Geometri haberleri sayfasında Geometri hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1398 Geometri haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Sayısal dersler, genellikle lise dönemlerinde karşımıza çıkan derslerden biridir. Özellikle yetenek ve çalışmayla bağdaştırılan sayısal dersler oldukça ilgi gösterilmesi gereken derslerdendir. Bu bakımdan sayısal dersler özellikle öğrenciler tarafından merak edilir. Buna göre sayısal derslerin neler olduğunu öğrenebilir ve rahatlıkla bu konuda bilgi sahibi olabilirsiniz. Peki, sayısal dersler nelerdir? Sayısal bölümlerde olan derslerin isimleri nelerdir detayları ile derledik.
#Sayısal DerslerÜçgen, düzlem üzerinde birbirine doğrusal olmayan noktayı, üç noktayı birleştiren doğru parçası birleşimi olarak bilinir. Üç bucak ve müselles olarak da adlandırılan üçgen, düzlem geometrisi adı altında kullanılan temel şekillerden biri olarak bilinir. Bir üçgene ait üç köşe bulunur ve bu köşelerin birleşimi içerisinde doğru parçaları yer alır. Bu doğru parçalarından meydana gelen üç kenarı bulunur. İç açı toplamı 180, dış açısı ise iki katı olan 360 dereceye sahiptir. Her geometrik şekle ait olduğu gibi üçgene ait olan bir hesaplama da bulunur. Alan hesaplama, yükseklik hesaplama ve taban hesaplama gibi hesaplama çeşitleri bulunur. Bu hesaplamalar nedir ve nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#ÜçgenKare, geometrinin önemli konularından bir tanesidir. Tüm kenarlarının uzunluğu birbirine eşit olan bunun yanında iç ve dış açıları da birbirine eşit olan dörtgen türü kare olarak isimlendirilmektedir. Kare, geometri de öğrenilmesi gereken konulardan bir tanesidir. Karenin alanı nasıl bulunur? Karenin alanı nasıl hesaplanır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#KareYıllardır İstanbul Arkeoloji Müzesi'nde bulanan ve üzerinde geometrik ayrıntılar bulunan kil tabletle ilgili tartışma alevlendi. Avustralyalı bir matematikçi, 3 bin 700 yıllık kil tabletin bilinen en eski uygulamalı geometri örneği olduğunu açıklarken İstanbul Arkeoloji Müzesi Müdürü Rahmi Asal, tabletin çok daha eskiye dayandığını düşündüklerini açıkladı.
#Arkeoloji MüzesiYıllardır İstanbul Arkeoloji Müzesi'nde bulanan ve üzerinde geometrik ayrıntılar bulunan kil tabletle ilgili tartışma alevlendi. Avustralyalı bir matematikçi, 3 bin 700 yıllık kil tabletin bilinen en eski uygulamalı geometri örneği olduğunu açıklarken İstanbul Arkeoloji Müzesi Müdürü Rahmi Asal, tabletin çok daha eskiye dayandığını düşündüklerini açıkladı.
#BabilBirkaç haftadır haber kanallarında ve sosyal medyada adından sıkça söz ettirmeye başladı Nurtaç Hoca. Nurtaç Kozak, Samsun’da özel bir lisede çalışıyor ve öğrencilerine geometriyi sevdirmek için kendine has tarzı ile akılda kalması zor olan formülleri bile öğrenciler için kolay hale getiriyor. İlginç tarzıyla dikkatleri üzerine çeken ve sosyal medyada 40 bine yakın takipçisi bulunan Nurtaç Hoca, çektiği videolarla binlerce öğrencinin Geometri dersini sevmesine vesile oluyor. Gelin, Nurtaç Hoca'yı biraz daha yakından tanıyalım.
#MatematikSamsun’da bir öğretmen geometri dersini müzikle anlatarak öğrencilere sevdiriyor, erik dalı ve fidayda eşliğinde formülleri akıllara kazıyor.Samsun’da özel bir lisede çalışan öğretmen Nurtaç Kozak, geometriyi müzikle ve yaptığı jest ve mimik hareketleri ile anlatarak dersini keyifli hale getirmeyi başarıyor. Derse başlarken öğrencilerin dikkatini çekmek ve ilgilerini dersin üzerine yoğunlaştırmak için farklı bir yöntem kullanan Nurtaç Hoca, kendi geliştirdiği bu yolla akılda kalması zor olan formülleri bile öğrenciler için kolay hale getiriyor.
