Her yıl milyonlarca kişi gidiyor Kapalıçarşı’ya... Bir arı kovanı misali işliyor bu tarihi alışveriş merkezi. Gelip geçeni bırakın bir kenara, tam 4 bin dükkân var burada. Hem esnafı hem de alışveriş yorgunu müşterileri doyuran 41 de irili ufaklı lokanta... Sulu yemek de var, kebap da... Döner de var, geleneksel ev yemeği de. Hatta seyyar tezgâhında supangle, kek satan da... Hepsi ayrı güzel. Esnafı ziyaret ettik, çarşı ahalisinin en çok gittiği esnaf lokantalarını tespit ettik.
#Uygar TAYLANBu yıl altıncısı düzenlenecek İstanbul Hazır Giyim ve Moda Fuarı gün sayıyor. Fuarın 30 yıllık hikâyesi olduğunu belirten İHKİB Başkan Yardımcısı Mustafa Paşahan, 100 ülkeden katılım olacağını söyledi. Fuara 15 gün kala 2 bin kişinin otel rezervasyonu yaptırdığını belirten Paşahan, “Türkiye’deki büyük üreticiler bu fuarda. Daha önce gelmeyen alıcılar geliyor. Amerika’dan 70 şirket katılacak. İçlerinde cirosu 500 milyon doların üzerinde olan alıcılar var” diye konuştu.
#İHKİBDile kolay, tam 96 yıllık tecrübe, her sene üzerine koyarak ilerleyen bilgi birikimi ve değişmeyen lezzet... Bundan neredeyse 1 asır önce Bodrum’un ilk esnaf lokantası olarak açılan ve o günlerden bugünlere kadar gelebilmeyi başarmış, kalitesinden ödün vermemiş ve adını efsaneler arasına yazdırmış bir mekan... Dededen toruna uzanan bir hikaye... Körfez Restaurant...
#1Basta! Neo-Bistro’nun şefleri Derin Arıbaş ve Kaan Sakarya sanki evlerine misafir gelmiş gibi, güle oynaya, adeta gözleri kapalı yemek hazırlıyorlar. Ama ortaya çıkan tabakların ‘misafir bulduğunu yer’ misali olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Çok lezzetli yemekler hepsi... Tarama Yunanistan’daki en iyi düzeye erişmiş. Bebek enginar, stracciatella peyniri ve asma yaprağı vinegret’li salata; tasarım, uygulama ve denge açısından ülkemde hiç görmediğim düzeydeydi. Beyin söğüşe de bayıldım. Bırakın İstanbul’u, bu tip bir bistro veya pub Paris’te ya da Londra’da olsa ses getirir.
#Basta! Neo-BistroYemek yapma becererilerini geliştirmek isteyen herkesin iyi bir şef bıçağına ihtiyacı vardır ama hangi bıçak bana göre diye düşünüyorsanız, bazı kriterlere daha yakından hakim olmanızda yarar var. İşte mutfaktaki başarınıza büyük katkı sunacak bir şef bıçağını seçmeden önce bilmeniz gerekenler!
#İncili Gastronomi RehberiRusya’nın gazı tamamen kesmesiyle Avrupa’daki 150 milyon emeklinin kışın nasıl bir tercih yapacağı merakla bekleniyor. Türkiye’deki turizmciler ise son 3 yılın en hareketli kış turizmini geçirmeye hazırlanıyor. Kasım ayına ilişkin veriler, şimdiden çok iyi geldi.
#RusyaBöyle bir kâr hiç görülmedi. Pandemi tam bitmeden hızlı toparlanma THY’yi rekora koşturdu. Açıkladığı kâr bugün Avrupalı hatta bazı Amerikan havayollarını bile kıskandırdı. Uçak fabrikalarının pandemi dönemindeki sorunları nedeniyle yeterli uçak verememesi, Avrupa havalimanlarında yaşanan kargaşalar olmasa THY belki de bu yılın ilk altı ayının kârını 900 milyon doların üzerine taşıyacaktı.
#Türk Hava YollarıKripto para borsası Binance'in kurucusu Changpeng Zhao, birçok yatırımcının servetini silen bir piyasa çöküşü yaşayan Luna'da milyarlarca dolar kaybettikten sonra paylaştığı bir tweet'le "yeniden fakir kaldığını" duyurdu. Peki Luna yatırımcılarının yüzünü yeniden güldürebilecek mi? İşte kripto dünyasındaki en önemli insanlara bile travmalar yaşatan Luna'daki çöküşün detayları ve yatırımcıya etkileri...
#LunaMichelin Rehberi’nin İstanbul’a gelmesi hakkında pozitif ve negatif yorumlar hemen başladı. Yıldızlar; kullanılan malzemenin kalitesi, lezzet ve pişirme tekniğindeki ustalık, şefin seçtiği mutfak kimliği, kalite-fiyat dengesi ve ziyaretler arasındaki tutarlılık kriterlerine göre veriliyor. Sizi bilmem ama ben bu kriterleri bizim körler sağırlar birbirini ağırlar sistemimize tercih ederim.
