Fonksiyonel sağlık uzmanı Dr. Burcu Beba geçen haftalarda düzenlenen Global HR Summit’e konuşmacı olarak katıldı. Beslenmenin kariyeri doğrudan etkilediğini söyleyen Beba’yla vücudumuzun sesini nasıl dinlememiz gerektiğini ve gıda yaşam günlüğü tutmanın faydalarını konuştuk.
#Fonksiyonel SağlıkÖnce eviyle başladı. Yetmedi, sokağa çıktı; çocuk parkını, sokak çeşmesini, okul sınıfını elden geçirdi. En son bir bebek odasını temizlerken gördük onu. Instagram fenomeni Cem Özkök bıkmadan, yorulmadan, zevkle temizlik yapıyor, biz de onu ilgiyle izliyoruz. 33 yaşındaki Özkök “Temizliğe takıntılı mısınız” sorusuna “Kime göre, neye göre takıntı” yanıtını veriyor.
#Cem ÖzkökGeçtiğimiz günlerde intiharıyla kaybettiğimiz Bayburt Üniversitesi Rektörü, dünyanın önemli atom fiziği bilim insanlarından Prof. Gökhan Budak’ın ölümü, gözleri tekrar, sürekli uyarılarda bulunduğumuz ‘ot-çöp hapları’na çevirdi. Muhtemelen dört dörtlük bir ‘SEROTONİN SENDROMU’ söz konusu...
Son zamanlarda elektrolitler, sağlık ve spor dünyasında sıkça konuşulmaya başlandı. Mide rahatsızlıkları veya yoğun spor sonrası sıvı kaybı yaşayanlar için popüler hale gelen elektrolit takviyeleri, sosyal medya fenomenleri tarafından da tanıtılıyor. Ancak, bu ürünlerin ne zaman ve nasıl kullanılması gerektiği konusunda dikkatli olunması gerekiyor. Uzmanlar, elektrolit alımının bireylerin ihtiyaçlarına göre ayarlanması gerektiğini ve gereksiz takviyelerin sağlığa zarar verebileceğini belirtiyor. Peki elektrolitler ne sıklıkla nasıl kullanılmalı? Elektrolit seviyelerini dengelen doğal ürünler de var mı? Diyetisyen Melis Gülbaş ile mercek altına aldık.
#SağlıkJose Matos, tek bir öğünde üç hamburger, büyük bir patates kızartması ve beş şişe soda tüketiyor, ayrıca üç-dört paket pizza yiyordu. Günde yaklaşık 6 bin kalori alarak, tip 2 diyabet ve yüksek tansiyon gibi sağlık sorunları yaşadı. Hayati tehlike oluşturan bir komplikasyon nedeniyle hastaneye kaldırıldıktan sonra yüz felci geçirdi. Bu zor süreçlerin ardından sağlıklı bir yaşam tarzına yönelen Matos, kısa sürede 70 kilo vererek kilo verme sürecindeki dört sırrını paylaştı.
#SağlıkYeni eğitim yılındaki ilk ders ziline çok az zaman kaldı ve okul ihtiyaçları için tüm veliler hem kaliteli hem de bütçe dostu ürün arayışına başladı. Çocuğu için her zaman en iyisini isteyen anne-babaları bu zorlu alışveriş sürecinde rahatlatacak ipuçları ile siz de okul hazırlığınızı eksiksiz olarak tamamlayabilirsiniz. İşte kısaca bilmeniz gerekenler…
#Sponsorlu İçerikEge Üniversitesi Derin Teknoloji Fabrikası, Avrupa Birliği tarafından desteklenen bir proje. Bu fabrikanın kapısını fikri olan herkes çalabiliyor ve ürününün prototipini yaptırabiliyor. Bu sayede aynı fabrikada insan bel kemiği de üretilebiliyor, jet motorunun parçası da.
#Ege Üniversitesi Derin Teknoloji FabrikasıSabah içtiğiniz bir fincan kahve sadece sizi güne uyandırmakla kalmıyor, aynı zamanda sindirim sisteminizde bulunan milyarlarca dost mikroba da destek oluyor. Çünkü, giderek artan bir araştırma grubuna göre, kahvenin mikrobiyomunuzu yani bağırsak bakterilerinizi olumlu yönde etkileyerek genel sağlığınızı iyileştirebileceğine ve hatta daha uzun bir ömre yol açabileceğine dair kanıtlar bulunuyor.
