Galata Kulesi, İstanbul'un tarihi yarımadasının panoraması için en iyi nokta olmuştur ve 19. yüzyılda birçok sanatçı İstanbul panoramasını Galata Kulesi'nden çizmiştir. Galata Kulesi'nin tarihi ile ilgili bilgileri detayları ile derledik.
Demiş Bedri Rahmi Eyüboğlu 1500 yaşındaki kule için. İstanbul’un en eski tanıklarından Galata Kulesi restore edildikten sonra tekrar ziyarete açıldı. Kent kültürü araştırmacısı mimar Turan Akıncı’yla şairlere ilham veren, efsaneleriyle âşıkları kucaklayan Galata Kulesi’nden İstanbul’a bakıp tarihini konuştuk ve çevresini keşfettik.
#IstanbulEsenyurt’ta özel çikolata üretim yerlerinde yer alan Pelit Çikolata Müzesi özellikle dünya çapında oldukça dikkat çeken efsanevi çikolatalar yapmaktadır. Baş yapıtları yapan, masal kahramanları üreten ve ünlü kişilerin heykellerini çikolata şeklinde yapan Pelit Çikolata Müzesi kişilerin severek gezebileceği oldukça lezzetli bir yer. Sizler için Pelit Çikolata Müzesi hakkında bütün bilgileri detaylı bir şekilde derledik.
#Çikolata Müzesi‘Uyu uyu, yat uyu!’ Onlarca yıldan beri eğitim politikamız uyumak, hep uyumak ve yatmak üzerine şekillendiriliştir. Uyuyan ve yatan nesiller oluşturalım ki yapıp ettiklerimizin hesabı sorulmasın. Sorgulayıcı-düşünen bir nesil yerine, söylenen tüm yalanlara kolaylıkla kanan ve hemen her şeyi, kendisine gösterilen şekilde kabul eden insan yığınları yetiştirelim.
#FETÖÖzellikle kulenin muhteşem İstanbul manzarasına sahip yüksek bir tepe üzerinde harika bir bölgede olması nedeniyle birçok turisti kendine çeken Çamlıca Kulesi turistik cazibe merkezi haline geldi. Çamlıca Tepesi nerede yer alıyor, nasıl gidilir ve giriş ücretleri nelerdir detayları ile derledik.
Netflix’in son Türkiye yapımı ‘Kulüp’ isimli dizinin ilk bölümündeki çatısız Galata Kulesi görüntüsü, pek çok izleyiciyi şaşırttı, meraklandırdı. Sorunun cevabını Prof. Dr. Abddurrahman Kılıç’ın “İstanbul’un Yangın Kuleleri ve Çığırtkanları” kitabında bulduk.
#Galata KulesiKültür ve Turizm Bakanlığı’nın Beyoğlu ve Karaköy’ü kapsayan ‘Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’ 64 farklı noktada, binden fazla sanatçının eserini sanatseverlerle buluşturuyor. 3.4 kilometrelik yolda bir gün geçirdik, gezmek isteyenler için 4 farklı rota çıkardık.
#Kültür Ve Turizm BakanlığıBağdat Köşkü, Topkapı Sarayı'nın içinde yer almaktadır. Topkapı Sarayı her yıl pek çok sayıda turistin ziyaret ettiği tarihi bir yerdir. 1478 yılında inşası tamamlanmış olan bu yapı, imparatorluğun, eğitim ve idare binası da olmuştur. Topkapı Sarayı dünyanın sayılı müzeleri arasında yer almaktadır. İçinde hazineler, kutsal emanetler ve daha pek çok değerli eser barındırır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Beş yıl önce bugünlerde hayatını kaybeden Prof. Dr. Umberto Eco, düşünür, dünyaca ünlü bir yazar ve semiyolog olmanın yanı sıra gerçek bir İstanbul hayranıydı. İtalyan edebiyatçı “Gördüğüm en etkileyici şehirlerinden biri” dediği İstanbul’a her gelişinde gazetecilere röportajlar verdi. O söyleşilerdeki izleri takip edelim ve onun gözünden bakalım Kapalıçarşı’ya, Galata’ya, Taksim’e...
