Ramazan Bayramı’nın gelmesiyle birlikte Türk mutfağında meşhur olan ev yapımı baklava tarifi araştırılmaya başlandı. Malzemeleri, şerbeti ve yapımıyla merak edilen evde baklava yapımı tüm ayrıntılarıyla haberimizde. Peki, Baklava nasıl yapılır ve kolay baklava çeşitleri nelerdir? İşte, evde kolay baklava tarifi yapımı ve malzemeleri
#Baklava Nasıl YapılırRamazan bayramına sayılı günler kala bayram baklavası telaşı da başladı. Baklava sektörünün önde gelen isimleri ve üreticiler, iyi baklava seçimi ve baklavanın doğru saklama koşullarına dair ipuçlarını tüketicilerle paylaştı.
#Baklavanın Püf NoktalarıEv baklavası, bu yıl da ramazan ayında gönüller arası bağın temelini damaklarda attıracak. Bayrama özel olarak evde hazırlanan ev baklavası, genellikle cevizli veya fındıklı yapılıyor. Bayram baklavasının hamuru ne kadar kritik bir rol oynasa da şerbeti de lezzeti açısından önemli bir rol oynar. Türk mutfağının sevilen lezzet ev baklavası fıstıklı, cevizli ve fındıklı olarak hazırlanabiliyor. Peki, evde kolay, kıyır kıyır bayram tatlısı ev yapımı baklava nasıl yapılır? Baklava şerbeti ne zaman dökülür? İşte, kıyır kıyır ağızda dağılan Ramazan Bayramı ev baklavası tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
#Ev BaklavasıTescilli lezzetimiz Antep baklavası Masterchef ile birlikte yeniden gündeme geldi. Bol fıstıklı Antep Baklavası hamuru da özenle açılıyor ve özel günler başta olmak üzere Türk mutfağında sık sık yerini alıyor. Peki, evde baklava nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları neler? İşte, Antep baklavası tarifi ve yapımı...
#Antep Baklavası TarifiYemek yemek, insanoğlunun yaşamını devam ettirebilmesi için ihtiyaç duyduğu en önemli olgudur. Yemek ile ilgili alışkanlıklar toplumdan topluma farklılıklar göstermektedir. Bu tür alışkanlıklar o toplumun kültürel bir parçasıdır. Toplumun yaşam şekli, o toplumun beslenme kültürünü yansıtmaktadır. Yaşam şeklinin değişmesi, beslenme alışkanlıklarının ve kültürünün değişmesinde önemli bir etkendir. Türk Mutfak kültürü denildiğinde, Türkiye toprakları üzerinde yaşayan insanların tüketmiş olduğu yiyecek ve içecekler ile bunların hazırlanmasında, pişirilmesinde ve saklanmasında kullanılan araç gereç ve teknikler anlaşılmalıdır. Türk Mutfak kültürü, dünyanın en önemli mutfakları arasında yer almaktadır.
#MutfakReçel, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlı ve meyve konservesi türüdür. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle beraber günün her saati yenilir ve bazı kek, pasta ve çöreklerin üzerine sürülerek onları tatlandırmada da kullanılır. İki türlü reçel yapımı bulunmaktadır. Bunlardan birincisi reçel yapılacak meyvelerin önce şekerde bekletilerek daha sonra kaynatılması, ikincisi ise reçel yapılacak meyve ya da sebzenin reçel şurubu ile beraber kaynatılarak hazırlanmasıdır. Kaynama sonucu kıvama gelen reçel, hava almayacak şekilde saklama kaplarına (genellikle cam kavanozlara) konularak kapakları kapatılır. Birçok meyve ve sebzenin reçeli yapılmaktadır. Ayrıca gül reçelinde olduğu gibi çiçeğin yapraklarının da kullanıldığı reçel türleri de vardır. doğal bir tat ve görünüm, aroma bakımından zengin reçel üretimi mümkün hale gelmiştir. Peki, ev yapımı reçel nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Kışlık reçelin bozulmaması için nelere dikkat edilmeli? İşte sizler için hazırladığım birbirinden lezzetli reçel tarifi ve malzemeleri...
