Bu hafta Gülşen, Volkswagen Arena’da; dünyaca ünlü trompet sanatçısı Chris Botti, Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda konser verecek. İpek Türktan ve Tolga İskit’in başarılı performansıyla dikkat çeken tiyatro oyunu ‘Bir Terennüm’ Zorlu PSM’de izleyiciyle buluşacak. KüçükÇiftlik Park’taysa ‘İstanbul’da Bahar’ festivali var.
#KonserGanaj, pasta ve profiterol gibi tatlılarda kullanılan önemli bir tamamlayıcıdır. Fransızca'da ganache olarak geçen bu krema, ülkemizde ganaş ve ganaj olarak tabir edilebilmektedir. Peki, ganaj nasıl yapılır? İşte, ganaj nedir sorusunun cevabı ve tarifi hakkında bazı bilgiler
#Ganaj NedirHem tarihi hem coğrafi olarak kesişim noktamız çok Bulgaristan’la. Bunun en çok yansıdığı alansa elbette mutfak. Köpoğlundan kaçamağa ismi bile aynı birçok yemeğimiz var. Soframızın başköşesindeki güveçte kuru fasulyemiz de ortak... Kısa bir Sofya gezisinden gastronomik notlarla ve şahane bir tarifle döndüm.
#Gülay Barbaros AltanYiyecek-içecek hizmeti sunan yerlerin menülerini girişe koyması şart oldu. Özsüt’ten genç yetenekleri destekleyen proje... Doğanay’dan yılbaşına özel tasarım şişe... İnternette bu yılın en çok merak edip bakılan tarifleri... Yeme-içme dünyasından son gelişmeler ve haberler...
#Gizem DinçbaşBu hafta koro topluluklarından Chromas, Zorlu PSM’de; Boğaziçi Gençlik Korosu, ENKA Oditoryumu’nda olacak. Opera dünyasının ünlü ismi Alessandro Safina, Ankara’da izlenebilir. İrlandalı post-rock grubu God Is an Astronaut, If Performance Hall’da İstanbullularla buluşacak. Ahmet Rüstem Ekici ve Hakan Sorar’ın arkeoloji ve teknolojiyi buluşturan ‘Rest in Pieces’ sergisini kaçırmayın.
#Uygar TaylanGelinim Mutfakta Hindistan cevizli kremalı pasta tarifi günün tatlısı oldu. Hem lezzetli hem de göze hitap eden bir tatlı olan Hindistan cevizi kremalı pasta favoriniz olacak. İşte, Gelinim Mutfakta Hindistan cevizi kremalı pasta tarifi detayları...
#Gelinim Mutfakta Hindistan Cevizli Kremalı PastaReçeli de nefis, hellim ve bebek rokalı salatası da... Dondurması, keki, tartı... Tadına doyum olmaz tatlıların başrolü incir, tavuk ve et yemeklerine de çok yakışıyor. İncir, kırmızı soğan, biberiye ve balsamik sirkeyle pişireceğiniz tavuk but, bugünlerde kuracağınız sofraların yıldızı olacaktır. Zeytinyağı, hardal ve sarımsakla marine edilmiş dana etini soğan ve incirlerle şişe dizip ızgarada pişirmek de şahane sonuç veriyor.
#İncirBitter çikolatayla uyumu müthiş, yaş pastaya çok yakışıyor. Sosunu yapıp muhallebilerin veya cheesecake’in üzerine dökmek nefis sonuç veriyor. Ekşi bir meyve olduğu için tuzlu tatlarla eşleştirmek de hiç zor değil. Vişneyi pancar, roka ve keçi peynirli salataya katabilir veya et suyuyla pişirip kuzu pirzolanın yanında sunabilirsiniz.
#MusGelinim Mutfakta malaga pasta tarifi günün aranan tatlıları arasında yer alıyor. Adını İspanya'nın bir şehrinden alan Malaga pasta ülkemizde de kafelerde oldukça seviliyor. Peki, evde malaga pastası nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta malaga pasta tarifi ve malzemeleri...
#Malaga PastaYaz aylarının benim için en güzel meyvesi tartışmasız karadut! Sosunu yapıp cheesecake’in üzerine döküyor veya limonatalara ekliyorum. Reçelini kaynatmayı da seviyorum, tatlılarda bitter çikolatayla birlikte kullanmayı da... Semizotu salatasına ve peynir tahtalarına çok yakıştırdığım karadutu, bazen etleri marine edeceğim sosa bile ekliyorum. Neye katarsanız katın muhteşem uyum sağlayan bu özel meyveyle mutfağımda neler yapıyorum, anlatayım...
#KaradutBrownie cheesecake benim için cheesecake çeşitleri arasında tartışmasız olarak ilk sıraya yerleşir. Yoğun çikolatalı brownie’ nin baskın tadını, ipeksi dokudaki peynir dolgusu mükemmel bir şekilde dengeler. Brownie ‘ de Cheesecake ‘te başlı başına birer yıldızken, ikisinin bir aradaki uyumu onları bir üst seviyeye taşır, yiyenlerede sadece mest olup anın tadını çıkarmak kalır.
