TV8’in fenomen yarışma programı MasterChef Türkiye’ye bu akşam Bedri Usta konuk oluyor. Asıl ismi Bedrettin Aydoğdu olan Bedri Usta, yarışmacıları farklı teknikleri ve lezzetleri öğretmen üzere çağırılıyor. Acılı ve acısız kebapta oldukça usta bir isim olan Bedri Usta izleyicilerin de dikkatini çekiyor. Bedri Usta, yarışmacılara fırında patlıcan kebabı tarifi verecek. Peki, MasterChef Bedri Usta kimdir, kaç yaşında ve nereli? Bedrettin Aydoğdu hakkında merak edilen bilgiler!
#Masterchef Bedri UstaŞef Rüzgar SÜNBÜL ile Hürriyet & Lezizz'de Sebzeleri kurutarak muhafaza etme yöntemi aslında Anadolu yeme-içme kültürünün vazgeçilmez bir parçasıdır. Sebzenin besin değerini koruma bakımından da bilinen köklü yöntemlerden biridir. Kurutularak saklanabilen yiyecekler arasında patlıcanın yeri başkadır. Yazın taze tüketilen, kış aylarında ise kurutulmuş haliyle birçoğunuzun sofrasından eksik etmediği nefis bir sebzedir. Kurutmak demişken patlıcan nasıl kurutulur diye merak ediyor ve kış için patlıcan nasıl kurutulur şeklindeki sorulara yanıt arıyor olabilirsiniz. O halde bu bilgiler tam size göre. İşte Patlıcan kurutmanın püf noktaları
#Patlıcan Nasıl KurutulurAKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Manavgat Turizm Fakültesi öğretim görevlisi Hamza Yalçın, Osmanlı mutfağının hem çeşit, hem de sebzelerin doğru kullanılması ve yemeklerin çeşitliliği açısından çok zengin olduğunu belirterek, "Sadece patlıcandan 156 çeşit yemek yapılıyor" dedi.
#Patlıcan YemekleriÇorba dediğin hep sıcak olmaz. Yaz günlerinde arada serin çorbada severiz. Buzdolabında bekletip öyle ikram ederiz. İçine çeşit çeşit taze otlarla şenlendirip yarmayla hazırlarız. Ayran aşı çorbasından söz ediyoruz. Anadolu topraklarının zenginliğini gösteren harika bir çorba. Ayran aşı çorbası , soğuk çorba olarak da bilinir. Yarmayla yapılan, yaz aylarında içinizi serinleten bu harika çorba tarifini denemediyseniz size de şiddetle tavsiye ediyorum.
#RamazanGerek meyanesi gerek içindeki malzemelerle yiyen herkesi kendine hayran bırakan bir çorbamız var. Hem mideyi rahatlatır, hem doyurucu ve besleyici özelliğiyle gönüllerde taht kurar. Çorba tarifleri, kış aylarında yoğun şekilde tercih edilse de, özellikle köfteli çorbalar besleyici olması ve doyurucu olması sebebiyle tüm mevsimlerde rahatlıkla tüketilebilir. İşte, sizler için hazırladığım meşhur Kıbrıs pilavı, sevilen magnolia tatlısı ve çok daha fazlası...
#İftar MenüsüRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın yirminci gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 3 Mayıs Pazartesi, Ramazan'ın 21. günü için iftar menüsü...
#İftar MenüsüRamazan menülerimize en çok yakışan lezzetlerimizden olan patlıcan musakka, kolay yapımı ve doyurucu olmasıyla sofralarımızda yer almaya devam ediyor. Kıyma ile buluşan patlıcanlar, püf noktalarıyla birlikte hafif bir yemeğe dönüşüyor. Peki, musakka nasıl yapılır? İşte fırında patlıcan musakka tarifi.
#Patlıcan Musakka TarifiMUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde tatil yapan Bülent Ersoy, iftar için 12 kişilik yer ayırttığı ancak 3 kişiyle geldiği restoranda gazetecileri görünce çılgına döndü. “Benim görünmeyecek bir şeyim de yok. Ama benim sinirlendiğim şey kullanılmak” diyen Ersoy, restoran sahibiyle tartışıp yemeği yemeden mekandan ayrıldı.
Her yıl 1 Kasım Dünya Vegan Günü olarak kutlanıyor. Bu özel günde hem işin etik altyapısı anlatılıyor hem de veganların karşılaştıkları güçlükler ve çözümleri konuşuluyor. Aynı zamanda sadece bitki temelli beslenmenin değil, hayvan haklarının ve sürdürülebilir yaşam tarzlarının önemi vurgulanıyor.
#Zeynep Nazlı YıldırımMasterchef Alinazik kebabı izleyiciler tarafından merak ediliyor. Tarihi Osmanlı dönemine dayanan alinazik, patlıcan yemeklerinin en sevilenlerinden biri. Kuşbaşı etinin kullanıldığı alinazik kebabı, satır eti, kıyma ya da kuşbaşı kullanarak tarifi hazırlamanız mümkün. Peki, alinazik kebabı nasıl yapılır? İşte, etli ve kıymalı Alinazik tarifi ve püf noktaları...
#Alinazik YapılırTürk mutfağı çok geniş bir yelpazeyi kapsıyor. İstanbul’da da bazı yöresel yemekleri başarıyla icra eden lokantalar var. Özellikle Güneydoğu Anadolu mutfağı İstanbul’da temsil ediliyor. Ama Türk mutfağını yansıtan klas mekân sayısı çok az. İşte bu noktada Seraf Vadi devreye giriyor...
#Vedat MilorChef Rüzgar SÜNBÜL ile yaz biterken kış hazırlıklarına tüm hızıyla devam edenleri hemen böyle alalım, birlikte domateslerimizi, patlıcanlarımızı kurutalım, salçalarımızı yapalım diyoruz? Yazın tezgahlarda görmeye alışık olduğumuz mevsim sebzelerinin kışa taşımanızı sağlayacak mis gibi salçalar, soslar, reçeller de var listemizde, bugüne dek belki de evde yapmayı hiç düşünmediğiniz farklı tatlar da. Turşular, pestiller, erişteler, tarhanalar derseniz, onların da en alasını evde, ellerinizle hazırlamanın detaylarını bir bir vereceğiz tabii ki. Hadi o zaman, sizi hiç bekletmeyelim, kış gelmeden tüm hazırlıklarımızı tamamlayıp kışı hem LEZİZZ hem de şifa dolu bir şekilde geçirelim. Buyursunlar...
#Domates Sosu