Sürekli seks düÅŸünüyorum

Güncelleme Tarihi:

Sürekli seks düşünüyorum
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2005 14:03

Soruların yanıtları Memory Center Türkiye doktorları tarafından yanıtlanmıştır.

Haberin Devamı

Soru: 12 yıllık evliyim buna rağmen çok sık mastürbasyon yapıyorum. Sürekli seks aklımda ve bunun sonucunda sık sık mastürbasyon yapıyorum. Bazen günde iki kez. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim? K.M.

 

Cevap: Cinsel istek kiÅŸiye özel sıklıkta yaÅŸanan bir ihtiyaçtır. Bazen libidonun fazla olduÄŸu durumlarla karşılaÅŸmaktayız. Bununla birlikte sadece fizyolojik deÄŸil psikolojik tatminin de daha düzenli ve uyumlu bir cinsel yaÅŸantı getirdiÄŸi bilinmektedir. EÅŸinizin sizin bu cinsel ihtiyacınıza nasıl cevap verdiÄŸi ve sizin bu psikolojik doyumu nasıl ve ne durumda yaÅŸadığınız gözden geçirildiÄŸi taktirde sanırım bir tedavi yöntemi bulunacaktır. Ayrıca gün içinde hayatı nasıl yaÅŸadığınızı da sorgulamanızı isterim. Daha yaratıcı ve aktifÂdoyurucu bir düzen sizin cinsel yaÅŸantınızı da düzenleyecektir. Farklı ilgi alanlarına yönelmek sportif aktivitelerde bulunmak çoÄŸu zaman iÅŸe yarayabilir.

 

YARDIM EDÄ°N

 

Soru: İyi günler. Bir problemim var, erken boşalma bu sekilde eşimi tatmin edemediğimi düşünüyorum ve bir defadan fazla yapamıyorum. Ne yapabilirim?

Tesekkürler - Serdar

 

Cevap : Öncelikle üroloji uzmanından yardım alarak herhangi bir şekilde fizyolojik bir rahatsızlığınız olup olmadığı konusunu halletmeniz eğer bir sorun tespit edilmese psilolojik yardım almanızı önerebilirim. Erken boşalma teşhisi konulan hastaların cinsel terapiden yarar gördükleri bilinmektedir. Psikolojik yardım sizin kontrol mekanizmanızın yeterli düzeyde gelişmesini ve eşinizle daha kaliteli bir birliktelik yaşamanızı sağlıyacaktır.

 

TATMÄ°N OLAMIYORUM

 

Soru: Ben bir yıllık evli bir bayanım. EÅŸimle cinsel iliÅŸkiye girdiÄŸimizde tatmin olamıyorum EÅŸimde problem yok. Bu durumum beniÂzor durumda bırakıyor. Evlenmeden önce mastürbasyon yapıyordum. Sorunum nedir ? TeÅŸekkür ederim. K.Y.

 

Cevap : Mastürbasyon yaptığınızda organzm yaşayabiliyormuydunuz bilmiyorum ancak yaşadığınızı varsayarak cevaplamaya çalışacağım. Cinsellik eşler arasında sadece fizyolojik boyutuyla değerlendirilmemesi gerekir. Aynı zamanda sosyal ve psikolojik boyutu özellikle kadın için daha önemli olmaktadır. Cinsel ilişki sırasında kendinizi partnerinizin karşısında nasıl hissettiğiniz, sizi organzm olmaktan alı koyan psikolojik etkileri konusunda uzmanın aydınlatmasına ihtiyacınız olacaktır. Evlilik ilişkisinde iletişim biçiminiz ve ilişkide sizi rahatsız eden davranış ve tutumların ne olduğu konusunun gözden geçirilmesi ve sonrasında eşinizinde katılacağı cinsel terapi seansları ile tedavinizin düzenlenmesi gerekecektir.

