Güncelleme Tarihi:
Genelde domates, salatalık, lahana ve havuç gibi sebzelerle yapılan turşuların, biberle yapılanları da oldukça lezzetli oluyor. Daha çok baklagil yemeklerinin yanında tercih edilen biber turşusunun, diğer yemekleri de tamamlayıcı özellikleri vardır. İşte, merakla araştırılan, 'Biber turşusu nasıl yapılır?' sorusunun yanıtı...
MALZEMELER
5 kilo sivri biber - 3 kilo domates - 2 demet maydanoz - 6-7 tane sarımsak - 1-1.5 kilo sirke - 4-5 tane kesme şeker - 1 kilo sıvıyağ
YAPILIŞI
Öncelikle biberlerimizi yıkıyoruz eğer boyutları büyükse uçlarından biraz bölebiliriz. Daha sonra büyükçe bir tencereye sirkenin hepsini koyalım biberleri ilave edelim biberler hafif haşlandıktan sonra sirkeli sudan alalım. Öncesinde domatesleri rendeleyip içerisine maydanozları çok ufak olmayacak şekilde doğrayalım. İçerisine sarımsakları ilave edelim. Kesme şekerleri içerisine koyalım ve tuz, sıvıyağ ekleyelim bu karışımı 1-2 saat kadar bekletelim. En son olarak 5 kg kavanoza bir sıra biber bir sıra domates sosu şeklinde koyarak ağzını kapatıp buzdolabında saklayabilirsiniz…