Nöroloji Uzmanı Dr. Sevil Tunabayoğlu, toplumda oldukça sık görülen migren ağrıları başta olmak üzere karpal tünel sendromu, ulnar nöropati, huzursuz bacak sendromu gibi kişinin hayat kalitesini kısıtlayan ağrıların tedavisinde kişiye özel beslenme programı, yeni nesil akupunktur ve biorezonans tedavileriyle yüz güldüren sonuçlar alınabildiğini söyledi.
#1Hürriyet Kelebek ailesi ile yola çıktığımız Maruderm Academy; hızını kesmeden devam ediyor.Yayın günümüzde bizi dijital platformlarda üst sıralara taşıyan izleyicilerimize teşekkür ederek başlayalım istiyorum. Bizlere ilettiğiniz mesajlar,sorular,öneriler her hafta hazırlık sürecimizde masamızda ve notlarımızda.Academy’de her hafta ünlü konuklar ve alanında uzman hekimlerle bir araya gelip sizler için “içte sağlık dışta güzellik”konuşuyor, bilinmeyenleri masaya yatırıyoruz.Bu hafta Fonksiyonel Beslenme Uzmanı ve Yazar Aslıhan Gözdem Kaya ile renkli beslenme, değişen duygu durumlarına göre beslenme,cilt sorunlarında beslenmenin rolünü konuştuk.Dermatolog Dr. Şirin Çelik; 20’li ve 30’lu yaşlarda cilt bakımı nasıl yapılmalı ,akneli ciltlerin dikkat etmesi gerekenleri, cilt bakımında saç, boyun, dekolte ve elleri ihmal etmemek gerektiğini sizler için anlattı.Maruderm Academy de yine faydalı bilgilerle sizleri bekliyoruz.
#Sponsorlu-İcerikAileleri için hazırladıkları sağlıklı ürünleri iş fikrine çevirdiler ve İspanyolca ‘benim masam’ anlamına gelen ‘Mia Mesa’ markasını kurdular. Bu masa artık sağlıklı beslenmek isteyen herkesin... Fulya Birdal İncekara ve eşi Eray İncekara’nın girişimi ile hayat bulan marka, ürettiği ilikli kemik suyu, yerfıstığı ezmesi, tahin ve kuru meyve gibi birçok ürünü e-ticaretle 81 ile ulaştırıyor. Hedefleri ise emin adımlarla büyümek ve yurtdışında organik marketlere açılmak.
#Fulya Birdal İncekaraDeniz sezonu yaklaşınca ödemden ve fazla kilolardan kurtulma çalışmalarımız da hızlanıyor. Son dönemin trendi fonksiyonel beslenme. Diyetisyen Yeşim Temel Özcan diğer diyetlere kıyasla fonksiyonel beslenmenin yağ yakma etkisinin çok daha fazla olduğunu söylüyor ve “Ayrıca cildin ve saçların parlamasına, vücutta nemin korunmasına da destek veriyor” diyor.
#DiyetElipse mide balonunun son yıllarda obeziteyle mücadeledeetkin ve güvenli bir yöntem olarak kullanıma girdiğini belirten Op. Dr. Salim Balin, fazla kilosu olan hemen hemen herhastaya yapılabildiğini, özellikle ameliyat ve endoskopidenkorkanlar için iyi bir seçenek sunduğunu söyledi.
#1FİBROMİYALJİ hastalarının genellikle ‘Her yerim ağrıyor’, ‘Sabahları dinlenemeden, dayak yemiş gibi kalkıyorum’, ‘Canım hiç bir şey yapmak istemiyor’ gibi yakınmaları olduğunu ve bu yakınmalarla defalarca sağlık kuruluşlarına başvurduklarını belirten Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Aylin Demirhan, nedeni ve mekanizması konusunda pek çok teori ortaya atılmasına ve üzerinde çalışılıyor olmasına rağmen hastalığa neyin yol açtığı konusunda net bir açıklama bulunmadığını söyledi. Genel düşüncenin çeşitli faktörlere bağlı olarak beynin ağrı eşiğinin düştüğü ve normalde ağrı vermeyecek bir durumun ağrı verir hale gelmesi şeklinde olduğunu kaydeden Demirhan, genetik faktörler, enfeksiyonlar, fiziksel ya da duygusal travmalar, stresli yaşam tarzı ve kişilik yapısının tetikçiler arasında sayılabildiğini vurguladı.