 

KONTROL EDEMÄ°YORUM

 

Soru: Bekar 25 yaşında masterı devam ederken çalışan, maddi gücü yeterli olan bir

gencim. Sevgilim var ve aktif olarak 1 senedir düzensiz bir cinsel hayatımız

var...Benim sorum erken boÅŸalma deÄŸil, boÅŸalma süresini kontrol edememem. ErkenÂboÅŸalma sorununu araÅŸtırdım böyle bi sorun yok, hatta saatlerce seviÅŸmenin ardından boÅŸalma da sözkonusu olmuyo,ama aktif olarak cinsel birliktelikte boÅŸalma erken gerçekleÅŸiyor gerçi bu süre hakkında

normal olduğu söylenebilir mi bilemiyorum....Aynı sorun oral seks içinde

geçerli..Ben düzensiz bir seks hayatına bağlıyorum ama hakaten anatomik yada tıbbi bir sorun varsada öğrenmek ve tedavi etmek isterim...

Bilgilendirmenizi bekliyorum

saygılarımla. M.Emin A

 

Cevap : Seks cinsel birleşme öncesi yaşanan sevişmenin ve sonunda tatminin birlikte yaşandığı bir durumdur. Kadınlar daha çok sevişme döneminin kalitesiyle tatmin yaşarlar erkekler sonuç odaklı olup aktif cinsel birleşme sonrası tatmin yaşarlar. Sizin de belirliğiniz gibi ön sevişme sırasında beklemeniz ve partnerinizi tatmin edmek istemeniz çok normal. Bu sürenin uzun olması sizin ereksiyon halinizinde beklemesi ve uzaması anlamına gelmekte. Bu nedenle aktif cinsel yaşantı sırasında da kolay ereksiyon yaşıyorsunuz. Bu çok doğal. Düzenli cinsel yaşantının olmaması partnerinizi ve cinsel uyumunuzda kendinizi rahat ifade etmekten yoksun bırakıyordur. Fizyolojik açıdan herhangi bir problem olduğu görünmüyor. Sevgilinizle bu durumu açıkça konuşup düşüncelerinizi paylaşırsanız sanırım daha kaliteli bir cinsel yaşamınız olacaktır.

 

AYRILMAK Ä°STÄ°YORUM

 

Soru: Merhaba. Ben ÅŸu an üniversite 3. sınıf öğrencisiyim. Kız arkadaşımlaÂlise 1. sınıftan beri cinselliÄŸi yaşıyorum.fakat artık çok monoton geçiyor. Onun evine gidip yaÅŸayıp sonrada hemen evden ayrılıyorum. Ondan ayrılmak istiyorum amaÂkendine zarar vereceÄŸinden korkuyorum. Kemal

 

Cevap:  İlişki biçiminiz sadece cinselliğe dayanan hatta bağımlılık boyutunda bir ilişki haline dönüşmüş görünüyor. Böyle bağımlı ilişkilerde ayrılık yaşamak daha zordur. Bağımlılık yaşayan kişi her açıdan partnerine ihtiyaç hisseder. Yanında olmasa da onun varlığı ve hep yanında olacağı duygusu rahatlatıcıdır. Buna ihtiyacı vardır. Tabi bu arada erken dönemlerden itibaren yaşadığınız ilişkiyi gelecek planlarıyla başlatıp sürdürdüyseniz beklentinin bir gün okul bitince evlilik olacağı yolunda olması muhtemeldir. Siz ilişkinizin yolunda gitmediğini, farklı ihtiyaç ve beklentilerinizin olduğunu partnerinize anlatabildiniz mi bilmiyorum ama açık iletişimin zamanının gelip de geçtiğini de düşünmek gerekir. Bu ayrılış kesin ve net olmalı ancak karşılıklı anlayış ve saygı çerçevesinden de ayrılmamalı. Saygısız ve yaralayıcı tutum durumun üzücü boyutlarına taşınmasına neden olabilir. Her ilişki saygıya değerdir. Bir ilişki bitebilir ancak güzel anıları taşımalıdır.