#Ev Yapımı ReçelKurban Bayramı hazırlıkları Özel ve güzel anları içerisinde bulunduran bayram günleri kalabalık aileleri bayram sofralarında bir araya getiren günlerdir. Henüz bayram için bir tatlı yapmadıysanız en kolay ev baklavası yapmayı öğreneceksiniz. Ev baklavası nasıl yapılır, şerbeti sıcak mı soğuk mu dökülür? İşte Türk mutfağının en geleneksel ve bayramların vazgeçilmez tatlısı olan kıyır kıyır ev baklavası tarifi…
#Ev BaklavasıKurban Bayramı hazırlıkları Özel ve güzel anları içerisinde bulunduran bayram günleri kalabalık aileleri bayram sofralarında bir araya getiren günlerdir. Henüz bayram için bir tatlı yapmadıysanız en kolay ev baklavası yapmayı öğreneceksiniz. Ev baklavası nasıl yapılır, şerbeti sıcak mı soğuk mu dökülür? İşte Türk mutfağının en geleneksel ve bayramların vazgeçilmez tatlısı olan kıyır kıyır ev baklavası tarifi…
#Ev BaklavasıRamazan Bayramı ev baklavası bayramların vazgeçilmezi olarak bu yıl da araştırılıyor. Bayram baklavası kadar baklava şerbeti de hazırlamada önemli bir rol oynar. Türk mutfağının sevilen lezzet ev baklavası fıstıklı, cevizli ve fındıklı olarak hazırlanabiliyor. Peki, evde kolay, kıyır kıyır bayram tatlısı ev yapımı baklava nasıl yapılır? Baklava şerbeti ne zaman dökülür? İşte, Ramazan Bayramı ev baklavası tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
#Ev BaklavasıRamazan Bayramı’na sayılı gün kaldı... Sevdiklerimizle kahvemizi yudumlarken ellerimizle yaptığımız ikramlıkları sunabiliriz. Lokumdan tarçınlı mini kurabiyelere, tahinli kuru baklavadan badem ezmesine nefis tariflerim var size. “Yapması bu kadar kolay mıymış” diyeceğinize eminim.
#Bayram SohbetleriYazarımız Vedat Milor, restoran eleştirmenliğinde 20’nci yılını kutluyor. Ailesinin hikâyesinden soyadının anlamına, akademisyenlik günlerinden yurtdışı seyahatlerine, yeme-içme işlerini daha konuşulur hale getirdiği TV programından gastronomik bir otoriteye dönüşmesine; hayatının önemli dönemeçlerini ‘Buyurun Ziyafete’ adlı kitabında anlatan Milor’la konuştuk: “Mangalda pişmiş, çok güzel bir lüfer yerken ‘Bu Boğaz, bu deniz, bu koku, bu balık… Sadece bizde var. Dünya çapında bir mutfak yaratabiliriz’ diye düşünmüştüm fakat Türk mutfağı kötüye gitti. Üzülüyorum ama şaşırmıyorum da...”
#Vedat MilorBir ısırık aldığınızda ağzınızda yayılan sütlü şerbetiyle çok sevilen iki tatlı onlar... Sütlü nuriye de soğuk baklava da baklavalık yufkaların yağlandıktan sonra fırına verilmesiyle hazırlanıyor. Birinin arasında bol fındık, diğerinin arasında toz fıstık... Okurlarımız hangisini sevdiklerini nedenleriyle anlattı.
#Sütlü NuriyeEkranların sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta hafta içi her gün tarifleriyle akşam menülerini belirlemeye devam ediyor. Günün tarifi olan ev yapımı soğuk baklava izleyenler tarafından merak konusu oldu. Peki evde soğuk baklava nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta ev yapımı soğuk baklava tarifi ve malzemeleri...
#Ev Yapımı Soğuk Baklavaİlk defa gidenin “Ben bugüne kadar kebap yememişim” demesi âdetten. Uçağa sırf ciğer ve şırdan yemek için atlayan günübirlikçiler, kendini Tarihi Kazancılar Çarşısı’nın sokak lezzetlerine kaptıranlar da cabası... Adana mutfağından vazgeçemeyenler ve 8-10 Ekim’deki Adana Lezzet Festivali’nde şehre gidecekler için yemeden dönmemeleri gereken tatları derledik.
#Adana MutfağıBayram için farklı bir baklava hazırlamak isteyenler mutlaka alternatif olarak soğuk baklavayı değerlendirmeli. Son dönemlerin gözde tatlılarından olan soğuk baklava nasıl yapılır diye merak ediyorsanız, püf noktalarıyla evde kolay baklava yapımını paylaşıyoruz.
