Sıradan tavuk tarifinden sıkılanlar için pratik bir o kadar da hafif bir önerimiz var: Fırında tavuk pirzola. Terbiyelenen tavuklar, küp küp doğranan patlıcanlarla buluşup fırına veriliyor, hem pilavın hem de makarnanın yanına çok yakışan bir lezzet ortaya çıkıyor. Peki, fırında tavuk pirzola nasıl yapılır? İşte, adım adım fırında tavuk pirzola tarifi
#Fırında Tavuk PirzolaAKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Manavgat Turizm Fakültesi öğretim görevlisi Hamza Yalçın, Osmanlı mutfağının hem çeşit, hem de sebzelerin doğru kullanılması ve yemeklerin çeşitliliği açısından çok zengin olduğunu belirterek, "Sadece patlıcandan 156 çeşit yemek yapılıyor" dedi.
#Patlıcan YemekleriÇeşit çeşit şarküteri, peynir, yeşillik, sebze ya da sos... Elimizin altında hangi malzeme varsa iki dilim ekmek arasında pratik bir öğüne dönüştürdüğümüz sandviçler yegâne kurtarıcımız. Dün Dünya Sandviç günüydü, biz de d.ream restoranlarının marka şefi Pınar İshakoğlu’ndan özel tarifler aldık.
#GastronomiGelinim Mutfakta tavuk kubbesi tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Tavuklu mantarlı iç harcıyla günün her saatinde tüketebileceğiniz ve sevdiklerinize sunabileceğiniz tavuk kubbesi tari ve kolay malzemeleri ile favoriniz olacak. Peki, tavuk kubbesi nasıl yapılır? İşte, evde kolay tavuk kubbesi tarifi ve malzemeleri...
#Tavuk KubbesiBu hafta İzmir Narlıdere’ye bağlı Sahilevleri’ndeyiz. Sahilevleri, adı gibi İzmir’in sahil havası yaşatan en gözde yerleri arasında. Kent merkezinin yanı başında olmasına rağmen, sahip olduğu imkanlar, birbiri ardına açılan mekanlarla İzmir’in gastronomide yıldızı parlayan bölgelerinin başında geliyor. Burası şehrin ortasında adeta bir cennet, yoğunluğun içinde sessiz-sakin bir vaha, çok farklı mutfak kültürlerinden tatlara ulaşabileceğiniz bir lezzet adası. Mekanımız ise Times Restaurant and More...
#1Bir tavuktan kaç farklı yemek çıkar dersiniz? En fazla kaç parçaya ayırabilir, kaç farklı şekilde pişirebiliriz? Butu, göğsü, kanadı, hatta kemiği... Sotesi, ızgarası, fırınlananı... Alternatif çok. Sadece tavuk etinin çok hassas bir ürün olduğunu unutmamak ve doğru şekilde muhafaza edip çabuk tüketmek lazım.
#TavukSevdiklerimizi ağırladığımız davet sofralarına koyduğumuz yemekler kadar onları nasıl sunduğumuz, gözümüzü nasıl doyurduğumuz da önemli. Belki her gün yediğimiz pratik yiyecekleri bile birkaç küçük dokunuşla ziyafet sofrası ikramına dönüştürmek mümkün.
#Metro TürkiyeÖnlemler alarak geçireceğimiz ama kısıtlamaların olmadığı ilk ‘pandemili’ yılbaşı için sayılı günler kaldı. Biz de 2021’e veda edip 2022’ye başka bir şehirde “Merhaba” demek isteyenler için jürimize “Yeni yılı nerede karşılayalım” diye sorduk, ülkemizdeki birbirinden güzel 10 adresi listeledik. İsteyene sessiz sakin, isteyene partili, eğlenceli seçeneklerimiz var. Önerilen şehirlere ya da kasabalara giderseniz ‘nerede, ne yiyebiliriz’ tavsiyelerini de EBRU ERKE yazdı.
