Çikolata çocukların olduğu kadar yetişkinlerin de vazgeçmek istemediği lezzetlerden. Dışardan aldığımız çoğu çikolatayı tüketirken aklımıza “Sağlıklı mı değil mi?” sorusu geliyor. Oysa bu sorunun çok kolay bir çözümü var: Evde çikolata yapmak! Kulağa çok zor bir işmiş gibi geliyor ama birkaç püf noktasına dikkat ederek siz de evde kendi doğal ve pratik çikolatanızı kolayca yapabilirsiniz. Sizler için evde çikolata yapmanın yolunu ve püf noktalarını araştırdık…
#Çikolata Nasıl YapılırMasterChef waffle tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Sevdiğimiz hamur işi sokak lezzetlerimizden waffle tarifi tost makinesinde de evde kolayca hazırlanabilir. Waffle makinesi olmayanlara alternatif sunacak olan evde pratik waffle yapılışı, malzemeleri ile hemen aşağıda...
#Waffle TarifiÜlkemizde en favori içeceklerden biri olan frappe, neredeyse her kahve dükkanında ve kafede bulabileceğiniz soğuk bir lezzet. Onlarca farklı aroma ile hazırlanabilen ve risksiz bir içecek olan frappe hakkında ise birçok kişinin hiçbir bilgisi yok. Tüm dünyada en çok tüketilen kahve bazlı içecekler arasında yer alan içecek ile ilgili merak edilen pek çok konu var. Bu konuların başında ise frappe nedir, nereden geliyor? Frappe hakkında bilmek isteyeceğiniz tüm bilgileri sizler için hazırladım. İşte tatlı ve köpüklü frappe tarifi
#Frappe TarifiBayramlaşma sonrası incecik, porselen bir fincanda bol köpüklü bir Türk kahvesi, yanında lokumu ve likörüyle ikram edilir. Eskiden ev sahibinin nezaketini kaybetmeden sıkıldığı misafiri yolcu etmesini sağlayan âdetse şerbet ikramıymış... Bazı şeyler var ki bizleri görünmez iplerle geçmişimize ve birbirimize bağlıyor, tıpkı sonsuz çeşitlilikteki bayram ikramlarımız gibi...
#BayramPaketli gıdaları evde kendim yapmaya dondurmayla başladım. Hem çok kolay hem de kesinlikle çok daha lezzetli oluyor. Meyvelisinden yoğurtlusuna, çikolata parçacıklıdan kurabiyelisine deneyebileceğimiz sınırsız tarif var. Şu sıcak yaz günlerinde çocukları da büyükleri de tavlayacak önerilerime buyurun.
#DondurmaGelinim Mutfakta malaga pasta tarifi günün aranan tatlıları arasında yer alıyor. Adını İspanya'nın bir şehrinden alan Malaga pasta ülkemizde de kafelerde oldukça seviliyor. Peki, evde malaga pastası nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta malaga pasta tarifi ve malzemeleri...
#Malaga PastaRamazan Bayramı’nın olmazsa olmazı tatlılar… Bir ay boyunca uzun açlık sürelerinin ardından mideye ani yüklenmelerin önemsenmediği bayram günlerinde tatlılar da şekerli-şerbetli denilmeden, porsiyonuna dikkat edilmeden dilediğince tüketilebiliyor. Hele bir de pandemi sürecinin yol açtığı stres, endişe ve kaygı tatlı tüketiminde hepten ipin ucunun kaçmasına yol açabiliyor. Ancak dikkat! Beslenme ve Diyet Uzmanı Roksi Menase, pandeminin gölgesinde bayramda tatlı tüketiminin 8 önemli kuralını anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu, bir de evde hazırlayabileceğiniz pratik ve sağlıklı tatlı tarifi verdi.
#BeslenmeKoronavirüs pandemisinin başlangıcında 24 saat evde kaldığımız dönemlerde birçok kişi mutfakla tanıştı, hiç denemediği yemek tariflerini yapmaya başladı. Doğal olarak internet arama motorlarında yemek tarifi aramalarında da ani bir yükseliş oldu.
