Fındık Yağı haberleri sayfasında Fındık Yağı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1552 Fındık Yağı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Tam da mevsimindeyken inciri katın sofranıza... Beyazpeynirli, taze incirli, cevizli, rokalı erişte salatası yapın mesela veya kuzu kavurma yaparken atıverin içine iyice ballanmış birkaç incir. Bahçenizde incir yaprağı varsa levrek pişirin fırında, altına incir yapraklarını serin veya bir Lokanta Maya klasiği olan sote incirli karamelize levrek yapın bir akşam.
#İncirYaz mevsimine doğru yol aldığınız bu günlerde ruhen ve bedenen yenilenme ihtiyacımız daha fazla hissedilmeye başladı. Yaz aylarında aldığımız D vitamini, yaşadığımız o güzel ve uzun günler, bize yaşam enerjisi verir. Eğer siz de gerçek bir yaz tutkunuysanız, şimdi gelin tüm bir yazı daha verimli ve enerjik geçirmek için yapabileceklerimize bir göz atalım.
#Yaza HazırlıkMasterchef hamsi böreği tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Şimdi tam mevsimi olan hamsi balığı ile farklı bir tarif denemek isteyenler fırında hamsi böreği tarifi için araştırmalara başladı. Peki, hamsi böreği nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte hamsi böreği tarifi ve püf noktaları...
#Masterchef Hamsi BöreğiŞimdilerde herkesin iki adım geriden baktığı kızartmalar ben küçükken soframızın vazgeçilmez bir parçasıydı. Patlıcan ve biber öğle yemeğine yakın kızartılır; üzerine domates, sarımsak, sirke ve şekerli sos dökülerek sıcak sıcak yenirdi. Uzun ince doğradığımız patatesleriyse pişirmeden önce buzlu suda bekletirdik. Patates kroket de bana yazı hatırlatan bir diğer kızartmadır. Bamyadan köfteye, mücverden böreğe ve balık-tavuğa yaz aylarında hangi kızartmayı nasıl yaptığımı anlattım.
#KızartmaMisafirlerime kurduğum sofrada iyi bir pastırma olmalı. Biz lokantada pastırmamızı kendimiz yapıyor, koruyucu madde kullanmıyoruz. Sonra bazen toz haline getirip humusun üzerine serpiyoruz, bazen de tavuk budunun içini pastırma kıtırıyla doldurup pişiriyoruz. Minik börekleri pastırmalı ve sivri biberli yapmaya bayılıyorum. Kızarmış ekmeğin üzerine ince bir dilim tereyağı ve yeni kesilmiş pastırma da sevdiğim tatlar listesinin başında geliyor. Karar veremedim, pastırmanın her halini seviyorum galiba...
#Pastırmalı YumurtaYeni yıl sofrası hazırlarken denge önemli. Asitli yani sirkeli, ekşili salata ve mezeler kadar yoğun peynirlilerin veya peynir tabaklarının olmasını da seviyorum. Bazen közlenmiş kapya biberin içini hafif sirkeli, çam fıstıklı, kuşüzümlü bir tulum peyniri ezmesiyle dolduruyorum. Havuç taratoru ceviz, kuru cacığı bademle tatlandırıyorum. Fırınlanmış pancar da biraz yeşillik ve sirkeyle nefis oluyor. Elbette klasiklersiz olmaz... Amerikan salatasına biraz ezilmiş sarımsak, tarhun veya maydanoz eklemenizi öneririm. Humus da bence balkabağı püresiyle bambaşka bir hal alıyor.
#YılbaşıVegan ve vejetaryen beslenme, toplayıcı insanların dönemi kadar eski olsa da avcılıkla ve ateşin bulunmasıyla birlikte yenmeye başlanan hayvanlar yüzünden unutulmuş durumdaydı. Ta ki günümüze; et endüstrisinin yarattığı korkunç görüntülere, çalışma şekillerine, hareket edemeyip antibiyotiklerle şişirilen hayvanların ayyuka çıkmasına; farklı diyetlerin sonuçlarının laboratuvar ortamında klinik olarak test edilebilmesine ve kıyaslamalar yapılmasına ve yeme alışkanlıklarının hastalıkların kaynağı olarak gösterilmesine kadar.
#VeganKalp-damar sağlığına iyi geliyor, kötü hücrelerle savaşıyor, antikanserojen etki gösteriyor. Metabolizmamızın düzenli çalışmasına da yardımcı olan fındığı, biraz meyve ve bitki çayıyla birlikte doyurucu bir ara öğüne çevirebiliriz. Lor peyniri, kuru üzüm ve fındıklı salatayı da akşam menülerinize eklemenizi öneririm.
#FındıkKaliteli yerli susamdan taze yapılan bir tahinin tadı öyle farklı bir boyutta ki... Bir daha elinizin hazır kavanozlara gitmesi zor. Böyle lezzetlisini tadınca hemen bu işin inceliklerini, onu bu kadar güzel yapabilecek tüm unsurları araştırmaya başladım. Gelin birlikte hem evde tahin yapalım hem de bitki temelli fudge ve brownie tariflerime kıvam katalım...