#Yeni Yıl AdresleriAnadolu’nun en eski yerleşim merkezlerinden biri olan Hatay, tarihinde sayısız millete ev sahipliği yapmış. Hal böyle olunca da her medeniyetin kültüründen, örfünden, adetinden ve yemeklerinden nasibine düşeni almış. Hatay turumda fazlasıyla mekanı gezdiğim için lafı daha fazla uzatmadan, sizlere kısa kısa gözlemlerimden ve tavsiyelerimden bahsetmek istiyorum.
#Hatay SofrasıEylül'ü geride bırakırken sonbahar kapımızı çaldı ve ardından kış... Tek endişemiz sağlığımız aslında. Hasta olmamak için gereken tedbirleri almak, hijyen çok önemli ve kapalı alanlarda, kalabalıklarda kalmamak. Pandemi sürecinde en çok da aldığımız her nefesin kıymetini anladık. Temiz havan, sağlıklı gıda, el sıkışıp dokunabilmek ne kadar değerliymiş.
#BaharatBeach Boys’un ünlü şarkısı ‘Kokomo’ (Aruba, Jamaica, ooh, I wanna take you), sayesinde Aruba 32 yıldır pek çok kişinin zihninde cennetle özdeşleşmiş durumda. Karayipler’in epeyce güneyinde olmasına karşın kruvaziyerlerin popüler uğrak noktalarından. Ada Hollanda’ya bağlı ve sahilleri tatil köyü dolu. Kişiye özel hizmet sunan butik otelleri, kaliteli restoranları, unutulmaz lezzetleri, kuşlarından balıklarına rengârenk doğasıyla Aruba’da keşfetmeye değer çok şey var.
#ArubaTuristler Avrupa’da Barselona, Venedik, Dubrovnik gibi şehirlere koştura dursun Sırbistan’ın başkenti Belgrad hızla Balkanlar’ın eğlenceli ve misafirperver metropolüne dönüşüyor. Kaliteyi seven Belgradlılar şeflerin yerel mutfağı geliştirmesinden, barmenlerin kokteyl bilgisinin artmasından hoşnut. Ulusal Müze ile Çağdaş Sanatlar Müzesi de uzun süren restorasyondan sonra tekrar kapılarını açtı.
#SeyahatYeni yılı evinizde karşılayacaksınız; kıyafetleriniz, ev dekorasyonunuz, süslemeleriniz, yılbaşı menünüz, kısacası her şeyiniz hazır. Peki, çocuklar bu gecede neler yiyecek? Yılbaşı akşamı çocuklarınız için de sağlıklı ve lezzetli yemekler pişirebilirsiniz. Tek yapmanız gereken miniklere de hitap edecek menüler oluşturabilmek. Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Selma Turan, miniklere uygun yılbaşı menüsü veriyor.
#YılbaşıKarbonhidrat yönünden çok düşük besinler içeren New York diyeti protein zengini bir beslenmeyi temel alıyor. Günde en az 1 saat hareket etmek şart. Çünkü New Yorker tarzı diyet, fiziksel aktivite yaparak 2 haftada 8 kilo vermeyi amaçlıyor. Diyetin bir diğer kuralı ise saat 19.00'dan sonra bir şey yememek! İşte New Yorker tarzı diyet programını Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Ferin Batman sizler için hazırladı…
#DiyetAdanın Rum kısmında ekonomi 2013’teki bankacılık krizi sırasında çökme noktasına gelmişti. AB’nin gözetiminde 4 yılda istikrar sağlandı, mitolojik kahramanlardan Afrodit’in doğduğu topraklarda hayat yeniden canlanıyor. Limasol’daki yeni rıhtım butikler, sanat galerileri, deniz ürünleri restoranlarının yer aldığı cam cepheli modern AVM’leriyle ışıl ışıl. 1974’de Türkiye’nin askeri müdahalesinden sonra ikiye bölünen Lefkoşa’da gökdelenler yükseliyor, meydanların çevresini ünlü mimarların yapıları, dünya çapında müzeler, restoran ve gece kulüpleri süslüyor. Güneşin cömertçe aydınlattığı antik kalıntılar, kaleler, güçlü şaraplar, temiz deniz adanın çekiciliğini artırıyor.
#Kıbrıs