#SamsunYKS’nin ikinci oturumu AYT de sona erdi. Eğitim uzmanlarının öğrenci görüşlerinden yola çıkarak yaptıkları yorumlara göre, sınavın en zor testleri matematik ve özellikle geometri. Bu yıl Türk dili ve edebiyatında, Divan Edebiyatı ön plana çıkarken, fen bilimleri alanlarında sorular orta düzeyde eleyici olarak değerlendirildi.
#YKSBinlerce öğrencinin iyi bir üniversiteye girmek için katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavları’nın (LYS) ikinci gün oturumları tamamlandı. Öğrenciler, 135 dakika süren LYS-1’de matematik ve geometri sorularını cevapladı. Uzmanlar, soruların son yıllardaki sınavlardakine benzer olduğunu belirtirken, öğrencilerin geometride çözüme ulaşmakta zamanı yetiştiremediğini de vurguladılar. İşte uzmanların LYS yorumları.
#LYSMerkezi sınav sisteminde öğrencilerin sıralama rekabeti ebeveynler arasında özel ders arayışına neden oluyor. Bu yıl Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava ya da Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek öğrencilerin ebeveynleri çocuklarının ‘özel ders ihtiyacını’ çoğu zaman doğru analiz edemiyor. Bu da hem zaman hem de para kaybına neden oluyor. Eğitim uzmanları, “Toplumumuz, eğitim hizmeti alma sürecinde artık rasyonel düşünme becerisini yitirdi. Bu konuda çevresine mesaj verme, benzerlerinden geri kalmama, bir anlamda reklam ve gösteriş yapma davranışı hakim oldu” diyor.
#Eğitim UzmanlarıMilyonlarca öğrencinin ter döktüğü Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) hafta sonu gerçekleştirildi. Üniversite adaylarını ise tercih heyecanı sardı. Seviye Eğitim Kurumları Koordinatörü Ali Murat Karabağ, kurum öğretmenleri ile 2024 YKS’yi değerlendirdi. Sınavın önceki yıllara göre daha zor olduğunu belirten Karabağ, kurum öğretmenlerinin ders bazında değerlendirmelerini ise şöyle paylaştı:
#Seviye Eğitim KurumlarıYKS zor muydu, kolay mıydı soruları söz konusu üniversite sınavına katılım sağlayan öğrencilerin gündemine geldi. AYT ve YDT soru yorumları, üniversite adayları tarafından değerlendirilmeye başlandı. YKS sınav bugün üniversite sınavı YKS'nin ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi AYT'ye ve Yabancı Dil Seviye Tespit Testi YDT'ye giren öğrenciler ve yakınları tarafından sınav sonrası en çok merak edilip araştırılanlar arasında yer alıyor. Geçtiğimiz yıllarda sınav sonrası en çok merak edilen yorumlar arasında "AYT zor muydu, kolay mıydı?" ve "YDT zor muydu, kolay mıydı?" sorularının cevabı yer almıştı. İşte "YKS ikinci oturumu AYT'de Matematik Geometri, Fizik, Kimya Biyoloji, Türkçe - Edebiyat zor muydu, kolay mıydı?" sorusunun cevabıyla ilgili yorumlar...
#YksMilyonlarca adayın geleceğini belirleyecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) maratonu sona erdi. Adaylar dün, ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve üçüncü oturum Yabancı Dil Testi’ne (YDT) girdi ve uzun bir hazırlık sürecinin ardından kritik dönemeci geride bıraktı.
#YKSYükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) 9 Haziran’da düzenlendi. AYT’ye 2 milyon 19 bin 709 aday başvurdu. Tüm yurtta saat 10.15’te başlayan sınav, 180 dakika sürdü. AYT’de adaylara Türk dili ve edebiyatı ile sosyal bilimler 1 testinde 40, sosyal bilimler 2 testinde 40, matematik testinde 40, fen bilimleri testinde 40 olmak üzere toplam 160 soru soruldu. Uzmanlar bu yılki AYT sorularını şöyle değerlendirdi:
#Uzmanlar AYT Sorularını DeğerlendirdiYükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci ve üçüncü oturumu bugün düzenleniyor. İkinci oturum olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) saat 10.15’te, 233 bin 389 adayın başvurduğu üçüncü ve son oturum olan Yabancı Dil Testi (YDT) ise 15.45’te başlayacak. AYT’de saat 10.00’dan, YDT ise 15.30’dan sonra adaylar sınav binalarına alınmayacak. AYT’ye girenlerin toplam 160 soru için 180 dakikaları, YDT’ye girenlerin ise 80 soru için 120 dakikaları olacak. Hürriyet Eğitim Servisi muhabirleri Beyazıt Şenbük ve Melike Çalkap sınavı İstanbul Üniversitesi ve Kadıköy Anadolu Lisesi’nde izliyor. YKS’ye ait tüm gelişmeler saati saatine sitemizde olacak.
#Dakika Dakika AYT3 milyon adayın kaderini belirleyecek üniversite sınavlarının ilk oturumu TYT dün yapıldı. Bilfen Liseleri, Uğur Okulları ve Bahçeşehir Koleji’nden uzmanlar ile eğitimci Cihan Yeşilyurt, sınavda çıkan soruları değerlendirdi...
#TYTYükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) 8 Haziran’da düzenlendi. TYT’ye 3 milyon 120 bin 878 aday başvurdu. Tüm yurtta saat 10.15’te başlayan sınav, 165 dakika sürdü. TYT’de adaylara 40 Türkçe, 40 matematik, 20 sosyal bilimler, 20 fen bilimleri sorusu soruldu. Uzmanlar bu yılki TYT sorularını şöyle değerlendirdi:
#TYTMilyonlarca adayın geleceğini belirleyecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) dün yapıldı. 3 milyon 120 bin 878 adayın başvurduğu TYT’de adaylar hayallerindeki üniversiteyi kazanabilmek için ter döktü. Kritik dönemeç öncesi sınav salonlarının önünde yine geçmiş yıllardakine benzer manzaralar yaşandı. Kimliğini unuttuğu için sınava giremeyen de vardı, hayallerine son anda yetişen de. Sınavın ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabacı Dil Testi (YDT) ise bugün gerçekleşecek.
#YKS’Nin İlk Ayağı TYT Geride KaldıYükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün Türkiye genelinde, Lefkoşa’da ve Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de toplam 245 sınav merkezinde düzenleniyor. 3 milyon 120 bin 878 adayın başvurduğu TYT, saat 10.15 itibarıyla tüm sınav merkezlerinde gerçekleştirilecek ve adaylar saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacak. Yaklaşık 1 milyon kişinin görev aldığı sınavda adaylara Türkçeden 40, sosyal bilimlerden 20, temel matematikte 40, fen bilimlerinde 20 soru sorulacak. Toplam 120 sorunun yer alacağı sınavda süre 165 dakika olacak. Sınavın ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabacı Dil Testi (YDT) ise yarın gerçekleşecek. Hürriyet Eğitim Servisi muhabirleri Beyazıt Şenbük ve Melike Çalkap sınavı İstanbul Üniversitesi, Yeşilköy Anadolu Lisesi ve Kadıköy Anadolu Lisesi’nden izleyecek. YKS’ye ait tüm gelişmeleri bugün ve yarın saati saatine sitemizden aktaracağız.
#Temel Yeterlilik TestiGünümüzün en dikkat çekici sanatçılarından Olafur Eliasson’un Türkiye’deki ilk sergisi İstanbul Modern’de dün açıldı. Eliasson “1997’de katıldığım 5. Uluslararası İstanbul Bienali sırasında güçlü bir bağ kurduğum İstanbul’a geri döndüğüm için heyecanlıyım” dedi.
#Meltem FıratlıHareketli görüntülerin aktığı duvarlar, sanal gerçeklik gözlüğüyle başka dünyalara açılan kapılar, ziyaretçilerin dokunuşlarıyla yorum katabildiği etkileşimli ekranlar, yapay zekâyla üretilmiş eserler ve sanatla buluşan bilgisayar oyunları… Artık birçok müze ve galeri ziyaretçilerine geleneksel sanat formlarının yerine yenilikçi deneyimler sunuyor. Bu sergiler çok ilgi çekiyor, ziyaretçiler bol bol sosyal medya paylaşımı yapıyor. Peki, nedir bu dijital sanat? Neden bu kadar popüler oldu?