#TahinDomatesli ve patlıcanlı pilavları bir başka severim, bezelyeli pilavı her öğün yesem sıkılmam. Hamsili pilava alternatif olarak yazları bol otlu ve rendelenmiş limon kabuklu-sardalyalı pilav yaparım. Kuzu etini tandır gibi pişirip yanında yine bol otlu bir içpilavla servis edebilir; hafif mayhoşluk versin diye pilava ince ince kesilmiş taze asma yaprakları ekleyebiliriz. Arpa şehriyeyse karides, ahtapot ve midye gibi deniz mahsulleriyle çok iyi sonuç veriyor. Pilav konusu yaz yaz bitmez... Mevsiminin çeşit çeşit malzemesiyle tabaklarımızı renklendirmek elimizde...
#Domatesli PilavGut hastalığına iyi gelen yiyecekler, arasında kabak, salatalık, kiraz ve çilek gibi içeriğinde bol su barındıranlar önceliklidir. Eklemlerde şişlik, ağrı, hassasiyet ve şiddetli ağrılara neden olan iltihaplanmadır. Karakteristik olarak ayak başparmağında beliren ağrı işaretidir. Gut hastalığına iyi gelen yiyecekler nelerdir? Gut hastalığına iyi gelen sebzeler, meyveler ve bitkiler hakkında tüm detayları sizler için derledik.
#GutBu mevsimin bize verdiği meyve ve otların tadı hafif, ferah, mayhoş ve taze olur, ekşimtırak aromalar ön plana çıkar. Limon da onlardan biri... Güçlü asidik aromasıyla tatlılara çok yakışır; kokusuyla da yemeklere tazelik katar. Kabuğunun rendesi tatlı-tuzlu tüm soslarda harikalar yaratan limonun ‘güzellik’lerine ve limonlu tariflere buyurun.
#LimonDoymuş yağ, doymamış tekli ve çoklu yağ gibi birçok ifadeyi eminin sizler de sık sık duyuyorsunuzdur. Tabii yediğimiz hemen hemen her yemekte bu yağlardan birinin kullanılıyor olması da konunun her zaman merak edilmesinin ana nedeni... Eğer siz de “Hangi yağları tüketmeliyiz?”, “Katı yağları hayatımızdan çıkarmamız mı gerekiyor?”, “Sağlıklı yağlar, hangi besinlerde bulunur?” ve “En tehlikeli yağ hangisi?” gibi soruların cevabını merak edenlerdenseniz, doğru yerde olduğunuzu söyleyebilirim. Şimdi gelin hep birlikte vücudumuzun en önemli enerji kaynağı olan yağların sağlığımıza olan etkilerini birlikte inceleyelim.
#SağlıkEnginar, mart gelir gelmez hemen lokantamızın menüsüne giriyor. Ahtapotun yanına salatasını da yapıyoruz; kuzuyla da pişiriyoruz, levrekle de... Bazen de pilava katıyoruz. Senede sadece 3-4 ay misafir edebildiğimiz bu sebzeyi tabaklarımızda nasıl daha sık kullanabiliriz diye ekipçe düşünüyoruz.
#EnginarCOVID-19 geçirenlerinde en sık görülen şikâyetlerden birisi saç dökülmesi. Güzel ve bakımlı saçlara sahip olmak geçmişten günümüze her zaman önemli olmuştur. Son yıllarda saç dökülmesi sorununun giderek arttığı ve çok daha fazla kişiyi etkilediği de bir gerçektir. Gelin hep birlikte kişilerin psikolojisini de olumsuz etkileyen saç dökülmesinin nedenlerine ve saç sağlığımızı korumaya yardımcı olan bitkisel tariflere bir göz atalım.
#ANKARAGelin bu hafta, yazın başlamasıyla hayatımıza giren bazı sorunları ele alalım. Terlemeden sivrisinek ısırıklarına, çeşitli sıkıntılara karşı, eczanelerden kolayca edinebileceğiniz ürünlerle hazırlayacağınız bitkisel çözümler mevsimin tadını çıkarmanızı kolaylaştıracak.
#YazYaz aylarında sıkça karşılaşılan sorunların başında güneş lekeleri geliyor. Güneş alerjisiyse çoğunlukla yanlış değerlendirerek hafife aldığımız, tamamen farklı bir rahatsızlık. Bu iki sorunun nedenleri de, sizdeki etkileri de, tedavileri de bambaşka olabilir. En iyisi güvendiğiniz bir doktora danışmak...
#CumartesiPandemi koşulları Hessen‘e bağlı Ehringhausen kasabasında ‘Dünya Komşuluk Günü‘nün kutlanmasını geciktirdi, ama önleyemedi. Türkçe ve Türk Kültürü öğretmeni Mehmet Şaşmaz, memleketi Ordu‘dan getirttiği armağanları belediye başkanıyla birlikte komşularına dağıtarak ‘örnek komşu’ olduğunu bir kez daha gösterdi.
#HessenOsmanlı Saray Mutfağı'na girmiş lezzetlerden olan, Akçakoca Melengücceği Tatlısı, Orta Asya’dan göç ederek Akçakoca’ya yerleşen ve “Manav” olarak adlandırılan Türklerin halen devam ettirdiği 700 yıllık geçmişe sahip bir lezzettir. Geçmiş dönemlerde şerbetsiz olarak tüketilen bu tatlının eski Türkçede “güccek” olarak kullanılan “küçük ekmek” manasına geldiği ve “Melen küçük ekmeği” anlamında “Melengücceği” adı verildiği rivayet edilmektedir. Peki Melengücceği tatlısı nasıl yapılır? İşte Düzce Melengücceği tatlısı tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
#Melengücceği Tatlısı Malzemeleri