#ChurrosYaz aylarının vazgeçilmez besini dondurma, içeriğinde bulunan kalsiyum, potasyum, demir ve çinko gibi çok sayıda mineralle oldukça sağlıklı bir besin kaynağı. Ancak dondurma tüketirken dikkat edilmesi gereken hususlar var. Uzmanlar, paketli dondurmada yer alan katkı maddeleri konusunda uyarıyor. Evde sağlıklı bir dondurma yapmanın mümkün olduğunu belirten Koruyucu Sağlık Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral da yaz aylarında rahatlıkla tüketilebilecek bir dondurma tarifi paylaştı.
#DondurmaYaz sıcaklarında güzel bir dondurmayı kaşıklamayı kim istemez? Ancak dışarıdan alınan dondurmaların içinde bulunan katkı maddeleri birçok kişinin kafasını karıştırıyor. Siz de aynı durumdaysanız evde katkısız dondurma yapmak isteyenler için hazırladığımız püf noktalarını ve tarifi kaçırmayın. Üstelik bir de sade dondurma tarifimiz var. Tam bir protein ve kalsiyum deposu olan süt dolu dondurmayı evde yapmak isteyenler için püf noktaları, malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun...
#Evde Dondurma Nasıl YapılırBirçok yemek kitabında imzası olan, Kelebek yazarlarından Elvan Uysal Bottoni’nin yeni çalışması çıktı: ‘Emma Teyze’nin Kitabı-Yeni Başlayanlar İçin İtalyan Mutfağı’. Roma’da yaşayan yazarla İtalyan mutfağının özünü, bu mutfağın koronavirüsten nasıl etkilendiğini konuştuk.
#GazetehaberleriKoronavirüs salgını nedeniyle tüm zamanı evde geçiriyor, bütün işlerimizi de evden takip ediyoruz. Bu süreçte fazla kilo almamak için yediğimize ve içtiğimize de dikkat etmemiz gerekiyor. Peki, karantina döneminde nasıl beslenmeliyiz? Kilo almamak için dikkat edilmesi gerekenler neler? Uzman Diyetisyen Deniz Berksoy, konuyla ilgili önerilerde bulundu.
#KoronavirüsÇilek yatağında scone, sucuklu patates dolması, kerevizli mercimek çorbası, dondurmalı soğuk kahve... Geleneksel reçeteler, dünya mutfağının en iyi örnekleriyle aşçı ve yemek yazarı Aydan Üstkanat’ın ‘Yap, Ye, Paylaş’ adlı kitabında buluştu. Kitapta sofra düzeni ve mönü seçimi konusunda bilgiler de veren Üstkanat ile kitabını konuşup ipuçları ve öneriler aldık.
#PancakeAkşam yemekleri birçoğumuz için günün en keyifli öğünleri. Özellikle çalışanlar için hafta içi akşamları hem pratik hem de lezzetli yemek tarifleri çok elzem. Siz de “Akşama ne pişirsem?” diye düşünmeye başladıysanız çorbadan tatlıya nefis yemek tariflerinden oluşan Lezizz günün menüsünü mutlaka gözden geçirin. Üstelik bugünün tarifleri adını bile duyunca içinizi kıpır kıpır eden Meksika mutfağından geliyor. Çok beğeneceğinize eminiz. Afiyet olsun…
#Bugün Ne Pişirsem“Kışın geldiğini pek anlamadık” derken soğuklar iyiden iyiye bastırdı. Yılın bu döneminin belki de en güzel yanı leziz içecekleri. Boza, sahlep, sıcak çikolata, kış çayı... Yağmurun ve karın en güzel eşlikçisi olan bu lezzetler sağlığımızı korumamıza da yardımcı oluyor. Jürimize en iyilerini nerede bulabileceğimizi; halk sağlığı uzmanına da bunları tüketirken nelere dikkat etmemiz gerektiğini sorduk. ‘Çay’ kitabının yazarı Ebru Erke’den üç tarif aldık.