#DijitalBu hafta Dolu Kadehi Ters Tut, Zorlu PSM’de; Ceylan Ertem ‘Sezen Aksu Tribute’ konseri için JJ Arena’da sahneye çıkacak. Dünyaca ünlü isimler İstanbul’a geliyor; İrlandalı rock grubu God is an Astronaut, IF Performance Hall Beşiktaş’ta sahneye çıkacak. Ben Klock, Volkswagen Arena’da; Stephen Bodzin ise Klein Phönix’te DJ kabininin başına geçecek.
#KonserBayraklı Belediyesi hangi parti? sorusu seçimler öncesi merak ediliyor. 2024 yerel seçimlerinin 31 Mart tarihinde yapılması yapılması planlanıyor. 2019 Bayraklı yerel seçim sonuçları da sebeple araştırılıyor. Bayraklı, Türkiye'nin İzmir ilinin bir ilçesidir. İlçenin kuzeybatısında ve kuzeyinde Karşıyaka, doğusunda ve güneyinde Bornova, güneybatısında Konak ilçeleri, batısında İzmir Körfezi bulunmaktadır. Yüzölçümü bakımından İzmir'in en küçük ikinci ilçesidir. Peki, Bayraklı Belediyesi hangi partide? Bayraklı Belediye Başkanı kimdir?
#Bayraklı Belediyesi Hangi PartiHemşirelik mesleği bireyi, aileyi ve toplumu sağlığına kavuşturmak için odaklanan ve eğitim gerektiren bir meslek dalıdır. Hemşirelik eğitimi almak isteyen kişiler üniversitenin sağlık hizmetleri ya da hemşirelik bölümlerini lisans seviyesinde bitirmelidir. Hemşire olmak için üniversite sınavında Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik ve Geometri alanlarında başarılı olmak gerekmektedir. Hemşirelik için hangi derslerin iyi olması gerektiği, günde kaç soru çözülmesi gerektiği ve kaç net puan alınması gerektiğine dair merak edilen tüm detayları derledik.
Üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler tıp bölümü hakkında araştırmalar yapmaktadır. Tıp bölümü kazanmak isteyen kişilerin mutlaka düzenli olarak çalışması ve günlük olarak çok soru çözmesi gerekmektedir. Özellikle sayısal alandaki derslerde daha başarılı olmak tıp fakültesi kazanmak için oldukça önemlidir. Peki, tıp için kaç net ile puan gerekir, hangi dersler iyi olmalı ve günde kaç soru çözülmeli? İşte tıp bölümün kazanmak için merak edilen tüm detaylar.
#Tıp İçin Günde Kaç Soru ÇözülmeliErken çocukluk dönemi, insan hayatı boyunca gelişimin en hızlı olduğu ve aktif yaşantılar boyunca temel kavramların kazanıldığı bir dönem. Genel kabulde 0-6 yaş aralığını kapsayan erken çocukluk dönemi, son yıllarda UNICEF gibi birçok uluslararası kuruluş tarafından 0-8 yaş aralığı olarak ele alınıyor.. Hamilelikten başlayan erken çocukluk döneminde çocuk beyni çok hızlı gelişir. Bu dönemde beynin sağlıklı bir şekilde gelişebilmesi, hedeflenen üst düzeye ulaşabilmesi için çocukların sevgi, güven ve huzur dolu bir aile ortamına ihtiyaçları vardır. Ailede yeterli bakım gören, sevildiğini hisseden, doğru beslenen, zihinsel gelişimleri desteklenen çocukların geleceklerini daha sağlam temeller üzerine inşa edecekleri aşikâr. Bu nedenle erken çocukluk dönemi çok önemli.
#Konuk YazarCHP Kurultayı’nda, Genel Başkan adaylarından Örsan Öymen, adaylıktan çekildiğini duyurduğu konuşmasında, hiç yeri değilken içindeki ufuneti kustu ve daha sonra da bu sözlerine açıklık getirerek dedi ki: ‘İmam-Hatip okulları kapatılmalıdır. Kur’an kurslarına çocuklar değil, yetişkinler gitmelidir. İmam-Hatip okulları camilere imam yetiştirmek için kurulmuş meslek okullarıdır.
#CHP Kurultayı