Güncelleme Tarihi:
NE YESEK?
Fatih’te pide (Beş üzerinden 5 yıldız)
İstanbul’un, belki de en lezzetli pidelerini yapan Fatih Karadeniz Pidecisi ‘peynirli mi yesem kavurmalı mı’ ikilemine, Karadeniz zekâsıyla son verdi: Yarısı peynirli, yarısı kıymalı pide! Bir ucunda dört ayrı çeşit peynir, diğer ucunda yerli besi etten kavurma var. 21 TL. (0212) 523 97 95
NE İÇSEK?
Beyoğlu’nda Davai (Beş üzerinden 3 yıldız)
İçinde votka, passoa, çarkıfelek meyvesi ve limonlu çay var ama asıl numarası üstünde çubuğa takılmış bir top limonlu dondurmayla gelmesi. Kabul, üstünüzü lekelemeden içmesi biraz zor ama tam da tatlı-ekşi sevenlere göre bir kokteyl. Ağızda durdukça tadı dönüyor, önce daha tatlı, sonra gittikçe mayhoşlaşıyor. Tektekçi’nin barında ilk kez bu akşam görücüye çıkıyor. aBakalım kısmeti açık olacak mı? Tektekçi’nin Ankara, İzmir, Bebek ve Beyoğlu şubelerinde fiyatı 8 lira. (0544) 673 12 01
NE DİNLESEK?
Kuruçeşme'de Serhat Kılıç (Beş üzerinden dört yıldız)
80’ler dizisinin başrolünde oynuyor... Meğer oyunculuğunun yanında müthiş de bir sesi varmış Serhat Kılıç’ın. Bir ‘My Way’ söylüyor, Frank Sinatra’yı dinler gibi oluyorsunuz. Her cuma Les Ottomans Hotel’de çıkıyor. (0212) 359 15 00
YERLİ NOMA YERSİZ PAHALI
Alaçatı’nın fine-dining restoranı Alancha, kısa bir süre önce Maçka’da Armani Residence’ta şube açtı. Bu, iyi haber çünkü sahibi ve şefi Kemal Demirasal yerel malzemenin öneminden dem vuruyor ve İstanbul’a gelmeyeceğini söylüyordu. ‘Yerli Noma’ olarak anılan Alancha’nın hoşgelişine sevinenlere bir de kötü haber o zaman: Yemekler değil ama hesaplar biraz fazla tuzlu, hatta gelin biz ona kısaca şap diyelim! Akşam yemeğinde iki kişi 320 liraya çıkıyorsunuz, pazar brunch’ını aklınızdan bile geçirmeyin: Kişi başı 180 lira!
Onur Baştürk Soho House’a puan verdi: Beş üzerinden dört yıldız
Açılışa katılamadığım için, Onur’dan şehrin yeni havalı kulübü Soho House’u teftiş etmesini ve benim yerime puanlamasını istedim. Sonuç: Dört yıldız! Onur, bir puanı kokteyl verdikleri bardak delik çıktığı için kırmış.
İSTANBUL’DA YAŞIYORSUN PEKİ BUNLARI BİLİYOR MUSUN?
Viski ve tarçınlı krem brüle
** Beşiktaş’taki Cafe Zalatta’nın kapari çiçeğiyle yeni salata yaptığını... Spring Zaltta’nın detoks etkisi yaptığını... (0212) 259 12 58
** Tom Aiken’ın lokantasının mönüsünü yenilemek için İstanbul’a geldiğini... Mönüye viski ve tarçınlı krem brüle koyduğunu... (0212) 353 66 77
** Bu hafta sonu Bodrum’da peynir festivali olduğunu... Erenler Sofrası’nda galada cümbür cemaat peynirli levrek fileto yeneceğini...
** Gezi Hotel Bosphorus’un Kadınlar Günü’nü kutladığını... SPA’sında yüzde 15 indirim yapacağını... (0212) 393 27 00
YENİLERDEN YENİ BEĞEN
İSTANBUL: La Scarpetta (Beş üzerinden dört yıldız)
Etiler’in yeni İtalyanı, La Scarpetta. Yeni olmasına rağmen her gün dolu ama farkındalar mı bilmem, bu doluluk aleyhlerine. Dekorda ses emen hiçbir şey olmadığı için sürekli uğultu oluyor. Buna mukabil, pizzaları (bakınız: la scarpetta), makarnaları (tadınız: penne alla norcina) ve deniz ürünleri (götürünüz: jumbo karides) gayet iyi. (0212) 263 53 53
ANTALYA: Jimmy Joker (Beş üzerinden üç yıldız)
Antalya’yla İstanbul tatlı bir bizden size kim düşer oynuyor. Antalyalı Jolly Joker’in İstanbul çıkarmasına karşı gol Jimmy Joker’den geldi. Bu akşam Lara Yolu’nda resmi açılış yapıyor. Jimmy’yle Jolly’nin tek farkı içki. Bol steak’li İtalyan mutfağı yapan Jimmy’de sifon kahve dahil her şey var ama içki yok. (0242) 316 38 00
İZMİR: Mostari Meyhane (Beş üzerinden beş yıldız)
Türkiye’nin en büyük ikiz kulelerinin içinde bir meyhane, duvarlarda Türkân Şoray, Kemal Sunal gibi eski Türk filmi yıldızlarının rakı içerkenki fotoğrafları... Ayvadan/erikten meze icat etmişler; turşuyu/sucuğu kendileri yapıyorlar. Haftanın her günü açık; çarşamba, cuma, cumartesi canlı fasıl var. Mezeler 6, bonfile sarma şiş 14 lira. Bayraklı, (0232) 360 11 12