Güncelleme Tarihi:
Fırında makarna tarifi, börek açmaya veya vakti olmayan ev hanımları için enfes bir alternatif! Sizler de evinizdeki mazlemelerle yapabileceğiniz fırında makarnalarla kısa zamanda dev lezzetler ortaya çıkarabilirsiniz. Peki, gerek tadı gerekse görüntüsüyle bir böreği andıran fırında makarna nasıl yapılır? işte, malzemeler ve yapım aşamaları!
Fırında makarna yapım aşamaları
Malzemeler; 500 gr çubuk makarna, yarım litre süt ,2 çorba kaşığı margarin, 4 adet yumurta
200 gr. kaşar peynir, tuz, Karabiber
Makarnaları kırmadan olduğu gibi haşlayıp, suyunu süzünüz. Tekrar tencereye alıp içerisine eritilmiş 1 kaşık margarin ve rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını koyup, karıştırınız. Üzerine kalan kaşar peynirini serpiniz. Diğer tarafta bir kaba 4 yumurtayı kırıp çatalla iyice çırpınız. Yumurtaya yarım litre sütü, tuzu, karabiberi koyup, tepsideki makarnaların üzerine gezdirerek dökünüz. En üstüne erimiş 1 kaşık margarin gezdirerek dökünüz. Sonra çıkartıp, hafif soğuyunca cam kaselere alabilir ya da baklava şeklinde kesip servis yapabilirsiniz.
Püf noktası ve servis önerisi
Fırında makarnayı kare dilimler halinde servis edebilirsiniz. Yanında mevsim yeşillikleri ve domates bulundurabilirsiniz. Fırından çıktıktan sonra bir süre bekleyip servis tabağına almakta yarar vardır.