 

ÖLECEĞİMDEN KORKUYORUM

 

Soru: Merhaba Sayın Füsun hanım. Öncelikle çok ciddi olduÄŸunu düşündüğüm bu köşeniz için teÅŸekkür ediyorum. Benim sorunum; yaklaşık beÅŸ yıldır ilaç kullanıyor olmam,Âiki sene gazi üniversitesi hastanesi noroloji bölümüneÂgittim. ÇeÅŸitli ilaçlar kullandım. ( nustral, sirdalud, serdep, laroksi ) gibi bana bir ÅŸey söylenmeden sürekli bir ay sonra kontrole gel dendi. Tabii ben çok ÅŸiddetli baÅŸ aÄŸrısı veÂbuna baÄŸlı mide bulantısı ÅŸikayeti ile gidiyordum.ÂDaha sonraları baÅŸ aÄŸrısından sonra kusmalar baÅŸladı tabi sürekli ilaç kullanmak beni rahatsız ettiÄŸi için kontrolleri bıraktım ve ÅŸikayetler devam etti. Daha sonra aÄŸrılarım deÄŸiÅŸiklik göstermeye baÅŸladı. ÖleceÄŸim korkusu, çocuklarımı kaybedeceÄŸim ve ani bir kötü haber gelecek beklentisine dönüştü.

Bununla beraber evde kalma korkusu , dışarıya çıkma korkusu , aşırı bir sinirlilik ve hiçbir ÅŸeyden zevk almama gibi sorunlara dönüştü. Sonra tekrar hastaneye gittim. Hacettepe üniversitesi. Psikyatri ile görüştüm benim panik atak olduÄŸumu tedavisinin uzun bir zaman gerektirdiÄŸini ve ilaç kullanmam gerektiÄŸini anlattılar. Tabi bundan on sene önce doÄŸuda erkek kardeÅŸimi PKK tarafından ÅŸehit edildiÄŸini bu rahatsızlıklarımın bu olaylardan sonraki bir birikim olduÄŸunu ve 30 yaÅŸtan sonra her insanda olabileceÄŸini söylediler. Bana ilk olarak paxsil 10 miligram ile baÅŸladılar bu daha sonra 20 mg.olarak devam etti. Daha sonra iki ayda bir görüşmelerden benim ilaç deÄŸiÅŸtirmem gerektiÄŸini ve bu sefer efeksör 75 mg kullanmam gerektiÄŸini söylediler. Daha sonra 150 mg ye dana sonrada hem 150 mg ve ayrıca 75 mg yi birlikte kullanmam gerektiÄŸini söylediler ben bu ilaçları yaklaşık üç yıl kullandım. Bir ara ilaçsız yapamayacağımıÂo olmadan sokaÄŸa bile çıkmaya cesaretim olmadığını fark ettim. Bu arada ikisini bir kullanmaktan tansiyonum 9/10 veya 11/10 gibi eÅŸitlenmeye baÅŸladı ve ben bu durumu dr. Anlattım ve ilaç kullanmak istemediÄŸimi , çünkü bunlarla birlikte baÅŸka ilaçlar da kullandığımı çok ilaç kullanmanın beni rahatsız ettiÄŸini anlattım. Åžu an iki aydır ilaç kullanmıyorum. Ama eski o sıkıntılarımın da tam kaybolmadığını fark ettim bazen nefes alamayacak ve boÄŸulacağımı zannediyorum bazen aşırı bir sinir geliyor her ÅŸeyi kırıp dökmek ve avazım çıktığı kadar bağırmak istiyorum. Ben 38 yaşında memur olarak çalışan ve iki çocuk annesiyim. Benim ne yapmam gerektiÄŸi konusunda bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Çalışmalarınızda baÅŸarılar diler hastalıklardan uzak saÄŸlıklı ve mutlu kalmanız dileÄŸi ile…..C.T.