#1Profesyonel yaşam koçu Bedia Kahya Kılıç, elimizde ve yüzümüzdeki çizgilerin, parmak ve yüz şekillerimizin bize hayatımız hakkında ipuçları verdiğini belirtiyor. Bedia Kahya Kılıç, 2020’de aldığı eğitimlerden kendisi için en değerlisinin rahmetli Dr. Habib Demirel’den aldığı fizyonomi eğitimi olduğunu belirtirken, bu eğitimin içeriğinden bazı bilgileri paylaştı ve “Elimizdeki ve yüzümüzdeki çizgilerin, parmak ve yüz şekillerimizin kişiliğimiz, yaşadıklarımız ve yaşayacaklarımız hakkında ne kadar çok bilgi sakladığını öğrenmek beni hayrete düşürdü” dedi.
#İzmirFonksiyonel beslenmen, günlük hayatta beslenmemizde bulunan, kronik hastalıklara yakalanma riskinizi azaltan, bağışıklık sistemimizi güçlendiren, yaşlanmayı geciktiren ve sağlığımızı koruyan ve düzelten bileşenleri içeren beslenme düzenidir. Uzman Diyetisyen Kübra Şahin, fonksiyonel beslenmenin vücuda faydaları ve kanser riskini azaltmadaki etkilerine dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu.
#Fonksiyonel BeslenmeŞeker, tüm formlarıyla, dünyada en fazla tüketilen madde. Fonksiyonel beslenme açısından baktığımızda “şeker” sukroz, kalorik tatlandırıcılar, yapay tatlandırıcılar ve şeker alkolleri de dahil olmak üzere tüm şeker formlarını kapsayan bir şemsiye terimdir. Rafine şeker, özellikle erken çocuklukta en çok kaçınılması gereken maddelerin başında geliyor. Fazla şeker tüketimi sebebiyle süreç, tatlıya eğilim ile başlıyor, fazla insülin salgılanması, insülin direnci, karaciğer yağlanması, hücre yaşlanması, metabolik bozukluklar ile devam ediyor. Pek çok ebeveyn çocuğu için rafine şeker tüketiminden kaçıyor ve yerine alternatif arıyor. Peki ya yağmurdan kaçarken doluya tutulursak? “Şekersiz” adı altındaki her şey gerçekten şekersiz mi? Ya da daha doğal diye tüketilen şekerler ya da tatlandırıcılar gerçekten masum mu? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Hande Namal Türkyılmaz, tüm merak edilenleri yanıtladı...
#Yapay TatlandırıcılarEski zamanlarda yemek yemek sadece karın doyurmak içindi. Ancak günümüzde bu konsept değişti. Artık hastalıklardan korunmak veya hastalıkların tedavisine destek olmak için yiyeceklerin gücünden yararlanıyoruz. Önce ilaca başvurmak yerine sizde yiyeceklere başvurabilirsiniz. Fonksiyonel yiyeceklerde işte bu esnada devreye giriyor.
#Diyetisyen Şevval AksuSon zamanlarda elektrolitler, sağlık ve spor dünyasında sıkça konuşulmaya başlandı. Mide rahatsızlıkları veya yoğun spor sonrası sıvı kaybı yaşayanlar için popüler hale gelen elektrolit takviyeleri, sosyal medya fenomenleri tarafından da tanıtılıyor. Ancak, bu ürünlerin ne zaman ve nasıl kullanılması gerektiği konusunda dikkatli olunması gerekiyor. Uzmanlar, elektrolit alımının bireylerin ihtiyaçlarına göre ayarlanması gerektiğini ve gereksiz takviyelerin sağlığa zarar verebileceğini belirtiyor. Peki elektrolitler ne sıklıkla nasıl kullanılmalı? Elektrolit seviyelerini dengelen doğal ürünler de var mı? Diyetisyen Melis Gülbaş ile mercek altına aldık.
