Fausto Zonaro haberleri sayfasında Fausto Zonaro hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 187 Fausto Zonaro haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Fausto Zonaro, İtalya’dan bir gemiye atlayıp Akdeniz’i geçer ve İstanbul’a gelir. Osmanlı’nın son yıllarıdır. Aklında tek şey vardır, o da Sultan Abdülhamit’in saray ressamı olmak. İstanbul’da karşılaştıkları onu şaşkına çevirir. Saray entrikaları, yasak aşklar, savaşlar, tablolar ve birbirinden farklı insanlarla dolu bu şehirde neler yaşadı? O hayali bir kahraman değildi. Gerçek bir kişilikti. Abdülhamit’in saray ressamı da olmayı başardı. Peki, ama nasıl? Yanıtı, Orhan Bahtiyar’ın Ateş Kırmızısı kitabında…
#Orhan BahtiyarDemos Fuarcılık tarafından 13-17 Kasım’da, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen İstanbul Art Fair’e 40 galeri, 500 uluslararası sanatçı; 3 bin 500’ü aşan sanat eseriyle katılıyor. Hakkını veren, hızlı bir gezi için bile 2 saati gözden çıkarmak gerek.
#İstanbul Sanat Fuarı1891–1910 yılları arasında Osmanlı sarayında Ressam-ı Hazret-i Şehriyâri olarak görev yapan Fausto Zonaro’nun fotoğraf sanatçısı eşi Elisa Zonaro’nun objektifinden dönemin İstanbul’unu anlatan fotoğrafların gösterildiği, “Elisa Zonaro'nun İstanbul'u” adlı sergi Zeytinburnu Kazlıçeşme Sanat’ta sanatseverlerle buluştu.
#Elisa Zonaro’Nun İstanbul’UİSTANBUL Kültür Vakfı tarafından 13 Ekim Pazar günü Londra Doğa Tarihi Müzesi’nde genç sanatçıların eser üretimlerini desteklemek için bir gala gecesi düzenlenmiş, 6 eserin açık artırmaya çıktığı gecede müzayedede yaklaşık 174 bin İngiliz sterlini ek destek sağlanmıştı.
#Londra Doğa Tarihi Müzesiİbrahim Selim ‘Bana Kimse Ne Olduğunu Anlatmadı’ adlı oyunda müzede çalışan bir güvenlik görevlisinin sanat eserlerini korurken başından geçenleri eğlenceli ve duygusal yönleriyle sahneye taşıyor. Peki, gerçek hayatta başka neler yaşanıyor? İstanbul’un önemli müzelerinde çalışan güvenlik görevlileriyle konuştuk.
#Uygar TAYLANAçılışı heyecanla beklenen İstanbul Modern’in ilk eseri Galataport’taki binanın önündeki yerini aldı. Çağdaş heykel sanatının en özgün ve yenilikçi isimlerinden Tony Cragg’in 6 metrelik ‘Runner’ heykeli müze girişine yerleştirildi. 2023’ün ilk çeyreğinde açılması planlanan müzenin sergilenen ilk eseri de bu heykel oldu.
#İstanbul ModernBu hafta yaşadığımız şehirde bir turist gibi gezmenin rehberini hazırladım. Sadece İstanbul’dan değil, Bursa, Ankara Antalya’dan da önerilerim var. İster kısa bir hafta sonu gezisi planlayın, ister gün içinde yolunuzu biraz değiştirin; bu liste çok işinize yarayacak...
#HürriyetBir zamanlar Dolmabahçe Sarayı skandallarla gündeme gelirdi. Gazeteci Uğur Dündar’ın 1990’lı yıllarda yayınladığı Dolmabahçe Sarayı’nın depolarındaki eserlerin içler acısı görüntüleri tüm Türkiye’nin yüreğini dağlamıştı. Şimdi ise o görüntülerden eser kalmadı.
#GazetehaberleriCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Vatan savunmamızı, denizde mavi vatanı olduğu gibi, dijital dünyada siber vatanı da içine alacak şekilde genişleteceğiz” dedi. Erdoğan dün cuma namazı sonrası ve Dolmabahçe Sarayı’nda restorasyonu tamamlanan Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı Resim Müzesi’nin açılışında özetle şunları söyledi:
#GazetehaberleriOryantalizm, Doğu kültürünü inceleyen bir uzmanlık dalı ve araştırma metodudur. ''Doğu Bilimi'' ve ''Şarkiyatçılık'' adıyla da bilinir. Anlam ve içerik bakımından Oksidentalizm'in (Garbiyatçılık) karşıtıdır. Oryantalizmin temel özellikleri nedir, temsilcileri kimdir? Sizin için derledik.
