Sonbaharla beraber turşu hazırlıkları da devam ediyor. Başta kornişon, lahana, biber ve domates olmak üzere pancar, lahana, acur, fasulye, karnabahar ve sarımsak gibi çeşit çeşit sebzelerle de hazırlanabiliyor. Üstelik her birinin lezzeti de kendine özgü. Uzun süre ve uygun koşullarda saklanabilen turşunun üzerinde zaman zaman beyaz tabaka oluşabiliyor ve suyu bulanık hala gelebiliyor. Biz de turşu kurmanın püf noktalarını sizin için derledik. İşte ayrıntılar...
#Turşu YapımıTurşu soğuk havaların gözde yiyeceklerinden. Uzmanlar turşunun bağışıklığı desteklediğini belirtiyor. Ancak içerisindeki tuz oranı sebebiyle de yüksek tansiyon, diyabet, böbrek yetmezliği ve mide hastalıkları olan kişilerin turşuyu çok kontrollü tüketmesi gerektiğine de dikkat çekiyor. Kornişon, pancar, lahana, acur, fasulye, karnabahar ve sarımsak gibi pek çok çeşidi ve kendine has bir tadı olan turşu evde uygun koşullarda hazırlandığında son derece sağlıklı. Ancak turşunun kurulması, saklanması ve tüketilmesi esnasında dikkat edilmesi gerekiyor. İşte turşu kurmanın püf noktaları...
#Turşu YapımıTurşu Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Ancak, turşunun kıtır kıtır olması ve lezzetinin tam olarak ortaya çıkması için doğru tekniklerin uygulanması gerekmektedir. Bu noktada, turşucusu Şef Rüzgar Sünbül' ün püf noktaları oldukça işinize yarayabilir. Peki, evde turşu nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte ev yapımı turşu tarifi ve püf noktaları...
#TurşuGeleneksel mutfak kültürümüzde önemli bir yeri olan ve sofralardan eksik olmayan turşunun usulüne uygun yapıldığında kanserden korumada da etkili olduğunu dile getiren Gastronomi Bölümü Öğr. Gör. Merve İşeri Uzunoğlu, ev yapımı sağlıklı ve lezzetli turşu yapımının püf noktalarını anlattı.
#TurşuTurşular geleneksel mutfağımızın en önemli parçalarından. Buna bir de sağlığa faydaları eklendiğinde turşuyu soframızdan neden eksik etmememiz gerektiğini anlıyoruz. Fermente bir gıda olan turşu, bağışıklık sistemini güçlendirmekten kilo kontrolünü desteklemeye vücudumuza birçok yarar sağlıyor. Ancak dışarıdan alınan turşular içindeki olası katkı maddeleri nedeniyle kafa karıştırabiliyor. Bu nedenle ev yapımı turşunun yerini hiçbir şey tutmuyor. Peki evde turşu yaparken nelere dikkat edilmeli? Turşu yapmanın püf noktaları hakkında merak ettiğiniz her şeyi bu yazıda bulabilirsiniz…
#Turşu Nasıl YapılırBiz Hataylıların sahip olduğu birbirinden pratik tarifler vardır. Bunlardan biri de nar ekşisiyle marine ettiğimiz biber turşusu. Bu pratik tarif o kadar hızlı ki hiç beklemenize dahi gerek kalmıyor. Enfes bir lezzete sahip olan bu turşu, aynı zamanda kaynatma turşu olarak da tanınır. Annemin sofralarının da vazgeçilmez lezzet sırlarından biridir.
#TurşuKornişon, pancar, lahana, acur, fasulye, karnabahar ve sarımsak gibi pek çok çeşidi ve kendine has lezzetiyle sağlık kaynağı olan turşu, soğuk havaların en gözde yiyeceklerinden. Evde cam kavanozda ve uygun koşullarla yapıldığında sağlık için de son derece yararlı. Ancak içeriğindeki yüksek oranda tuz nedeniyle turşunun her gün ve aşırı miktarda yenmemesi gerekiyor.
#Turşunun Faydaları NelerdirYaz aylarının sona ermesinin ardından serin sonbahar havalarıyla birlikte kış turşuları da kurulmaya başlandı. En sevilen ve en sık yapılan kışlık hazırlıklardan biri olan turşu, tuzlu su ve sirke ağırlıklı salamura içine domates, salatalık, lahana, patlıcan, kavun, armut, ayva, erik, biber, mantar, soğan, sarımsak, patlıcan, karnabahar gibi çoğu sebze ve meyvelerin konulup, bekletilmesiyle elde ediliyor. İşte, turşu yapımı hakkında bilinmesi gerekenler…
#Turşu Nasıl YapılırKış hazırlıklarının başlamasıyla beraber turşu yapımı tarifleri de araştırılmaya başlandı. Türk mutfağının vazgeçilmezi olan turşu, salatalık, biber, domates, lahana gibi çeşit çeşit sebzelerle hazırlanarak soframıza geliyor. Özellikle kuru fasulye pilav menüsünün yanına yakışan biber turşusu hazırlanışı sonbaharın gelmesiyle merak edilmeye başlandı. Peki, biber turşusu nasıl yapılır? İşte, evde turşu yapmanın püf noktaları.