 

Cevap: Ruhsal tedavilerin iki yönlü düzenlenmesi tedaviden daha çabuk cevap alınmasına ve hastanın uzun süreli tedaviden sıkılıp yarım bırakmadan düzenli aralıklarla takip edilmesine yardımcı olur. Bu iki yönlü tedavinin ilk ayağı ilaç tedavisidir. Yoğun stres, sıkıntı hali, gerginlik, üzüntü, mutsuzluk durumlarınınuzun sürmesi, kişinin bu durunlara hassasiyeti veya tamamen hormonel değişmlere bağlı ruhsal sorunların yaşandığı durumlarda ve diğer ağır psikolojik problemlerde ilaç tedavisi ile başlamak yararlı olmaktadır. Bunun yanı sıra psikoterapi ile hastanın ihtiyacı doğruldusunda tedavi protokolü düzenlemek ve varsa kişilik sorunlarını yada sosyal uyumunu etkileyen iletişim problemlerini de çözümlemek yararlı olmaktadır. Hatta yararlı olmanın ötesinde zorunlu bile olmaktadır. Yazınızdan anladığım kadarı ile psikoterapi görmemişsiniz. Şu an bu ruhsal probleminiz daha fazla sizi rahatsız etmeden ve hatta artmadan bir psikiyatrist ve eşliğinde psikoterapi yöntemleriyle tedavinize başlamanızı öneririm. Merkezimizde psikoterapi seanslarında nörofeedback ve biofeedback yöntemleri ile beyin dalgalarının düzenlenmesi sağlanmakta. Bu da tedaviyi farklı boyutta etkileyerek hızlandırmaktadır. Bu konuda ciddi çalışan kurumlardan bilgi alabilirsiniz.

 

NASIL BÄ°R YOL Ä°ZLEMELÄ°YÄ°M

 

Soru: Üç yıllık evliyim, yaşım 29; eşim ingilizce. öğretmeni. Panik atak olduğumu biliyorum; panik atak belirtilerinin veya hastalığının neredeyse tüm belirtilerini yaşadım ve yaşamaya devam ediyorum. İlk gittiğim doktorun verdiği ilaçlar beni katbe kat kötü yaptı şikayetlerim mislince arttı.Fakat 1 hafta sonra gittiğim başka bir doktor 3 ilaçtan birini sabit tutup başka ilaçlar verdi ve birkaç gün içinde bariz bir şekilde düzelmeye başladım. ilaçlar bitinceye kadar kullandım( 6 ay) fakat bittikten sonra benzer şikayetler yaşamaya başladım. ilaçlara tekrar başladım fakat buseferde ilaç bağımlısı olmaktan korktuğum için uzun müddettir ilaçta kullanmıyorum( yaklaşık 7 ay). psikiyatri bölümüne gitmeden önce hemen hemen bütün doktorlara gittim. Herhangi bir bulguya rastlanmadı. Çoğu insan yaşadığı rahatsızlığı kabullenmiyor fakat ben rahatsızlığımı biliyorum ve bunu atlatmak istiyorum ama ilaçlarla olmasını istemiyorum. Bazen kontrolümü kaybedeceğim hissine kapılıyorum. Bunun kendimle alakalı bir durum olduğuna inanıyorum. Bunu aşmam için doktorların bir tavsiyesi olmadı. Birçok psikiyatriste gittim fakat herbiri değişik şeylerden bahsettiği için yavaş yavaş güven kaybına uğramaktayım. Bu duruma çare bulmam için nasıl bir yol izlemem ve bu yolların süreçleri konusunda bana yardımcı olmanızı rica ediyorum. H. L. Saygılarımla;

 

Cevap: Uzun süren tedavilerde tedavi sürecine ve tadavilerin şekline karşı güvensizlik yaşanması doğaldır. Unutmayın ki kullanılan ilaçlar beyin mekanizması üzerinde etkili hormonlarınız üzerine etkili kimyasallardır. Tedaviye verdiğiniz cevabın durumuna göre zaman zaman değişik dozaj ve ilaç türleri denenebilir. Amaç tedavi etmek ve bunuda kısa zamanda yapabilmektir. Eğer ihtiyacınızın ilaçla tedavi olduğuna bir uzman karar verirse size o uzmana güvenmek kalacaktır. Bütün bunların yanında psikolog yardımı almadığınızı fark ettim. Psikoterapi seanslarıyla içgörünün kazanılması ve hastalığınıza, hayattaki sorunlarla baş etme becerinize karşı farkındalığınızın artması sağlanabilir. Bununla birlikte farklı tedavi yöntemleriyle stres kontrol mekanizmanızın sağlıklı çalışması konusunda da eğitim alabilirsiniz. Buna benzer çoklu tedavi yöntemleri daha kolay iyileşmenizi sağlayacaktır.