#Oryantalizm Nedir?Türkiye iş dünyasının öncü isimlerinden biriydi. Türkiye’nin ilk kuşak sanayicilerinden Vehbi Koç’un dördüncü çocuğu Suna Kıraç. ‘Koç’ soyadını kullanmadı. İş yaşamında yenilikçiliğiyle iz bıraktı. Eğitim ve kültür alanında kalıcı işlere imza attı. Rıdvan Akar’ın imza attığı kitabında da yazdığı gibi ömründen uzun idealleri vardı... Suna Kıraç 79 yaşında hayata gözlerini yumdu.
#Suna KıraçCumhurbaşkanlığı Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı’na bağlı Resim Müzesi yeni bölümleriyle sonbaharda açılacak. Müze envanterinde yer alan Fatih Sultan Mehmet’e ait 5 portre de sanatseverlerle buluşacak. Halil Paşa’nın Topkapı Sarayı koleksiyonunda yer alan Fatih portresi ilk kez sergiye çıkacak.
#Milli Saraylarİstanbul'u fethiyle yeni bir çağ açan Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet'in, ressam Halil Paşa tarafından 20. yüzyılda yapılan portresi, Milli Saraylar'a bağlı Resim Müzesi'nde ilk kez sanatseverlerin beğenisine sunulacak.
#Fatih Sultan Mehmetİstanbul Modern’in tekstilin yaşamın farklı yönleriyle ne kadar ilişkili olduğunu gösteren 'İplikten Çözülenler' sergisinin ilk etkinliğine sanat tarihçisi Ömer Faruk Şerifoğlu konuk olacak. Şerifoğlu, 18 Nisan Perşembe günü saat 18.00’deki söyleşide kaybolmaya yüz tutmuş yazmacılığı 'güzel ve faydalı' düşüncesiyle ele alan Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun sanat pratiğini izleyicilerle paylaşacak.
#İstanbul ModernSALT Galata’da açılan ‘Mihri: Modern Zamanların Göçebe Ressamı’ sergisi, kadınlara mahsus güzel sanatlar okulu İnas Sanayi-i Nefise Mektebi’nin kuruluşunda yer alan, dönemine göre kadınlar için sıra dışı bir öncü ve rol modeli olan gezgin portre ressamı Mihri’nin az bilinen, kısmen efsaneleşmiş renkli yaşamına ışık tutuyor.
#MihriYargı, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, aralarında İbrahim Çallı, Hoca Ali Rıza, Fikret Otyam, Diyarbakırlı Tahsin, Şevket Dağ ve Fausto Zonaro gibi ünlü ressamların bulunduğu 25 adet milyon dolarlık eserin çerçevesini, müzedeki çay ocağında görevli personele boyattığı gerekçesiyle hakkında 7 milyon 239 bin 500 TL’lik kamu zararı davası açtığı eski Ankara Resim ve Heykel Müzesi Müdürü Ömer Gündoğdu ile ilgili son karar çıktı. Kararda eserlerdeki zararların müzeye teslim öncesinde de bulunduğu kaydedilerek, Gündoğdu’nun, çerçeveleri yönetmelik hükümlerine aykırı boyatmasından dolayı bin 996 TL ödemesine hüküm verdi.
#GazetehaberleriFausto Zonaro, İtalya’dan bir gemiye atlayıp Akdeniz’i geçer ve İstanbul’a gelir. Osmanlı’nın son yıllarıdır. Aklında tek şey vardır, o da Sultan Abdülhamit’in saray ressamı olmak. İstanbul’da karşılaştıkları onu şaşkına çevirir. Saray entrikaları, yasak aşklar, savaşlar, tablolar ve birbirinden farklı insanlarla dolu bu şehirde neler yaşadı? O hayali bir kahraman değildi. Gerçek bir kişilikti. Abdülhamit’in saray ressamı da olmayı başardı. Peki, ama nasıl? Yanıtı, Orhan Bahtiyar’ın Ateş Kırmızısı kitabında…
#Orhan BahtiyarOğuz Erten’in altı yıllık çalışmasının ürünü olan kitap ‘Özel Koleksiyonlardan Örneklerle Türkiye’de Sanat Koleksiyonculuğu’, Türkiye’de alanında bir ilk. Sanat koleksiyonculuğu kavramı, koleksiyonculuk tarihi ve gelişimi konularına yer veren ve koleksiyoncularla yapılmış söyleşileri içeren kitabı Erten’den dinledik. Koleksiyonculuğun püf noktalarını öğrendik...
#KitapsanatÜnlü koleksiyoner Geri Benardate, 30 yılı aşkın sürede oluşturduğu ve Osmanlı Saray Ressamı Fausto Zonaro’nun “Üsküdar’dan Sandala Binen Feraceli Cariyeler” isimli eseriyle Sultan II. Abdulhamid’in 35 karatlık elmasla bezeli olan Anka Kuş’u broşunun da aralarında olduğu 800 eseri satışa çıkardı.
#Gökhan Kimsesizcan