2023 gastronomi dünyasına ne gibi yenilikler getirecek dersiniz? Yazarımız Ebru Erke sebze ve balık ağırlıklı menülerin artacağını, Le Cordon Bleu Türkiye Direktörü Defne Ertan Tüysüzoğlu artizanal çikolatanın patlama yapacağını söylüyor. Mutfak Dostları Derneği Başkan Yardımcısı Esin Sungur’a göreyse dışarıda yeme alışkanlıkları değişip temalı konseptler artarken restoranlar özel kulüp havasına bürünmeye başlayacak... İşte yeme-içme sektörünü bekleyen gelişmeler....
#Gastronomiİzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde üreten ve tasarlayan genç bir kitleye, çevre, sürdürülebilirlik ve temiz teknoloji gibi alanlarda eğitim ve workshoplar sunan ve kapanış konuşmasını Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün yapacağı (27 Ağustos) Türkiye’nin ilk açık inovasyon kampı Hack’n Break, inovatif fikirlerle dolu yoğun bir hafta yaşattı. Türkiye’nin dört bir yanından Hack’n Break’e katılan girişimci ve geliştiriciler, mentor ve yatırımcılardan aldıkları eğitim ve workshoplarla deneyim kazandı.
#Hack'n BreakAntalya’daki 7 Mehmet’in başarısının arkasında birkaç neden var. Güçlü bir eğitim, nadiren değişen bir kadro, kullanılacak malzemenin en iyisini alma gayreti, titizlik ve devamlı kendini aşma arzusu. Bir önemli unsur da oldukça genç olan Mehmet Bey’in stil ve kişiliği.
#AntalyaFransız restoran listeleme sistemi olan La Liste’te pastacılık dalında yılın inovatif şef ödülünün sahibi olan Antonio Bachour, Espressolab’e ikinci kez danışmanlık vermek üzere İstanbul’daydı. Bachour’un marka için yarattığı bu yılki göz alıcı lezzetler arasında Antep fıstıklı bir tatlı da var.
#Antonio BachourYeni yılda bitki temelli beslenme yine yükselişte olacak. Alkolsüz içki eşleşmelerini daha sık göreceğiz. Restoranlar karbon ayak izini ve atıkları azaltacak çözümlerini çoğaltmaya devam edecek. Beyaz çikolatanın hızla yükselen pazar payı daha da artacak. Arpa kahvesi, mantar çayı gibi temiz kafeinlerin sayısı çoğalacak. 2024’ün gümbür gümbür gelen trendlerine birlikte bakalım...
#GastronomiYılbaşı akşamı adım adım yaklaşıyor. Aralık ayıyla birlikte etrafımızda rengârenk yeni yıl süslemelerini de sık sık görmeye başladık. Bu ay boyunca vereceğimiz davetler için yılın kutlama sofrası trendlerini 7 Catering’in kurucusu Ebru Erberdi’den öğrendik. Gastronometro şeflerinden de birbirinden ‘şık’ iki tatlı tarifi aldık.
#GastronomiPek dile getirilmese bile Michelin 3 yıldız sahipleri ve 50 Best listesinde önlerde olan şefler aralarına kolay kolay kimsenin katılamadığı elit bir kulübün üyeleri gibi. Ülke mutfaklarından çok birbirlerinden fikir alıp birbirlerini ve uluslararası ya da uluslarüstü gurmeleri etkilemek için yemek pişiriyorlar..
#Vedat MilorBu sene 5’incisi düzenlenen Antalya Turizm Fuarı (ATF), rekor katılıma sahne oldu. 26-27 Ekim tarihlerinde gerçekleşen fuar, 58 ülkeden toplam 23 bin 607 ziyaretçiyi ağırladı. Antalya Turizm Fuarı Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Meral, “Uzun zamandır fuarlarda gerçekleşmeyen kontratlar Antalya Turizm Fuarı ile tekrar gündeme geldi. Katılımcılar ve ziyaretçiler birebir iş görüşmelerinde anlaşmalar yaptılar ve görüşmelerini somutlaştırdılar” bilgisini verdi.
#Sponsorlu İçerikBu sene 5’incisi düzenlenen Antalya Turizm Fuarı (ATF), rekor katılıma sahne oldu. 26-27 Ekim tarihlerinde gerçekleşen fuar, 58 ülkeden toplam 23 bin 607 ziyaretçiyi ağırladı. Antalya Turizm Fuarı Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Meral, “Uzun zamandır fuarlarda gerçekleşmeyen kontratlar Antalya Turizm Fuarı ile tekrar gündeme geldi. Katılımcılar ve ziyaretçiler birebir iş görüşmelerinde anlaşmalar yaptılar ve görüşmelerini somutlaştırdılar” bilgisini verdi.
#Antalya Turizm Fuarı