Erkek arkadaşınızla evliliğe ilerliyorsunuz. Peki, acaba evliliğinizin sonsuza kadar süreceğini ve onun sizi hep mutlu edeceğini bilmek mümkün mü? Evet! Bir erkeğin evlenmek için doğru kişi olup olmadığını anlamanın ve yanlış partneri seçme olasılığınızı azaltmanın bazı yolları var.
#EvlenmeOmo Kadınlar Kulübü, 18 Nisan 2001'de, Omo'nun tüketici kitlesi olan kadınlarla ilişki kurmak, onlara günlük hayatta yaşadığı sorunlarda yardımcı olabilmek amacıyla kuruldu. Türkiye'nin tüm illerinden kadınların ön koşul olmadan üye olabildiği bir kulüp bu.
18 yaşında ekranda oyunculuk yapmaya başladı, “Bu iş bana sabrı öğretti. Psikolojik olarak da kendimi iyi eğitmemi sağladı” diyor. Oyunculuk basamaklarını çıkarken bir de kitap yazdı. Sera Kutlubey şimdi de Kanal D’de yayımlanan ‘İnci Taneleri’ dizisinde rol alıyor. Onunla buluşup Ankara’da başlayan hayatını, dizisini, aşkı ve yaşadıklarını konuştuk: “İnsanın kendisini ve geçmişte yaşadığı toksiklikleri arındırmadan sağlam bir gelecek kurabileceğine inanmıyorum.”
#Sera KutlubeyBugün 17 Ağustos 1999'un 24'üncü yıl dönümü. Binlerce canı kaybettiğimiz 1999 depremini yeniden hatırladığımız bugün, 6 Şubat'ta meydana gelen ve içimizi yakan depremin acısını henüz atlatamamışken, "Ha bugün ha yarın olacak" diye aklımızdan hiç çıkmayan bir başka korkuyu da iliklerimize kadar yaşıyoruz: Marmara depremi... Yer Bilimci Prof. Dr. Celal Şengör’ün deprem sebebiyle İstanbul’u terk edeceğini açıklaması da bu endişeyi yeniden hatırlattı. Şengör'ün sözlerinde dikkat çeken bir nokta vardı: "Depremden sonra İstanbul’un ne hale geleceğini biliyorum." Peki deprem sonrası gerçekten neler yaşanacak? Hep “felaket olacak” deniyor ya, işte bu felaket gününde bizleri tam olarak neler bekliyor?
#Depremİstanbul’da yaşayanlar huzursuz. Evinde rahat uyuyabilen çok az. Çoğu kişi bir kaçış planı peşinde… İnsanlar evlerinin güvenli olup olmadığını merak ediyor ama birçoğu binasının kontrol edilmesine yanaşmıyor. Kimi evinin değerinin düşmesinden korkuyor kimi sokakta kalmaktan. Apartmanların WhatsApp gruplarında, yüz yüze toplantılarda gündem aynı: Risk raporu alalım mı? Ya binaya çürük raporu verirlerse? Kiralar yüksek, kentin yapı stoku güvenilmez… Sorular ve tartışmalar uzayıp gidiyor… Ama bir de deprem gerçeği var. İstanbullularla içinde bulunduğumuz süreci konuştuk. Belediyeye ‘hızlı tarama’ için gizlice başvuranlar da var, bir an önce başka bir eve taşınmak için hazırlık yapanlar da…
#Hasar TespitKimi uykusundan “Deprem olacak” diye uyandı, deprem fobisi geliştirdiğini düşünürken uçağa, metroya binemez oldu. Kimi duyduğu tıkırtılar nedeniyle önce evde, sonra odada yalnız kalamaz hale geldi. Kaygı bozukluğu, panik atak, panik bozukluğu… Son yıllarda daha çok duyduğumuz bu rahatsızlıkları yaşayanlarla ve uzmanlarla konuşmuştuk. Üzerine geçen pazar Taksim’deki patlamayla sarsıldık. Uzmanları yeniden aradık, “Bu tür olaylardan sonra bu rahatsızlıkları yaşayanları nasıl teskin etmeliyiz” diye sorduk.
