Gastronomi kazanında kaynayanlar

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2022 07:00

Le Cordon Bleu İstanbul yeni yaşını kutladı, 2022 Yeme-İçme Araştırması’nın sonuçları açıklandı. En yeni havadisler burada...

Haberin Devamı

GASTRONOMİ TRENDLERİ ‘BİR SOFRADA’ BULUŞTU

Özyeğin Üniversitesi Le Cordon Bleu İstanbul, kuruluşunun 10’uncu yıldönümünde Gastronomi Trendleri Buluşması’nın 5’incisini düzenledi. ‘Bir Sofrada’ temasındaki buluşmada mezunlar ve sektör profesyonelleri bir aradaydı. Güçlü mutfak mirasımıza, farklı coğrafi, kültürel ve etnik unsurların birlikteliğine dikkat çekildi. Öğrenciler kadın üreticilerin hikâyelerinden ilhamla, onların ürünleriyle reçeteler hazırladı. Bir sofrada buluşmanın güzelliği, tadımlıklarla da paylaşıldı.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

EN ÇOK SEBZE YEMEĞİ PİŞİRİYOR, MENEMENİ SOĞANLI SEVİYORUZ

Metro Türkiye’nin KONDA işbirliği ve 31 ilden 2 bin 725 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği ‘2022 Yeme-İçme Araştırması’nın sonuçları açıklandı. Araştırmada, alışveriş tercihlerinin dönüşümü, sağlıklı beslenme eğilimi ve yeme-içme alışkanlıklarımız incelendi. Sonuçlara göre çevrimiçi alışverişe eğilim artsa da 10 tüketicinin 8’i gıda alışverişini gezerek ve görerek yapıyor. Çocuklu aileler bu aktiviteyi sosyalleşebilecekleri bir deneyim olarak da görüyor. Kendini ‘metropollü modern’ olarak tanımlayanların sayısı çoğaldı; alışverişte hız ve kolaylık beklentisi arttı. Pandemi, sağlıklı beslenme arayışımızı tetiklerken yöresel ve organik sertifikalı ürünler popülaritesini arttırdı. Hayvansal gıdaların üretim koşullarına ve ürünün çevreye zarar verip vermediğine dikkat edenlerin oranı yüzde 14-18 civarında... Ambalaj okuma alışkanlığımızsa buna rağmen hâlâ çok düşük; en çok ürünlerin son tüketim tarihini ve helal olup olmadığını inceliyoruz.

Haberin Devamı

Gastronomi kazanında kaynayanlar

10 tüketicinin 8’i gıda alışverişini gezerek ve görerek yapıyor.

Ayrıca pandemi döneminde artan evde yemek pişirme oranı yine eski haline döndü; en çok sebze yemeği, ardından pilav pişiriyoruz. Menemeni soğanlı yiyor, pideyi pizzaya tercih ediyoruz. Dışarıda en çok karın doyurmak, sonra da sosyalleşmek için yiyoruz. Restoran tercihleri, sık kullanılan ev aletleri, en sevdiğimiz yemekler gibi konular araştırmada ele alınan diğer başlıklar...

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!