#SağlıkSabah içtiğiniz bir fincan kahve sadece sizi güne uyandırmakla kalmıyor, aynı zamanda sindirim sisteminizde bulunan milyarlarca dost mikroba da destek oluyor. Çünkü, giderek artan bir araştırma grubuna göre, kahvenin mikrobiyomunuzu yani bağırsak bakterilerinizi olumlu yönde etkileyerek genel sağlığınızı iyileştirebileceğine ve hatta daha uzun bir ömre yol açabileceğine dair kanıtlar bulunuyor.
#Aç Karna KahveÖzel İzmir Gazi Hastanesi Evde Sağlık Birimi Tıbbi Direktörü Aile Hekimliği Uzmanı Dr. Tanju Yılmazer, Gazi Hastanesi Evde Bakım Birimi olarak tüm hastaların muayene ve tedavilerinde bütüncül; bunun yanında ileri yaştaki hastalara da özgün bir yaklaşım sunduklarını söyledi. Dr. Yılmazer, ileri yaşlardaki hastaların sağlıklarıyla ilgili merak edilen soruları yanıtladı.
#1Bildiğimiz klasik sodaya daha sağlıklı bir alternatif olarak hızla popülerlik kazanan probiyotik sodayı belki hiç görmediniz hatta belki de adını ilk defa duyuyorsunuz ama özellikle Avrupa ülkelerinde bu içecekler oldukça popüler. Bağırsak sağlığını desteklediği iddia eden probiyotik ve prebiyotik gazlı içecekler gerçekten bu iddiaların altını dolduruyor mu? Günlük almamız gereken probiyotik miktarını bu içeceklerden alabilir miyiz?
#Probiyotikİyi bir uyku, sağlıklı yaşamın en önemli unsurlarından biri. Ancak ne yazık ki toplumun önemli bir kısmı iyi uyuyamamaktan şikayetçi. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan bir araştırma, bu konuda çok ilginç detaylar ortaya koydu.
#UykuEndüstri mühendisi Mustafa Can Gider ve gıda mühendisi Gamze Kavaz, tüketici taleplerini ve değişen trendleri takip edip yeni bir yolculuğa çıktı. İki kardeşin 2015 yılında kurduğu sağlıklı atıştırmalık markası aldığı yatırımlarla güçlendi. 8 ürünle başlayan yolculukta 80 ürün ve 30 bin satış noktasına ulaşan girişimciler, bugünlerde üretim tesisini 5 kat büyütmeye hazırlanıyor. Hedefleri ise Türkiye’den doğan global bir marka olmak.
#Mustafa Can GiderNöroloji Uzmanı Dr. Sevil Tunabayoğlu, kendi kliniğinde hasta kabulüne başladı. 26 yıllık hekimlik deneyimlerini şimdi de kendi kliniğinde hastalarına aktaracak olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Dr. Sevil Tunabayoğlu, “Geniş, ferah ve konforlu bir alanda hastalarımıza daha uzun zaman ayırarak, daha kaliteli sağlık hizmeti verebilmek için klinik açmaya karar verdim” diye konuştu.
#1Geceleri sık sık tuvalete kalkmak, uyku kalitesini ve dolayısıyla sağlığı fazlasıyla olumsuz etkileyen önemli bir sorun. Bu sorun genellikle belli bir yaşın üzerindeki erkeklere mahsus zannedilse de günümüzde 20'li yaşlardaki kadın ve erkekleri bile etkiliyor. Peki sebebi ne? Cevabı araştırmalar ve uzmanlar veriyor...
#NoktürniYaşlandıkça nefes kalitesinin düşmesi normal ama yaşlanmadan önce ciğerlerimize nasıl yatırım yapabilmemiz mümkün. İlerlermiş yaşına reğmen nefes problemi yaşamayan ve sağlıkla yaşamını sürdürenlerin sırrı ne?
#SağlıkGazi Üniversitesi 216 personel alımı ile bünyesine pek çok pozisyonda yeni çalışanlar dahil edecek. KPSS'den en az 60 puan alma zorunluluğunun bulunduğu başvuru süreci, pek çok pozisyonda gerçekleşecek. Her pozisyonun ise kendisine öz aranan nitelikleri bulunacak. Peki, Gazi Üniversitesi 216 personel alımı başvuru şartları belli oldu mu? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler
#Gazi Üniversitesi