#MichelinTarımda yaşanan sorunların çözümü, üreticilerin şikâyetlerinin giderilmesi ve girdi fiyatlarındaki artışın önlenmesi için üç başlıklı çalışma başlatıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nda sürdürülen çalışmayla ilgili olarak iktidar partisindeki toplantılarda bilgi paylaşıldı. Tarımı kurtarma planının üç önemli başlığı bulunuyor. AK Parti kurmayları, tarımda yaşanan sorunların ciddi boyutlara ulaştığını belirterek, çalışmanın ana unsurunu “gelir garantili üretim, zorunlu tarım sigortası ve sadeleştirilmiş destek sisteminin” oluşturduğunu dile getirdi. Sık sık değiştirilen planlar eleştiri konusu olurken, son çalışmayla ilgili şu bilgiler paylaşıldı:
#TarımWolfe formasyonu, piyasa analizi tekniğidir. Bir dizi halinde hareket eden piyasa dalgalarını kendi yöntemiyle öneren Bill Wolfe tekniğidir. Formasyon, bir tür yetişim, biçimlendirme yöntemidir. Wolfe formasyonu ise, piyasa analiz tekniğidir. Piyasa trendlerinde görülen yükseliş sistemine bayrak formasyonu denmektedir. Piyasa işleyişinin dalgalar halinde devam ettiği fikri, Ralph Nelson Elliott tarafından geliştirilerek sisteme sunulmuştur. Wolfe formasyonu nedir, ne anlama gelir? Kuralları nelerdir tüm detayları ile derledik.
#EğitimRusya’nın Ukrayna’yı işgali Türkiye’de yağ krizine yol açtı. Ayçiçeği yağında arz sıkıntısı yaşandığı ve zam beklendiği iddiaları üzerine tüketiciler yağ almaya koştu. Ama ne koşmak! Farklı marketlerden gelen görüntüler ‘Ne oluyor?’ dedirtti, ki o görüntülerde 5 litrelik ayçiçeği yağlarının saatler içinde yağmalandığını görüyorsunuz. Gelişmeler üzerine Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “Yeterli stok bulunmadığı yönünde paylaşılan bilgiler doğru değildir. Gerekli tedbirler alınmıştır” diyerek spekülasyon vurgusu yaptı. Ayçiçek yağında son durum ne? Sordum.
#Ayçiçekyağıİnsanların daha sağlıklı beslenmesini ve gıda üretimini daha çevreci ve hayvan dostu hale getirmesini istediğini belirten Federal Gıda ve Tarım Bakanı Cem Özdemir, ucuz ve sağlıksız gıdaya savaş açmıştı. Gıda ve tarım ürünleri fiyatlarının da artması gerektiğini belirten Yeşillerli politikacı, düşük fiyatların çiftlikleri yıkıma sürüklediğini, hayvan haklarını engellediğini, türlerin yok olmasına sebep olduğunu ve iklimi kirlettiğini kaydederken, “Bunu değiştirmek istiyorum” demişti. Et ve diğer gıda ürünleri fiyatlarının artması anlamına gelen Özdemir’in açıklamalarını, gıda sektöründe öncü Türk girişimcilere sorduk...
#Remzi KaplanYılın son haftasında döviz kurundaki gerilemeyle otomobil sektörü hareketli günler geçiriyor. Özellikle sıfır otomobillerdeki fiyat düşüşü sürerken ikinci araç piyasasında henüz bir gelişme olmadı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Cardata'nın Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, "2022 hem sıfır hem de ikinci el arabalar için daha hareketli, fiyatların bugünküne göre daha makul seyrettiği bir yıl olacak. Döviz kurunun da gerilemesiyle 1 ay sonra ikinci el araba fiyatlarında yüzde 50'lik bir düşüş öngörüyoruz" dedi.
#İkinci ElGeleneksel sabit sürücülerden çok daha hızlı olan ucuz SSD satın alarak PC’nize yeni bir soluk kazandırabilirsiniz. Uygulama ve oyun açısında değiştirebileceğiniz SSD nedir? SSD ne işe yarar? SSD nasıl kullanılır? SSD ne amaçla kullanılır? SSD modelleri ve çeşitleri nelerdir? SSD satın alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Konularını bu yazımızda sizler için detaylarıyla derledik.
#SSD FiyatlarıTarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) ile tohumdan çatala kadar olan zincirin izlenebileceğini belirterek, "Çiftçimiz ürünlerine rahatlıkla pazar bulabilecek, tüketicimiz ve esnafımız aradığı kalite ve standartta ürünü tedarik edebilecek." dedi.
#TarımSon bir aydır yaşadıklarımız nedeniyle evlerimizde hayatımızı kolaylaştıracak, daha eğlenceli hale getirecek ürünlere ihtiyaç arttı. Bu nedenle jürimize kullanmaktan vazgeçemedikleri ev aletlerini sorduk; birbirinden kullanışlı 10 ürünü sıraladık... Melis YILMAZ
#EvdekalTarım ve hayvancılık sektörüne kullandırılacak krediler için kredi limitleri arttırılırken, faizler düşürüldü. Bazı durumlarda da sıfır faizli kredi imkânı sunuldu. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, “Bu avantajlar sayesinde besici ve üretici birlikleri daha rahat yatırım yapabilecek. Üretim artacağı için bu durum da tüketiciye yansıyacak. En azından fiyat dengesi sağlanmış olacak” dedi.
#GazetehaberleriYabancının Türkiye’den konut almasına aracılık eden acente ya da kişiler yüksek komisyon isteyince yerli-yabancı fiyat dengesi bozuldu. Garsondan şoföre farklı meslekten kişilerin aracılığa soyunduğunu belirten sektör temsilcileri “Aynı evi yabancı yüzde 30 pahalıya alıyor, bunu fark ettiklerinde Türkiye’ye güvenleri kalmıyor” diyor.
#Gazetehaberleri