#Biber Turşusu Nasıl Yapılır?Turşu özellikle kış aylarında sofralarımızda kendine geniş bir yer bulan çok önemli bir lezzet kaynağı. Marketlerde ve ünlü turşucularda nefis turşular bulmak mümkün elbette ancak ev yapımı turşunun yerini de hiçbir şey tutmuyor. Siz de kış hazırlıklarına şimdiden başlamak istiyor ve evde turşu yapımının inceliklerini araştırıyorsanız içeriğimizde mutlaka dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktaların altını çizdik. Bu uyarıları okumadan turşu yapmaya başlamayın.
#Turşu Nasıl YapılırKış mevsiminde sofraların vazgeçilmezi olan turşular, nasıl yapıldığı en çok merak edilen yiyecekler arasında yer alıyor. Evde turşu yapmanın püf noktasına araştıran vatandaşlar özellikle biber turşusu yapımını sorguluyor. Peki, biber turşusu nasıl yapılır?
#Biber Turşusu Nasıl Yapılır?Evde turşu hazırlarken yararlı bakterilerin mayalanma sürecini başlatması ve zararlı bakterilerin turşuda bulunmaması için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Aksi halde hem tat ve lezzet açısından başarılı bir turşu yapılamaz hem de zararlı bakteriler veya onların toksinleri besin zehirlenmelerine neden olabilir” diyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı İpek Ertan, kabından tuzuna ev turşusu yaparken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı!
#Ev TurşusuFranckelie Laloum, Jean Philippe Borro ve Julien Lefebvre gibi ünlü şefler yaz boyunca Antalya’da lezzet tutkunlarıyla buluştu. Bugün ve yarın da iki yıldızlı Fransız şef Michel Portos ve ‘Evdeki Şef’ temasıyla menülerini misafirlerinin mutfağına girerek sunan Michelin yıldızlı şef Gregory Mirer gastronomi meraklılarıyla bir araya gelecek.
#GastronomiEt ve deniz ürünlerini aynı tabakta birleştiren ‘surf&turf’ özellikle yazlık yerlerdeki mekânların talep gören gözde sunumlarından. Şef Buse Doğrular Dövenci, bize bu tarifin burger versiyonunu market raflarında kolaylıkla bulabileceğimiz Metro markalı ürünlerle hazırladı. Evde denemek için vakit kaybetmeyin.
#MetroFrankfurt yakınlarında gerçekleştirilen ‘Karadeniz Mutfak Kültürü’ programında bölgenin eşsiz lezzetlerinden örnekler, doğal, tarihsel ve turistik zenginlikleri eşliğinde tanıtılırken, “Tüm zenginliklerimizi, lezzetlerimizi paylaşmaya hazırız” mesajı verildi.
#FrankfurtAnne köftesi, karnıyarık, kıymalı börek, kıymalı sebze yemekleri, dolma, lahmacun, burger gibi hem bizim mutfağımızın hem de dünyanın favorilerini bitki temelli bir harçla hazırlayabilirsiniz. Evde yapmaya veya dışarıdan söylemeye çok alıştığımız üç sevilen yemekle başlayalım…
#Ceyda ArtunKumpir en sevilen ve en lezzetli sokak lezzetlerinin başında geliyor. Sonuçta fırında ya da közde pişmiş, içine tereyağı ve kaşar peyniri eklenmiş, üzeri bin bir çeşit malzemeyle süslenmiş patatesten bahsediyoruz, sevilmemesi ne mümkün. Dumanı tüte tüte yediğiniz o nefis kumpirleri evde kendiniz de yapmak istiyorsanız, bilmeniz gereken birkaç detay var. İşte tüm ayrıntılarıyla “Kumpir nasıl yapılır? sorusunun cevabı…
#KumpirÖzellikle çocuklar hamburgere bayılıyor ancak anne-babalar da çocukların fast-food’dan uzak durup sağlıklı beslenmesini sağlamak için ellerinden geleni yapıyor. Tabii büyükler kendileri de sağlıklı beslenmekle hamburger keyfi yapmak arasında kalabiliyor. Ancak bu krizi hamburgeri evde kendi mutfağınızdan yaparak aşmanız mümkün. Böylece hem yediğiniz burgerin içinde ne olduğunu bildiğinizden gönül rahatlığıyla tüketebilir hem de beslenmenizden ödün vermeden lezzetin keyfini çıkarabilirsiniz. İşte evde hamburger yapmak isteyenler için hamburger köftesinin tarifi ve püf noktaları…
#Hamburger Nasıl Yapılır