Güncelleme Tarihi:
Tarihi Fatih Karadeniz Pidecisi, Giresun’un meşhur Tophane Pidesi’ni tekrar İstanbul’a getiriyor. Karadeniz’in en sevilen pidelerinden biri olan Tophane, ramazan ayı boyunca Fatih Karadeniz Pidecisi’nde tutkunlarını bekliyor.
Ramazan sürprizi Tophane, bir ay boyunca Fatih Karadeniz Pidecisi’nde. Usta eller tarafından şekil verilen ve özel bir mayalama tekniğine sahip hamur, tarihi taş fırında odun ateşinde pişiriliyor. Özel tombak şeklindeki Tophane’nin üstü şapka şeklinde kesilerek içine tereyağı ve yumurtanın sarısı ekleniyor. Kenarları tereyağına ve yumurtanın sarısına banarak yenen bu benzersiz pide, ramazanda lezzet şöleni yaşatıyor.
Sıcak ramazan günlerinde, tadı damağında kalacak bir iftar arayanların buluşma noktası olan Fatih Karadeniz Pidecisi, kullandığı yöresel malzemelerle hazırladığı özel Trabzon peynirli, kavurmalı, kuşbaşılı, ıspanaklı, tereyağlı ve meşhur kapalı kıymalı pideleriyle pide severlere geleneksel bir iftar keyfi yaşatıyor.
Fatih – İstanbul