#CheesecakeŞef Somer Sivrioğlu, Türkiye’deki ilk mekânını açtı. Avustralya’da yaşamasına rağmen yıllardır Anadolu’yu karış karış dolaşan şefimiz, menüsünü mevsimlik yerli malzemeler etrafında şekillendirmiş. Listede kırlangıçbalıklı analıkızlı, sucuk kıtırlı humus ve unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerimizden batırık da var. Kullanılan malzemelerin neredeyse tamamı kadın kooperatiflerinden...
#Somer SivrioğluYüksek protein ve karbonhidrat değerine sahip kestane için son dönemin popüler deyişiyle ‘süper gıda’ demek mümkün. Bizim mutfağımızda en çok şekerlemesi ve kebabı yapılsa da pastacılıkta kullanım alanı giderek genişliyor. AB’den coğrafi işaret tescilli Aydın kestanemizse kendine has nitelikleriyle giderek daha çok talep görüyor.
#KestaneBadem unu, hurma dolgusu, agave şurubu, Hindistan cevizi sütü… Artık sadece glütensiz, vegan, laktozsuz gibi beslenme hassasiyetleri olanlar değil, sağlığını ve gezegenini düşünen pek çok kişi tüketim alışkanlıklarını değiştiriyor. Pastacılık sektörü de bu durumdan nasibini alıyor. Alternatif malzemelerle hazırlanan, sağlıklı ama bir o kadar lezzetli pastaların devri çoktan başladı…
#Sağlıklı PastaPaketini açınca buram buram yayılan kokusu, damağımızda bıraktığı o yoğun tadıyla gerçek çikolatanın keyfini yaşatan bitter gibisi yok... Favorimiz sütlü ya da beyaz olsa bile fark etmez; artizan çikolatalar yapmak, rengiyle iç ısıtan bir brownie pişirmek ya da sevdiklerimizin aklını başından alacak dev bir çikolatalı pasta hazırlamak için bitter çikolatanın gücüne ihtiyacımız var!
#ÇikolataBirçok bitter çikolata çeşidi halihazırda hayvansal ürün içermiyor zaten ama artık çoğu markanın yüzde 100 bitkisel içerikle üretime yöneldiğini de görüyoruz. Pratik ve eğlenceli tariflerle evde kendi vegan çikolatalarımızı hazırlayabilir, damak zevkimize göre çeşitlendirebiliriz.
#VeganYeni yıla sayılı gün kaldı… O güzel ve lezzetli masalar kurulmadan yeni yıl karşılama, kutlama alışkanlıklarımızdan yola çıkalım ve tatlı bir ön hazırlık yapalım. Hangi pastayı ya da tatlıyı yapacağınızı seçin; yılbaşı için tarifler hazırladım…
#GingerbreadŞef Kaan Sakarya, Beyoğlu’ndaki Nicole’de Aylin Yazıcıoğlu’yla birlikte harikalar yaratmıştı. Sonra şef Derin Arıbaş’la Basta!’yı, ardından da Basta! Neo-Bistro’yu açtılar. Buradaki tarama ve minekobu üst düzey buldum. Ceviche, ülkemde yediğim en iyi ceviche’ydi. ‘Kuzu karski’yle de turnayı gözünden vurmuşlar.
#Kaan SakaryaMalaga, muz ve çikolatayı bir arada sevenlerin son zamanlardaki vazgeçilmez tatlısı diyebiliriz. Peki malaga tatlısını evde sağlıklı bir şekilde hazırlayıp sevdiklerinize sunmak ister misiniz? İşte, alışkanlık yapmaya aday meşhur malaga tatlısı tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları…
#MalagaEvde yapılan tatlılar arasında en pratik ve en sevileni sizce de mozaik pasta değil mi? Hazırlaması 15 dakika sürüyor, evde bulunan malzemelerle yapılıyor ve ister ılık ister soğuk ister buz gibi tüketin, her haliyle çok lezzetli bir tatlı. Ben mozaik pastayı büyük porsiyonlarda yemeği sevdiğim için, çikolatalı ganaj yerine daha ev usulü kakaolu pudingden yapmayı tercih ediyorum, böylesi çok daha hafif oluyor bence. Umarım siz de dener ve beğenirsiniz, şimdiden afiyet olsun!:)
#Mozaik PastaAdını İspanya'nın bir şehrinden alan Malaga pastayı evinizde de pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Muz ve çikolatının nefis buluşması olan bu pastayı çok seveceksiniz. Keki, kreması ve muzuyla farklı bir lezzet sunan Malaga pastasını mutlaka denemelisiniz. İşte Malaga pastasının malzemeleri ve yapılışı...
#Malagapasta