#Panik AtakÇocukların kullandıkları bilişim teknolojileri konusunda Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) tarafından gerçekleştirilen “Çocuklarda Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması’ sonuçlarına göre internet kullanımı, 6-15 yaş grubundaki çocuklar için 2013 yılında yüzde 50,8 iken 2021 yılında yüzde 82,7’ye yükseldi.
#Konuk YazarTwitter, Facebook, Tiktok... Cep telefonu, akıllı saat, tablet... Her geçen gün daha fazla vakit geçirdiğimiz sosyal medya platformları ve teknolojik araçlar, adına 'dijital çağ hastalıkları' denilen bir sürü rahatsızlığı da ortaya çıkardı. İşte “Bundan 30 yıl önce obezite bir hastalık dediğimizde 'yiyen insansan zarar gelmez' diye karşı çıkılıyordu. Bugün ise Hikikomori, WhatsAppitis dediğimizde uzaydan gelmişiz gibi bakıyorlar ama durum ciddi" diyen uzmanların ışığında yeni çağın hastalıkları ve uzmanlardan önemli uyarılar...
#Dijital HastalıklarUkraynalılar dün güne savaş sirenleriyle uyandı. Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı askeri harekât halkı paniğe sevk etti. Halk, marketlere ve benzincilere akın etti. Banka ATM’leri önünde kuyruk oluşurken, Grivna’ya günlük çekim limiti getirildi.
#UkraynaCovid-19 nedeniyle yaşanan kapanmalar ve Delta varyantının yarattığı tehdit, eğitim alanında ciddi bir belirsizliğe neden oluyor. Salgın döneminin getirdiği psikolojik ve sosyal sorunlarla boğuşan öğrenciler haklı olarak çok konuşuldu. Peki ya eğitimciler? İşte, yaklaşık 2 yıllık süreçte dünya genelindeki pek çok öğretmenin yaşadığı sorunlar…
#ÖğretmenlerBir buçuk yıldır koronavirüs ile mücadele ediyoruz ve bu sürenin bir kısmı da karantinada, evlerde kapalı halde geçti. Beraber yaşayan/ayrı yaşayan çiftler ve ilişkisi olmayan kişilerin cinsel hayatları ciddi şekilde etkilendi. Kimisi hijyen takıntıları geliştirdi, kimisinin libidosu azaldı, kimisi ise aldığı kilolar yüzünden cinsel ilişki istemez oldu... Pandeminin cinsel hayata etkilerini 9 soruda inceledik
#Koronavirüs6 Eylül itibariyle tüm kademelerde haftada beş gün ve yüz yüze eğitim başlıyor. En dikkat çekici olansa öğrencilerle diyalog halinde olan aşı olmamış öğretmen ve diğer personele haftada en az iki defa PCR testi zorunluğunun getirilmesi… Peki bu durum aşı kararsızlığı yaşayan öğretmen ve personeli aşıya yöneltir mi? Çocuklar okulda koronavirüse karşı neler yapmalı? Uzaktan eğitim sonrası ebeveynler, çocukları yüz yüze eğitime nasıl hazırlamalı? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı...
#Yüz Yüze Eğitim Ne Zaman Başlayacak?Yalnız yaşamak kendi seçimleriydi, hayatımıza bir virüs girip bizi dışarı çıkamaz hale getirene kadar da evde tek olmakla ilgili bir sorunları yoktu. Bir yılını geride bıraktığımız koronavirüs pandemisinde yalnızlığı bir tercih olmaktan çıkıp mecburiyete dönüşen dokuz kişi yaşadıklarını anlattı. Şimdi kimi iki lafın belini kırmak için bakkalda lafı uzatıyor, kimininse eskiden bir haftadan fazla kalamadığı aile evinden kendi evine dönesi gelmiyor...
#Gazetehaberleri