#GezginCovid-19 salgını 1 yılı aşkın zamandır tüm dünyayı etkisi altına aldı. Aşı çalışmaları ve uygulamaları tüm hızıyla devam ediyor ancak ev karantinaları, maskeler, kısıtlamalar bir süre daha hayatımızda olmaya devam edecek. Biz de vatandaşlara bu süreçte neleri özlediklerini ve pandemi sona erdikten sonra ilk ne yapmak istediklerini sorduk.
#PandemiTurizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) İstanbul’daki merkezinin kapıları ilk kez Hürriyet’e açtı. Türkiye turizmini tanıtmak ve Türkiye’yi markalaştırma hedefiyle kurulan TGA, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da İstanbul’daki üssü konumunda. TGA’da buluşup konuştuğumuz Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Turizmde markalaşma çok önemli bu yüzden Göbeklitepe’yi Türkiye’nin yüzü yaptık. Şimdi koronavirüse odaklandık. Biz önlemlerimizi alıyoruz. Kriz sırasında aldığınız önlemler etkisini kriz sırasında göstermez, daha sonra gösterir. Önlemlerimiz kriz sonrası hızlı çıkış yapmak için. Temmuzda toparlarız” dedi.
#GazetehaberleriKenan İmirzalıoğlu'nun sunuculuğunu üstlendiği Kim Milyoner Olmak İster'in ekranlara gelen son bölümünde bir izleyiciye sorulan soru sosyal medyaya damga vurdu. Sevilen bilgi yarışmasında baraj soruları arasında yer alan para ödülüne sahip sorunun yanıtı ekran başındakiler tarafından merak edilmeye başlandı. Büyük para ödülüne sahip soru şu şekilde; Osmanlı Devleti'nde elektrikle çalışan ilk asansör nerede kullanılmaya başlanmıştır? İşte, o sorunun yanıtı haberimizde...
#Kim Milyoner Olmak İsterMerhaba dostlar. Geçtiğimiz günlerde ailecek Afyon kaplıcalarına gitmeye karar verdik malum kış mevsiminde çok cazip bir tatil fikri oluyor kaplıcalar… Öncesine de kısa bir Eskişehir gezisi koyduk. Daha önce hiç görmediğimiz bir şehri keşfedecek olmanın heyecanıyla yola koyulduk. İstanbul’dan arabayla üç buçuk, dört saatte ulaştık bu güzel ve düzenli şehre…
#EskişehirDoğuş Grubu’nun Özelleştirme İdaresi tarafından 16 Mayıs 2013’te gerçekleştirilen Salıpazarı Limanı İhalesi’ni kazanmasının ve 2014 yılında inşaatın başlamasının ardından Galataport İstanbul adıyla hayata geçecek projenin nasıl olacağını 6 yıldır merakla bekliyorduk.
#SumacDr. Ayşe Aytaman 2018 Kasım ayında ABD Karaciğer Vakfı tarafından Yılın Doktoru seçilen ilk kadın doktor oldu. Askeri hastanelerde Irak ve Afganistan’dan dönen askerlerle çalışmaları, karaciğer hastalıkları üzerine yaptığı ilkler bu ödülü almasını sağladı. ABD Gazi İşleri NY Harbor Sağlık Sistemi’nin Brooklyn Gastroenteroloji ve Hepatoloji Şefi, VISN 3 Karaciğer Kanseri ekibi Direktörü ve Brooklyn Ameraikan Gastroenteroloji Üniversitesi Yönetici Kurulu üyesi Dr. Ayşe Aytaman’la ilham veren öyküsünü konuştuk.
#Dr. Ayşe Aytaman