Siz de benim gibi yaz geldiği için ufak ufak forma girmek istiyorsanız, ama lezzetli şeyler yemekten bir türlü vazgeçemiyorsanız bu tarif tam bizlik! Karnabahardan asla dağılmayan, çok pratik bir pizza tabanı hamuru yapıyoruz, gerisi tamamen sizin ağız tadınıza ve zevkinize kalmış. İstediğiniz malzemeleri ve sosları kullanarak en sevdiğiniz pizzayı suçluluk duymadan yiyebileceksiniz. Daha evvel böyle sebze tabanlı pizza denemediyseniz, bu tarifi muhakkak öneriyorum. Şimdiden afiyet olsun!
#Karnabahar Pizza TarifiVanity Fair dergisinin kasım sayısı, gelmiş geçmiş en seksi kapaklardan biri. Popstar Rihanna, Hollywood'un aranan fotoğrafçılarından Annie Leibovitz'e poz verdi; makarna tutkusundan market açma hayaline kadar her şeyi Lisa Robinson'a anlattı. İşte Rihanna'nın röportajından öğrendiğimiz 9 ilginç detay...
Türkiye’de balıkçılık şu an büyük tehlike altında ama hepimizin yapabileceği bir şeyler var. Çok geç olmadan, mevcut uygulamalarda değişiklik yapılması ve denetim eksikliklerinin giderilmesi şart. Önce ne durumdayız, bir bakalım istedim. Neler yapabileceğimize ve bazı çözüm önerilerine gelecek haftalarda değineceğim
Eğlenmek için dışarı çıktığınızda, cebinizdeki paranın hesabını da, gece ne harcadığınızı da bilseniz, ertesi sabah "Eyvah para düşürdüm galiba!" diye uyanmışsınızdır mutlaka. Sonra bir hesap yaparsınız, iş sadece yemek içmekle kalmamış, otopark, vale, taksi, bahşiş, midyeci, buzlu bademci derken hesap şişmiştir.
Bozcaada, çiçeklerle süslü daracık sokaklarını, yaz sıcağını kovalayan rüzgarını, suları buz gibi olan turkuvaz koylarını, antikçağdan beri salkım salkım üzüm veren bağlarını, iyi insanlarını, lezzetli yemekler sunan lokantalarını ve seyretmeye doyum olmayan güneş batımını gösterebilmek için sizleri bekliyor.
Öğünlerinizde doyurucu salatalar olsun istiyor ama zeytinyağı-limon-sirkeden daha farklı tatlar arıyorsanız bu yazı sizin için. Avokado, tahin gibi malzemelerden faydalanabilir, sirke bazlı sosları çilek, fesleğenle çeşitlendirebilirsiniz. Şef Altuğ Tezer’den lezzetli bir salata sosu için öneriler ve tarifler aldık...
#Salataİstanbul, Kadıköy civarında pizzaseverler için her biri farklı usulde hazırlanan çok alternatif var. Tokyo tarzı için Yeldeğirmeni’ndeki Salepepe, bol peynirli Amerikan işi arayanlara DeepDish Brooklyn Pizza ve Napoli’den şaşmam diyenler için il Sud öne çıkanlardan...
#GİZEM DİNÇBAŞYemediyseniz size önerim Bitez’in kuytu bir sokağında mandalina ağaçlarının arasına inşa edilmiş bir villanın taraçasına ve 6 dönümlük bahçesine masaların serpiştirildiği Trattoria il Mandarino... İşletmeciliğini Melina Di Cristina’nın yaptığı mekan, taze el yapımı makarnalardan özel soslu et yemeklerine harika lezzetler bulabileceğiniz bir yer.
#1Ekin Uzunyol Çağlar’ın İstanbul Reşitpaşa’da ilkini açıp, evlendikten sonra ikinci şubesini Bodrum’da hayata geçirdiği Havan’dan aslında modern bir esnaf lokantası. Küçük, şirin ve minimalist. Bir kez keşfedenin bir daha, bir daha geleceği ve bildiği sebzelerin bambaşka halini göreceği bir lezzet durağı. Ağzınız sulanacak biliyorum ama haydi başlayın okumaya!
#1Göçen Ailesi’ne ait Göçtur Turizm’in Pine Bay hotels & resorts’tan sonra Kuşadası’na kazandırdığı ikinci yatırım olan DoubleTree by Hilton Kuşadası’nın en üst katında yer alan Gió Rooftop & Restaurant, her tabakta ve her lokmada konuklarına en yüksek gastronomik deneyimi yaşatıyor.
#1Sofra kurarken işin en vakit alan kısımlarından biri ‘Ne pişirsem’ sorusuna yanıt bulmak... Buna alışveriş ve pişirme sürelerini de ekleyin. Üstelik kalabalık bir misafir grubunu ağırlıyorsanız kişi sayısına göre servis çıkarmak da her zaman kolay değil. Tüm bunlar için yardımımıza koşan paket yemek servislerinin sayısı gün geçtikçe çoğalıyor. Uygulama veya internet sitesi üzerinden istediğimiz yemeğin doğranıp temizlenmiş malzemesi ayağımıza geliyor, bize de pişirmesi kalıyor.