#SahlepKüçük büyük herkesin damaklarına taht kurmuş, özellikle yaz aylarının favori tatlısı dondurma, bunaltıcı yaz günlerinde ferahlamak isteyenler tarafından tercih ediliyor. Kalsiyum deposu olan dondurma, uzmanlar tarafından tüketilmesi konusunda destekleniyor. Peki, dondurma nasıl yapılır? İşte evde dondurma tarifi.
#Dondurma Nasıl Yapılır?Fıstık ezmesi hem kahvaltılarına lezzet katmak hem de bitkisel kaynaklardan bol miktarda protein almak isteyenlerin ilk tercihlerinden. Balla, reçelle ya da tek başına enfes olan fıstık ezmesini marketten almak yerine evinizde yapmaya, doğal ve katkısız bir lezzetin keyfini çıkarmaya ne dersiniz? Bunun için ihtiyacınız olan sadece fıstık ve bir mutfak robotu…
#Fıstık Ezmesi Nasıl YapılırDondurma yaz sıcaklarına karşı elimizdeki en tatlı silahlardan biri. Üstelik doğru şekilde yapılmış dondurma tam bir protein ve kalsiyum deposu. Dolayısıyla süt ürünlerine pek sıcak bakmayan çocukları bile dondurmayla ikna etmek mümkün. Özellikle evde yapılan dondurmaların lezzetine doyum olmuyor. Peki evde dondurma nasıl yapılır? İşte evde nefis dondurma yapımı ve püf noktaları…
#Dondurma Nasıl YapılırHer ne kadar zararlı olduğu bilinse de pek çok insan gününü tatlı yemeden geçirmiyor. Tatlı isteği bazen ise kriz haline gelebiliyor. Hal böyle olunca kilo alımı kaçınılmaz olabiliyor. Ancak pek çok kişinin doğru yönetemediği tatlı krizini aşmak bazı önerilerle mümkün. Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt Büşra Mutlu, tatlı krizlerini atlatmanın yolları hakkında bilgi verdi.
#Ara Öğün ÖnerileriBebeklerde ek gıdaya geçişte dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Bebeklerde ek gıdaya geçiş ne zaman olmalı? Bebekler için yoğur nasıl mayalanır? 1 yaşından önce bebeklere hangi gıdaların verilmesi yasaktır? Bebeklerde ek gıdaya geçiş süreci ile ilgili aklınıza takılan tüm soruların yanıtlarını uzmanımız veriyor.
#Ek BesinHavalar iyiden iyiye soğudu ve sabah karanlığa uyanmak da pek mutlu etmiyor. Hele bir de evden çıkasınız gelmiyorsa, listemiz tam size göre. Alanında uzman isimlere danıştık, kışınıza sıcaklık katacak öneriler aldık. Kedi evi yaparak patili dostlarımızın hayatını kurtarabilir, battaniye altına kıvrılıp Paul Auster’ın ‘Kış Günlüğü’ kitabını okuyabilirsiniz. Yanınıza bir fincan sıcak çikolata almayı da unutmayın...
#KışPetibör bir diğer adıyla bisküvili pasta, zamansız tatlılardan biri. Her evde bulunan malzemelerle yapılan petibör pastayla gecenin bir vakti gelen tatlı krizini durdurabilir, beş çayı misafirlerini ağırlayabilirsiniz. Peki bisküvili pasta nasıl yapılır?
#Petibör PastaAdını duyduğunuz zaman bile ağzınızın sulanacağı enfes bir lezzet olan suflenin yapımı son günlerde merak ediliyor. Fransa kökenli bir tatlı olan bir çikolatalı lezzeti evlerinde pratik ve ucuz şekilde yapmak isteyen vatandaşlar, çikolatalı sufle tarifini sorguluyor. Peki, sufle nasıl yapılır? Çikolatalı suflenin malzemeleri neler?
#Sufle