Güncelleme Tarihi:
11 ayın sultanı Ramazan geldi! Ramazan sofrasını hazırlamak, o sofrayı sevdiklerimizle geçirmek, tüm günün yorgunluğuna değiyor. Ancak “Bugün ne pişirsem?” soruları gün boyu kafamızı meşgul ediyor. Özellikle çalışanlar, pratik bir o kadar da lezzetli iftar menüsü hazırlamak için seçenekleri düşünüyor. Otuz gün sürecek olan Ramazan boyunca yapabileceğiniz farklı iftar menülerini derlemeye devam ediyoruz. Dilerseniz Ramazan sayfamızdan tek tek yemek tariflerine bakarak kendi iftar menünüzü oluşturabilirsiniz.
DOMATES ÇORBASI
Büyük küçük herkesin severek tükettiği domates çorbası, zamansız lezzetlerden biri. İster mevsiminde alınan isterseniz de konserve domateslerle enfes bir çorba yapmak mümkün. Domates çorbasını et suyu yerine sıcak tavuk suyu kullanarak da hazırlayabilirsiniz. Süsleme aşamasında ise fesleğen kullanabilirsiniz.
FIRINDA MAKARNA
Fırında makarna, klasik makarnalardan sıkılan veya börek gibi zahmetli tariflerden kaçanlar için kurtarıcı bir lezzet. Makarnalar özenle haşladıktan sonra özel sosuyla buluşturuyor, rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle üzeri nar gibi kızarana dek fırına veriliyor. Fırın makarna harcına arzu ettiğiniz peynir çeşidi ve incecik kıyılmış taze yeşillikler veya sucuk- salam gibi lezzetlini katlayacak şarküteri ürünleri ekleyebilirsiniz.
TAVUK SOTE
Yemek tariflerinin en sevilenlerinden tavuk sote, her lezzetin yanına yakışan yemeklerden biri. Pilava eşlik eder, yoğurt ve salatalara uyum sağlar, davet sofrasına yakışır. Ancak her ne kadar basit bir yemek gibi görünse de pişirirken bazı noktalara dikkat etmek gerekir.
Tavuk sote nasıl yapılır?
TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ
Sütlü tatlıların en sevilenlerinden tavuk göğsü, ağır iftar sofrasından sonra canı tatlı çekenler için en hafif seçeneklerden biri. Tavuk göğsü tatlısını dilim olarak servis edebileceğiniz şık bir şekilde servis kaselerinde de ikram edebilirsiniz.
Tavuk göğsü nasıl yapılır?