Ramazan’a özel pide “Tophane”

Güncelleme Tarihi:

Ramazan’a özel pide “Tophane”
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2016 13:30

Özel teknikleri ile tarihi taş fırında odun ateşinde pişirilen pide!

Haberin Devamı

Tarihi Fatih Karadeniz Pidecisi, Giresun’un meşhur Tophane Pidesi’ni tekrar İstanbul’a getiriyor. Karadeniz’in en sevilen pidelerinden biri olan Tophane, ramazan ayı boyunca Fatih Karadeniz Pidecisi’nde tutkunlarını bekliyor.

ÖZEL TEKNİKLERİ İLE TARİHİ TAŞ FIRINDA ODUN ATEŞİNDE PİŞİRİLEN PİDE!

Ramazan sürprizi Tophane, bir ay boyunca Fatih Karadeniz Pidecisi’nde. Usta eller tarafından şekil verilen ve özel bir mayalama tekniğine sahip hamur, tarihi taş fırında odun ateşinde pişiriliyor. Özel tombak şeklindeki Tophane’nin üstü şapka şeklinde kesilerek içine tereyağı ve yumurtanın sarısı ekleniyor. Kenarları tereyağına ve yumurtanın sarısına banarak yenen bu benzersiz pide, ramazanda lezzet şöleni yaşatıyor.

Ramazan’a özel pide “Tophane”

Haberin Devamı

Sıcak ramazan günlerinde, tadı damağında kalacak bir iftar arayanların buluşma noktası olan Fatih Karadeniz Pidecisi, kullandığı yöresel malzemelerle hazırladığı özel Trabzon peynirli, kavurmalı, kuşbaşılı, ıspanaklı, tereyağlı ve meşhur kapalı kıymalı pideleriyle pide severlere geleneksel bir iftar keyfi yaşatıyor.

Fatih – İstanbul

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!