Makarna nasıl yapılır, makarna yapımında nelere dikkat etmeli? Öğrencilerin, bekar evlerinin ve çalışanların kurtarıcı yemeği olan makarnanın yapım aşamaları, özellikle yeni yemek yapmaya başlayanlar tarafından sık sık araştırılıyor. Çeşitli ek gıdalarla lezzeti katlanan makarnanın öncelikle sade tarifini deneyerek kendinizi geliştirebilirsiniz. Peki evde makarna yapımında dikkat edilmesi gerekenler neler? Makarna nasıl yapılır? İşte, ilk kez yapacaklar için adım adım makarna tarifi
#MakarnaArda’nın Mutfağı programının sunucusu Arda Türkmen, geleneksel Türk mutfağı ve dünya mutfağının en sevilen lezzetlerini ekran karşısındakilerle buluşturmaya devam ediyor. Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 16 Mayıs 2019 Perşembe günü yayınlanan bölümünde yapılan tariflerden biri de fırında makarna oldu. Peki, fırında makarna nasıl yapılır? Arda'nın Mutfağı fırında makarna tarifi
#Fırında Makarna Nasıl YapılırRamazan’ın gelişiyle birlikte ‘Bugün ne pişirsem?’ soruları çok daha fazla sorulmaya başlandı. Uzun ve kalabalık iftar sofralarına yakışır bir menü hazırlamak isteyen vatandaşlar , örnek iftar menülerinden fikir almaya çalışıyor. Henüz karar verememiş olanlar için çorba, ana yemek, salat ve tatlıdan oluşan iftar menüleri hazırladık.
#İftar MenüsüBörek kıvamındaki fırında makarna tarifiyle sıradan makarna yemeklerinize bir alternatif oluşturabilirsiniz. Kaynar suda haşlanan makarnalar suyu süzüldükten sonra özel sosuyla buluşuyor, kaşar peyniriyle süslendikten sonra fırına veriliyor. Fırında makarna tarifi ve yapım aşamaları detayda!
#Fırında MakarnaSon yedi yıldır üst üste en iyi beslenme modeli seçilen Akdeniz diyeti, 2024’ün de birincisi. En iyi diyet seçilmesinin ise çok önemli nedenleri var. Hadi gelin bugün diyabet, kanser, Alzheimer ve kalp rahatsızlıklarından korunmada etkili bir beslenme tarzı olan Akdeniz diyetinin ne olduğuna bir göz atalım. Çünkü bu diyet, emin olun kaliteli bir yaşam sürmenizin ve sağlıklı yaş almanızın da sırrını içeriyor.
#Akdeniz DiyetiGenellikle makarna için kullanılan al dente terimi özellikle İtalyan menülerinde sıkça rastlanıyor. Makarna ambalajlarının üzerinde de yazan al dente, makarnayı çok fazla pişirmeden servise çıkarmak anlamına gelmektedir. Peki, al dente nedir nasıl yapılır? Al dente makarna nasıl pişirilir? İşte, İtalyan usülü al dente makarna tarifi ve hazırlanışı.
#Al Dente NedirLimondan turşu yapıp et veya tavuk yemeklerinde kullanabilir, portakallı ve turunçlu makaronlar hazırlayabiliriz. Misket limonu tartlara, greyfurtsa roka, bebek ıspanak ve kırmızı soğanlı salatalara çok yakışıyor. Kurabiyeden ceviche’ye, krepten yahniye; hemen her şeye katmayı çok sevdiğim narenciye çeşitleriyle neler hazırlıyorum, mutfağıma buyurun!
#LimonLazanya, İtalya mutfağının klasik haline gelmiş bir lezzeti. Tadı ayrı lezzeti ayrı güzel bu nefis yemek makarna hamuru ve genel olarak bolonez sosu ile hazırlanıyor. Siz de evinizde bazı püf noktalarına dikkat ederek, kolay ve nefis bir lazanya yapabilirsiniz. Peki lazanya nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte lazanya tarifi...
#Lazanya Nasıl YapılırGelinim Mutfakta makarna keki günün aranan yemeği oldu. Alternatif bir menü için harika bir seçenek olan makarna keki kolay tarifi ile de zamandan tasarruf etmenizi sağlayacak. Peki, makarna keki nasıl yapılır? İşte, evde kolay makarna keki tarifi ve malzemeleri...
#Makarna KekiCheddar peyniri turuncuya çalan sarı rengiyle meşhur bir peynir türüdür. Çiğ sütten peynir mayası kullanılarak elde edilen Cheddar peyniri tam olarak mayalanması için sabit bir ısıda bekletilmelidir. İşte Cheddar peynirinin yapılışı ile ilgili detaylar.
#Cheddar PeyniriÜlkemin en sevdiğim yemeklerinden biri, geçmişi 16’ncı yüzyıla uzanan gnocchi... En klasiği patates, un ve yumurtayla yapılanı ama malzemeler bölgeden bölgeye değişebiliyor. Hatta kimi yerlerde farklı isimlerle anılıyor. Örneğin, Toskana’da adına ‘gnudi’ deniyor, pişmiş ıspanak ve bolca ricotta peyniriyle yapılıyor. Sicilya’daysa ‘artakalan pirinçleri değerlendirme’ yemeği olarak karşımıza çıkıyor. Size gnocchi çeşitlerini anlatacağım ve domates soslusunun tarifini vereceğim.