 

BİR TÜRLÜ İYİLEŞEMEDİM

 

Soru: Rahatsızlığım konusunda hala cevabını alamadığım birkaç soru sormak sormak istiyorum. Üniversiteyi Türkiye’de bitirdikten sonra Londra’da yüksek lisansımı yaptım ve şu an Japonya’da Japonca öğrenip bir şirkette part-time olarak çalışıyorum. Son 3 yıldır yüksek kaygı bozukluğu yaşıyorum. Türkiye ‘de çeşitli doktorlara gittim. Fakat eğitimimden dolayı bir istikrar sağlayamadım.İlaç tedavisi aldım ve yan etkilerinden dolayı, özellikle sürekli uyku hali yarattı bu nedenle devam edemedim. Ve bir türlü iyileşemedim. Rahatsızlığım, iş hayatımı özel hayatımı, ve derslerdeki performansımı çok fazla etkiliyor. Saygılar

 

Cevap : Kaygı bozukluklarında farklı tedavi yöntemleri kullanılmaktadır. Sizin içinde bulunduÄŸunuz ruhsal durumunuz gözden geçirildikten sonra ihtiyacınıza göre tedaviler seçilebilir. Bunlardan bir tanesi ilaç tedavisidir. Son dönemlerde bedende herhangi biçimde uyku hali, uyuÅŸukluk, baÅŸ dönmesi ve sesemlik gibi günlük yaÅŸamı olunsuz etkileyen ilaçlardan mümkün olduÄŸunca kaçınılmraktadır. Aktif çalışanların bu ihtiyacı her zaman göz önünde tutulmalıdır. Bununla birlikte terapi düzenlenmeli ve terapistle paylaşımlarınız sonucu sizi etkileyen problem olarak nitelendirdiÄŸimiz durumlardan soyutlanmalısınız. Bunların çeÅŸitli yöntemleri de vardır. Terapi ile birlikte merkezimizde uyguladığımız nörofeedback ve biofeedback gibi beyin dalgalarını n düzenlenmesine yardımcı tekniklerden yararlanabilirsiniz. Ancak tüm bu uygulamalar uzman yardımı ile olmalıdır. Aynı zamanda tedavi protokolü düzenlenerek belli aralıklarla kontrolleriniz olmalıdır. GevÅŸeme egzersizleri sizin yaÅŸadığınız kaygı durumunun bedeniniz üzerindeki etkilerini azaltan etkili ve doÄŸru nefes alma tekniÄŸi ile destekli bir yöntemdir. Japonya’da yaÅŸadığınıza göre en azından meditasyon gibi gevÅŸemenizi saÄŸlayacak yöntemleri kolaylıkla öğrenebileceÄŸiniz merkezler bulabilirsiniz. Bu sizi ülkenize gelip tedavi oluncaya kadar geçecek sürede destekleyecektir.ÂSaÄŸlıklı beslenme alışkanlığı, spor yapma ve olumlu düşünce biçimi de diÄŸer destekleyicilerden olabilir.

 

YEMEK YÄ°YEMÄ°YORUM

 

