Fatih Karadeniz Pidecisi İbrahim Usta’ya, “Neden kubbeli taş fırın kullanmıyorsun” diye sorduğumda, “Müşteriler alışık değil o kokuya, rahatsız oluyorlar” diye cevap verdi. Margarine alışanın yayla tereyağına dudak bükmesi ya da kötü yağlara alışanların kusursuz zeytinyağını ağır bulması gibi... Kötü olan, bizde bir süre sonra norm haline geliyor.
#Fatih KaradenizKim nerede yemek yiyor, kim nerede kahvaltı ediyor, hangi restoran dolu, hangi semt yeni trend... Fotoğraftaki adam, önündeki ekrana bakıp bütün bu soruların cevaplarını bilen bir ‘büyük abi’ gibi hepimizi gözetliyor. Her ay 4 milyon kişinin, 36 bin restoran arasından 11 milyon mekân incelemesi yaptığı Zomato’nun genel müdürü Ali Servet Eyüboğlu’yla ne yiyip ne içtiğimizi konuştuk.
#ZomatoBulunduğu muhitin havasıyla suyuyla yoğrulmuş, tenine müdavimlerinin sesi/kokusu sinmiş mekânlar tutuluyor artık. Kimse semtinden çıkmak istemiyor, komşu komşunun kafesine muhtaç halinde takılıyor mahallesinde. İşte dört semt ve dumanı üstünde dört yeni mahalle kafesi.
Ağız tadıyla bir kış geçirmeniz dileğiyle, Türkiye’nin 25 popüler şefi bu kış denemeniz gereken tabakları, taze keşiflerini, her daim favorilerini sıraladı. Ortaya, kesip saklanası okuyup denenilesi gurme bir kılavuz çıktı. Aç karnına bakmayın, sindire sindire okuyun, tadını çıkarmaya bakın
Hiçbir lokantaya ve yemeğe burun kıvırmıyorlar. Gittikleri her yeri şenlendiriyor, bol kahkahalı ve muhabbetli uzun sofralar kuruyorlar. İştahla yiyorlar, ağızlarının şapırtısı 100 metre öteden duyuluyor. Bu sesi duyan gruba katıldığı için gitgide kalabalıklaşıyorlar. Bir de durmadan kilo alıyorlar. Onlar gastronomi bilgisi ve iddiası sıfır ama mizah anlayışı yerinde ‘Sonradan Gurmeler’. Salaş esnaf lokantalarını seven okumuş çocuklar