#Aç Karna KahveSevinç anlarında istemsizce zıplamamızın bir anlamı varmış, vücut biliyor demek ki kendisi için iyi olanı. Uzmanlar zıplamanın fiziksel ve zihinsel sağlığımız için çok faydalı bir hareket olduğunu, koşudan daha fazla kalori yaktırdığını söylüyor, eğlencesi de cabası. Fakat doktorlar kalp ya da göğüs hastalığı olanlara, gebelere ve epilepsi hastalarına bu aktiviteyi önermiyor.
#ZıplamaÖzel İzmir Gazi Hastanesi Evde Sağlık Birimi Tıbbi Direktörü Aile Hekimliği Uzmanı Dr. Tanju Yılmazer, Gazi Hastanesi Evde Bakım Birimi olarak tüm hastaların muayene ve tedavilerinde bütüncül; bunun yanında ileri yaştaki hastalara da özgün bir yaklaşım sunduklarını söyledi. Dr. Yılmazer, ileri yaşlardaki hastaların sağlıklarıyla ilgili merak edilen soruları yanıtladı.
#1Bildiğimiz klasik sodaya daha sağlıklı bir alternatif olarak hızla popülerlik kazanan probiyotik sodayı belki hiç görmediniz hatta belki de adını ilk defa duyuyorsunuz ama özellikle Avrupa ülkelerinde bu içecekler oldukça popüler. Bağırsak sağlığını desteklediği iddia eden probiyotik ve prebiyotik gazlı içecekler gerçekten bu iddiaların altını dolduruyor mu? Günlük almamız gereken probiyotik miktarını bu içeceklerden alabilir miyiz?
#ProbiyotikJennifer Mann, sağlıklı bir yoga eğitmeni ve üniversite öğrencisiydi. Çok çalışıyordu ama hayatından memnundu. Ancak gizemli bir hastalık Mann'ı yatağından çıkıp banyoya bile gidemeyecek kadar güçsüz hale getirdi. Ağrıları nedeniyle yerinden kıpırdayamıyordu bile... Mann, bu hastalığın hayatını nasıl değiştirdiğini ve sağlığına yeniden nasıl kavuştuğunu anlattı.
#Jennifer Mannİyi bir uyku, sağlıklı yaşamın en önemli unsurlarından biri. Ancak ne yazık ki toplumun önemli bir kısmı iyi uyuyamamaktan şikayetçi. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan bir araştırma, bu konuda çok ilginç detaylar ortaya koydu.
#UykuEndüstri mühendisi Mustafa Can Gider ve gıda mühendisi Gamze Kavaz, tüketici taleplerini ve değişen trendleri takip edip yeni bir yolculuğa çıktı. İki kardeşin 2015 yılında kurduğu sağlıklı atıştırmalık markası aldığı yatırımlarla güçlendi. 8 ürünle başlayan yolculukta 80 ürün ve 30 bin satış noktasına ulaşan girişimciler, bugünlerde üretim tesisini 5 kat büyütmeye hazırlanıyor. Hedefleri ise Türkiye’den doğan global bir marka olmak.
#Mustafa Can GiderNöroloji Uzmanı Dr. Sevil Tunabayoğlu, kendi kliniğinde hasta kabulüne başladı. 26 yıllık hekimlik deneyimlerini şimdi de kendi kliniğinde hastalarına aktaracak olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Dr. Sevil Tunabayoğlu, “Geniş, ferah ve konforlu bir alanda hastalarımıza daha uzun zaman ayırarak, daha kaliteli sağlık hizmeti verebilmek için klinik açmaya karar verdim” diye konuştu.
#1İlk kez 2016'da ortaya çıktı, sebebi de kaynağı da bir türlü açıklanamadı. Gizemli hastalığın sırrı o gün bugündür çözülemedi. Hafta başında kamuoyuna duyurulan araştırma sonuçları ise hem hastaların hem de uzmanların eleştiri oklarının hedefi oldu...
#Havana SendromuGeceleri sık sık tuvalete kalkmak, uyku kalitesini ve dolayısıyla sağlığı fazlasıyla olumsuz etkileyen önemli bir sorun. Bu sorun genellikle belli bir yaşın üzerindeki erkeklere mahsus zannedilse de günümüzde 20'li yaşlardaki kadın ve erkekleri bile etkiliyor. Peki sebebi ne? Cevabı araştırmalar ve uzmanlar veriyor...
#NoktürniŞirketler için önemli bütçe avantajları sağlayan ve çalışanlar için de önemli bir motivasyon kaynağı olan yemek kartını daha yakından tanımak ister misiniz? İşte yemek kartı hakkında merak ettiğiniz her şey…
#Sponsorlu İçerik