#GnocchiMaharetli ellerin hazırladığı taze makarnalar benim için gerçek lezzettir. Sardunya’da iki kat hamur arasına ricotta peyniri, ıspanak, limon kabuğu ve safranlı bir harç konur; Abruzzo’da bu dolgu ricotta peyniri, şeker ve tarçından oluşur. Mantı gibi, yapılışı bölgeden bölgeye değişen ravioli, damak tadımıza hitap eden saf bir şiir gibi...
#RavioliRenkli görüntüsüyle sofralarımızı süsleyen, birbirinden nefis yemekler hazırlayabildiğimiz kabak çiçeğini siz nasıl pişiriyorsunuz? Ben en çok cıvık bir hamura bulayıp kızarttığımız halini seviyorum. Bu yazıda hem ailemin özel tarifini vereceğim hem de en iyi şekilde pişirmeniz için püf noktalarını paylaşacağım. Ama kabak çiçeği deyip kabaktan bahsetmemek olmaz! İtalya’da paneleyip kızartırız. Yaz gelse de hepsinden bol bol yesem!
#KabakGündemin menüsü belirleyen Gelinim Mutfakta güveçte fırın makarna tarifi ile izleyenlere lezzet dolu dakikalar yaşatmaya hazırlanıyor. Gelinlerin her gün maharetlerini sergiledikleri Gelinim Mutfakta güveçte fırın makarna nasıl yapılır merak edenlere, işte güveçte fırın makarna tarifi ve malzemeleri...
#Güveçte Fırın MakarnaSon yıllarda Türkiye'de de oldukça popüler olan lazanya, dünyanın en eski makarna çeşitlerinden biri olarak biliniyor. Düz tabakalar halinde açılan hamurların arasına eklenen çeşit çeşit malzemeler lazanyanın temelini oluşturuyor. Arasına malzeme eklenen makarna yaprakları fırında pişirilerek son haline getiriliyor.
#Lazanya Nasıl YapılırMakarna pastası, herkesin severek tükettiği makarnanın en iştah acıcı ve en lezzetli tariflerinden biri. Yemek yapmaya yeni başlayanların da kolayca yapabileceği makarna pastası tarifindeki malzemeleri damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz. Peki, makarna pastası nasıl yapılır? İşte adım adım makarna pastası tarifi…
#Makarna Pastasıİtalyan mutfağının geleneksel lezzetlerinden olan ravioli, son yıllarda Türk mutfağına da girdi. Makarna hamurun dolgusundan olan ravioli aslında bir tür İtalyan mantısıdır. Bu lezzetin sofralarımızdaki normal mantıdan farklı et suyu ya da sosla servis edilmesidir. Peki, ravioli nedir? Evde ravioli nasıl yapılır? İşte, adım adım ravioli tarifi ve malzemeleri.
#Ravioli Nedir?Peynirlerin en hafifi loru kullanarak yapabileceğiniz enfes bir tarifimiz var: Fırında lorlu köz patlıcan. Lorla doldurulan köz patlıcanlar fırına veriliyor, ister makarna isterseniz de pilavla sunuma hazırlanıyor. Peki, fırında lorlu köz patlıcan nasıl yapılır? İşte, adım adım fırında lorlu köz patlıcan tarifi
#Fırında Lorlu Köz PatlıcanFırında köfte tariflerine bir yenisini eklemek isteyenler için pratik bir o kadar da lezzetli bir önerimiz var: Çoban köfte. Makarna, pilav veya çorba hemen hemen her yemeğin yanına çok yakışan köfteyi bu kez sebze ve baharatlarla harmanlayıp fırına veriyoruz. Peki, koban köfte nasıl yapılır? İşte, adım adım çoban köfte tarifi
#Çoban Köfteİtalyan mutfağının en sevilen lezzetlerin biri olan lazanyanın ne olduğu ve nasıl pişirildiği merak konusu oldu. Farklı katmanlarda ve farklı şekillerde yapılabilen ve yapımında ricotta ya da mozzarella peyniri kullanılan bu enfes yemeği evde kendiniz de yapabilirsiniz. Peki, lazanya nedir? Lazanya nasıl yapılır?
#Lazanya Nedir?Küçük parçalara ayrılmış hamur parçalarını suya atıp pişirmeyi ilk kim icat etti bilinmez ama bugün makarna deyince akla İtalya'nın geldiği şüphesiz. İtalyanlar da makarna meselesini çok ciddiye alıyor. Yemek sitelerinde yer alan bazı makarna pişirme hilelerine çok sinirlenip altına eğlenceli yorumlar yazan İtalyanlar ve bu yorumları toplayan sosyal medya hesapları bile var.
#MakarnaO tam bir yoğurt canavarı, yoğurt olmadan hiçbir şey yiyemiyor. Etli yaprak sarmasına bayılıyor, tatlıyı bile aç karnına tercih ediyor, “Kokoreç için ölürüm” diyor, Arnavutciğeri ve işkembe çorbasının hastası. Tek korkusu, diyetisyeninin bu röportajı okuyacak olması çünkü şu sıralar sıkı bir yemek ve aşk diyetinde
Baba tarafından Adanalı, anne tarafından da Alman olunca ortaya Ayşe Arman gibi damak zevki geniş biri çıkıyor. Arman şnitzele de Adana kebaba da bayılıyor, sokak dürümünü tablacıdan yemeyi seviyor. Yine de şık bir sofra olmazsa olmazı çünkü mutfakların yatak odası kadar önemli olduğuna inanıyor