Mutfağın en mütevazı kurtarıcısı patatesin, içine giremeyeceği yemek neredeyse yok. İngilizler balık yanında cipsini yiyor, İspanyollar tortilla denen omletini çok seviyor. İtalyanlar hamur yapıp açıyor. Bizim de elimiz boş değil elbette. İzmir’de tavada zıplata zıplata pişirilen patates hoplatma, tadanı fethediyor.
#PatatesBirçok ülkede olduğu gibi Türkiye’de “1-7 Ekim Emzirme Haftası” olarak kutlanmaktadır.Dünya Sağlık Örgütü bebeklerin ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmesini ve 2 yıla kadar emzirmenin sürdürülmesini öneriyor. Lansinoh, 2017 Emzirme Araştırması ile annelerin daha uzun süre emzirebilmeleri için ne tür desteklere ihtiyaç duyduklarını ortaya koyuyor.
#Süt İzniİzmir’deki çiftliklerinde bulunan 2 bin keçiden elde ettikleri sütlerle Keçicik Baby Goat markasıyla keçi sütünden bebek maması üretmeye başladıklarını ifade eden Eser Mumcular, “Bu işe 3 ortak girdik. Yaklaşık 20 milyon dolar yatırım yaptık. Üretimi ise Aydın’daki fabrikamızda gerçekleştiriyoruz” dedi.
#GazetehaberleriTürkiye Cumhuriyeti bugün 91’inci yaşını kutluyor. Bu kutlu günde tarihte iz bırakan ‘Cumhuriyet kadınları’nı hatırlıyoruz. Sanatta, sporda, siyasette hep öncü oldular. Kimi bilimde çığır açtı, kimi söylediği şarkıyla gönlümüzde taht kurdu. Ülkemizi ileriye taşıdılar. İşte Cumhuriyet’in sembolü 91 kadın...
Dikkat! Bu yazıyı kahvaltıda okumayın. Bir yemek yazarı karısının plasentasını pişirip yedi. Üzerine bir de smoothie yapıp içti. Bu yoldan January Jones da Tom Cruise da geçiyorsa, ortada belli ki bir şey dönüyor. Süt versin diye yiyen de var, ömrüne ömür katmak için de… Bu hafta, hayatla ilk bağımızın sırrının peşine düştüm.