#YEMEKTütsülenmiş dana sosisli hot dog... Tikka masala soslu tavuk... Fajita... Süt reçelli churros... Galataport’ta açılan Vandal’ın menüsüne uluslararası mutfaktan örnekler ve modernize edilmiş sokak yemekleri hâkim. Ayrıca Türk usulü serpme kahvaltı da var. Reçelleri ev yapımı, bal Erzincan’dan...
#GalataportMutfağımızın baştacı yağları aromalandırıp tabaktakileri ufacık bir dokunuşla zenginleştirecek önerilerim var sizlere. Kuzugöbeği mantarının rayihasıyla zenginleşmiş birkaç damla zeytinyağı, mantar çorbasına sınıf atlatıyor; baharatlı tereyağı ızgara etin üzerinde yavaşça erirken konuklarınızı oldukça şaşırtıyor.
#ZeytinyağıAyvalık, sonu ille denize kavuşan daracık taş sokaklarından Çamlık’a, Sarımsaklı’dan Cunda’ya hayallerdeki Ege kasabası. Girit’ten ve Midilli’den esen lezzet rüzgârıysa zeytinyağına ve balığına meftun. Tabak tabak Ayvalık-Cunda turumuzda gelenekseli de var, modern adresler de....
#YAZARAlaçatı Club Baba’da 3 Temmuz’da kapılarını açan KİTA’S Brasserie, Alaçatı rüzgarının yönünü tersine çevirdi! Dünya mutfağının sıra dışı tatlarından oluşan zengin menüsü ve bar kısmındaki kokteyl ağırlıklı 150 çeşit içecek seçeneğiyle Alaçatı’ya yeni bir soluk getiren KİTA’S, şık ve ferah dekorasyonu, zengin bir peyzaja sahip bahçe ve teras alanlarıyla da dikkat çekiyor.
#İzmirBalede zaten başarılıydı. 20 yaşında İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin başbalerini olacak kadar. 36 yaşında oyunculuğa geçmeye karar verdi, aynı yıl Altın Portakal aldı: 1992, “Düş Gezginleri”. Bunlar tartışılmayan tarafları. Fakat Lale Mansur aynı zamanda siyasi faylarda dans etmekten geri durmayan bir aktivist. Hayatı boyunca takdir kadar tepki de topladı. Bu yönü sorulduğunda “İnandığım bir şey yaptığımda başkalarının ne söylediğine asla aldırmam” diyor.
#Lale MansurBalede zaten başarılıydı. 20 yaşında İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin başbalerini olacak kadar. 36 yaşında oyunculuğa geçmeye karar verdi, aynı yıl Altın Portakal aldı: 1992, “Düş Gezginleri”. Bunlar tartışılmayan tarafları. Fakat Lale Mansur aynı zamanda siyasi faylarda dans etmekten geri durmayan bir aktivist. Hayatı boyunca takdir kadar tepki de topladı. Bu yönü sorulduğunda “İnandığım bir şey yaptığımda başkalarının ne söylediğine asla aldırmam” diyor.
#Altın PortakalEylül sonbaharın değil sarı yazın başlangıcıdır Bodrumlular için. Dört gözle kalabalığın çekilmesini bekler, sarı yazı kendilerine saklar Bodrumlular. Çünkü bir başkadır Bodrum’un sarı yazı… Hava sıcaktır ama bunaltmaz, hatta bazen öyle tatlı bir rüzgâr eser ki insanın içi ürperir. Deniz bir başka keyiflidir, hafif ılıktır ama yine de serinletir. Güneş bir başka batar mesela, gökyüzü sarı ile kırmızı arası alacalı bir renge bürünür, caddeleri sokakları turuncuya çalan mandalinaların, sararmaya başlayan limonların kokusu kaplar, yağan yağmurun bile kokusu bir başka olur. Balık yemenin tam zamanıdır mesela… Ege’nin çipurası, dil balığı, barbunu takılmaya başlar ağlara. Sarı yaz bunca güzellik sunuyorken, size kalan sadece bu güzelliklerin ve Bodrum’un keyfini çıkartmaktır.
#BodrumBir diyetisyen kontrolünde zayıflama programı içinde olun veya olmayın, önemli olan her zaman söylediğimiz gibi kendimizi kısıtlı veya bir gün sonlanacak bir beslenme programı içinde hissetmememizdir. Tatildeyken; muhakkak rutimizin dışında çeşitli besinleri tüketeceğiz ya da tamamen yeme-içme keşfi yapacağımız bir gezi planlıyoruz. Peki bu gezi de kilomuz nasıl koruyacağız?
#Kilo Kontrolü