Soru: Ben 3 yıl önce yüksekokulu bitirip eve döndükten kısa bir süre sonra yemek yiyememe durumuyla karşılaştım. Eve dönmeden önce yemek yiyebiliyordum. Eve dönmek benim için yıkımdı, hayatım boyunca onlardan kurtulmayı düşünüyordum. Okuduğum şehirde iş bulma imkanı olmadığı için İstanbul'da ev tutmak için başlangıç parası biriktiremedim ve eve dönmek zorunda kaldım. Gittiğim doktor da bana Remeron adlı bir ilaç verdi, bir süre düzelir gibi oldum. Bu ardaa hastalığın başladığı dönem yaz sıcaklarının başladığı bir dönemdi. Hala onlarla yaşamaya devam ediyorum; ama 1-2 hafta içinde iş bulup evden ayrılıyorum. Normal birinin bir öğünde yediği yemek miktarını veya daha azını bir günde yiyebiliyorum. Bu da tansiyon düşüklüğüne neden oluyor. Tansiyonumun düşmeye başladığını hisseder hissetmez kendimi bir çikolata parçası yemek için zorlayıp bol şekerli çay içiyorum. Sıcak havalarda işe şu anda yediğimin daha azını yiyebiliyorum ve halim çok kötü oluyor. Şu anda durumumla ilgili tedavi görebilmem için param yok; ancak iş bulunca olur. Mesleğim Bilgisayar, web programcılığı ve veritabanı yöneticiliği. Oldukça iyi ücret alabileceğim bilgi birikimim var (en az 2000 YTL), yaz döneminde gelen teklifleri (2500 YTL) tekrar hasta olduğum için geri çevirdim, şimdi kendimi toparladım ve kısa bir süre içinde iş bulacağıma inanıyorum; ancak bu yemek yiyememe sorunum yüzünden işimi kaybetmek istemiyorum. Bu huzursuz ortamdan ayrıldıktan sonra yemek yiyememe durumumun bir miktar düzeleceğini sanıyorum; çünkü aynı yemeği dışarıda rahatça yiyebiliyorken, paket yaptırıp eve getirdiğimde yiyemiyorum; fakat midem oldukça küçülmüş durumda ve bu durumun alışkanlık haline gelmiş olmasından korkuyorum. Açlık nedeniyle uyku uyumakta zorlanıyorum ve uykusuzken şimdikine oranla daha az yemek yiyebiliyorum ve bu sonraki günlerde daha az yemek yeme, daha da az uyuma şeklinde bir kısır döngüye giriyor. Artık hiçbir şey yapamaz hale gelince, uykusuzluk ve yemek yiyemeden dolayı midemde şiddetli ağrılar oluşunca bir Remeron tabletinin dörtte birini içmek zorunda kalıyorum. Tamamı ağır geliyor. Bu sayede uyuyabiliyorum ve kendime göre normal(midemin alabileceği kadar) yemek yiyebiliyorum. Uyku hapı aldığımda birkaç saat uyuyabiliyorum, başımda ağrılarla uyanıyorum ve dinlendirici bir uyku olmuyor. Remeron yerine uyuyabilmem için almamı önereceğiniz bir ilaç var mıdır?

Normalde sakin biriyim, sinirli deÄŸilim. Uykusuz olduÄŸumda hem uykusuz, hem de aç olduÄŸum için kendimi çok yorgun, bitkin hissediyorum, keÅŸke ölsem de kurtulsam diye düşünüyorum; doÄŸal olarak karamsar bir ruh haline giriyorum; fakat gene sinirli deÄŸilim, eÄŸer evdekiler beni sinirlendirmedi iseler. Zaten tüm zamanımı bilgisayarda yazılım ile geçirdiÄŸim için onların yanına bile uÄŸramıyorum, yemeÄŸimi falan odamda yiyorum; fakat o kadar sorunlular ki mutfak, tuvalet veya banyoya gittiÄŸim zamanlarda beni kendileri gibi geçimsiz, sinirli biri yapmak için uÄŸraşıyorlar (kendi gelinlerinin intihara teÅŸebbüs etmesine neden olacak kadar geçimsiz ve asosyal). Kendimi çok iyi tanıyorum. Herhangi bir psikolojik rahatsızlığım yok. 1-2 hafta içinde iÅŸ bulacağım için bu fiziksel ortam sorununu da yok ederim. Sizden yalnızca normal hayat akışıma ulaÅŸana kadar yemek yiyememe ve bundan dolayı az uyuma ve sonraki günlerde kısır dönüye giren bu durumum için her gün yeterli miktarda uyumam için bir ilaç istiyorum. Remeron kullandığım zaman bu ilaç beyni uyuÅŸturduÄŸu için düşünme eylemini iÅŸimin gereÄŸi olarak gerektiÄŸi gibi yapamıyorum . PasifloraÂalıp uyumam hiçbir yarar saÄŸlamıyor. Saygılarımla,

 

Cevap: Sorularınızın cevabı uykusuzluk yazısı içinde var.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!