygumu, şarkıcılığımı gösteren tam bir Ziynet Sali şarkısı oldu” diyor.
#Ziynet Saliİstanbul’un en iyi ve en eski kasaplarından olan Elmaslar Kasabı, Eminönü’ndeydi. Gastronomi kültürümüzün önemli bir değeri kapanmış. Başka yerde olsa isyan çıkar ama bizde kimse sesini çıkarmıyor. Adana Ocakbaşı Suadiye’deki yeni şubesinde de lezzetten ödün vermiyor, BeBe İçli Köfte ve Sinem Dondurma ise çok iyi...
#Vedat MİLORBayram baklavasız; baklava da cevizsiz, fıstıksız, tereyağsız olmaz. Bir kilo baklavada 150 gram fıstık, 250 gram da tereyağı kullanıldığını söyleyen BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım’ın ortaya koyduğu baklava hesabı net: “150 gram fıstık 142.5 TL, 250 gram yağ ise 125 TL. Yani sadece iki kalemdeki maliyet 267.5 TL. Kilosu 150-200 liradan satılan baklavaların içeriğine dikkat etmek şart.”
#Bayram TatlısıBirbirinden ünlü başrol oyuncularıyla 2024’ün merak edilen yapımlarından olan Argylle (Gizli Casus) filminin dünya prömiyeri Londra’da gerçekleşti. Kırmızı halıda birbirinden ünlü yıldızlar vardı ancak gecenin en dikkat çekeni prömiyerin özel konuğu Chip adındaki kedi oldu.
#Claudia SchifferSivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, perşembe günü Galatasaray ile oynayacakları erteleme maçı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Karşılaşmaya atanan hakem Zorbay Küçük hakkında değerlendirme yaptı.
#SivassporAvustralya’nın ünlü televizyon simalarından Maeve O’Meara ile düzenlediğimiz Türkiye gastronomi turlarının Gaziantep ayağında misafirlerimizi baklava atölyesine götürürdük. Yıllardır kuru Lübnan ve ballı şerbetli Yunan baklavası yiyen Avustralyalı gurmeler gerçek Gaziantep baklavasına bayıldı. Yabancılar baklavacılığın ahilik kültürünü ve harcanan emeği bu ziyaretlerle öğrenebilir.
#GaziantepDünyanın en ünlü ikram kuruluşu DO&CO uçaklardaki başarısını bir kez daha yeryüzünde gösterdi. Bu yıl Abu Dhabi’de düzenlenen 2023 Grand Prix’inde 20 binden fazla konuğa yemek verildi. Bir butik restoran düzeninde verilen yemekler yerinde imal edildi. DO&CO’nun patronu Attila Doğudan yerel ürün, taze yemek kültürünü bu kez tam anlamıyla uçaklardan yere indirdi.
#DO&COGalatasaray'daki performansıyla dikkatleri üzerine çeken Sacha Boey, Fransa'nın EURO 2024 Elemeleri'nde oynayacağı Hollanda ve İskoçya maçlarının kadrosuna alınmamıştı. Didier Deschamps'tan kadro tercihine ilişkin ilk açıklamasının ardından sıcak gelişmeler yaşanıyor.
#Sacha BoeyRamazan ayının sonlarına yaklaşırken bayram hazırlıklarına şimdiden başlanıyor. Bayramların olmazsa olması ev baklavası tarifi ise her zamanki gibi en çok aranan lezzetlerin başında geliyor. Ev yapımı baklava tarifi püf noktası şerbetinde olduğu gibi hamuru da el açması ise bazı detayları gerektiriyor. Peki, gerçek ev baklavası nasıl yapılır? İşte ev yapımı baklava tarifi ve püf noktaları...
#Ev Baklavası27. İstanbul Tiyatro Festivali, 25 Ekim-25 Kasım tarihleri arasında izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Işıl Kasapoğlu küratörlüğünde düzenlenecek festival, Türkiye’den ve yurtdışından toplam 20 tiyatro, performans ve dans gösterisine evsahipliği yapacak. Biletler 8 Eylül Cuma günü genel satışa açılacak.
#27. İstanbul Tiyatro FestivaliSon yıllarda işletmelerde popülerliği artırmak ve ilgi çekmek adına sıklıkla ilginç yemek ve içecek sunumları görüyoruz. Ancak işler öyle bir boyuta geldi ki, birçoğumuz yaşananları ağzımız açık halde izliyoruz. Bunun son örneği geçtiğimiz günlerde sosyal medyada yayılan ve çok tartışılan 'klozette tatlı sunumu’ videosu oldu. Bu tartışmanın üzerine gastronomi uzmanları ve yemek yazarlarına “Nereye gidiyor bu yemek sunumları?” diye sorduk.
#Sunum Çılgınlığı