#Soğuk BaklavaRamazan ayıyla birlikte evlerde de iftar hazırlıkları başladı. Sevdiklerine özel menüler hazırlamak isteyenler her gün iftar menülerinde hangi lezzetli yemeklere yer vereceklerini araştırıyor. Sizlere, Ramazan'ın 3. gününe özel et yemeğinden tatlıya harika yemek tariflerinin olduğu bir iftar menüsü hazırladık. Siz de "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünüyorsanız, işte 15 Nisan Perşembe gününe özel iftar menüsü...
#RamazanAkyurt Belediyesi, ilçenin yöresel yemekleriyle gastronomide marka olmayı amaçlıyor. 17 yemek için coğrafi işaret başvurusu yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Hilal Ayık, yapacakları çalışmaları anlatarak, “Ankaralıların da Ankara’ya gelenlerin de Akyurt mutfağındaki yemekleri tatmalarını sağlayacağız” dedi.
#Murat YILMAZPandemi nedeniyle bir yıl gibi kısa bir sürede yeme-içme kültürümüzde köklü değişiklikler oldu. Kimi gıdaları hayatımızdan çıkardık, kimilerine ağırlık verdik. Alışverişi internet üzerinden yapmaya başladık. Müdavimi olduğumuz restoranları paket paket eve taşıdık. Peki bundan sonra neler olacak? 2021’de mutfak raflarına neleri ekleyeceğiz, şefler sektörü ayakta tutmak için hangi uygulamalara yönelecek? İşin uzmanlarına sorduk.
#GazetehaberleriBayrama sayılı günler kala herkes evde baklava yapmak için pratik tarifler arıyor. Siz de onlardansanız, kolay cevizli ev baklavası tarifimizi kesinlikle kaçırmayın. Baklavalık yufkayla şipşak yapabileceğiniz ev yapımı cevizli baklavanın malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Şimdiden iyi bayramlar dileriz…
#Ev Baklavası TarifiPide tarifi ve yapımı araştırılan konular arasında yerini aldı. Ramazan ayının ilk orucu 24 Nisan’da tutuldu. On bir ayın sultanı bu yıl nisan ve mayıs aylarında idrak ediliyor. Koronavirüs önlemleri kapsamında evlerinde kalan vatandaşlar marketlere de belirli aralıklarla gittikleri için evde ekmek yapmaya başlamışlardı. Ramazan ayının gelmesi ile beraber, “Evde pide nasıl yapılır?” sorusunun yanıtı araştırılmaya başlandı. İşte püf noktaları ile ramazan pidesi tarifi…
#Pide TarifiBaklava başta bayramlar olmak üzere özel günlerde mutlaka tükettiğimiz şerbetli tatlıların başında gelir. Türkiye'nin dört bir yanında baklavası efsane olan mekanlar olduğu gibi evde yapılan baklavanın lezzeti de hiçbir şeyde bulunmaz. Sizin için enfes ev yapımı baklava tarifleri derledik. Çok beğeneceğinize eminiz. Afiyet olsun...
#Baklava Nasıl YapılırBütün gözler Brezilya’da başlamış olan Rio Karnavalı’ndayken hemen yanı başımızda, Yunanistan’da da çok güzel bir karnaval yaşandı. Güzel kostümler ve dini geçmişiyle İskeçe Karnavalı… İskeçe Karnavalı, aynı zamanda Rio Karnavalı’ndan sonra en büyük karnaval özelliğini de taşıyor. İşte pek çok Türk’ün de bulunduğu İskeçe Karnavalı hakkında bilgiler…
#İskeçe Karnavalı'na Nasıl Gidilir?Geleneksel şerbetli tatlılarımızdan baklava bayram sofralarını şenlendirmeye devam ediyor. Bayram ve özel gün sofralarının baş tacı olan bu lezzeti evde de yapabilmek mümkün. Şerbetli tatlıların en gözdesi ve en zahmetli olanı baklava, bayramların en güzel ikramlarından biri... Bayramda konuklarına ev yapımı baklava sunmak isteyenler için ev baklavası ve hazır yufkadan baklava tarifini derledik.
#Baklava TarifiBoşnak mutfağı, hem tat hem de içerik açısından bize hiç de yabancı değil. Yıllar içinde Türkiye’de yaşayan Boşnaklar’dan edindiğimiz lezzetli tarifler, yemek kitapları, pastanelerde yaygınlaşan Boşnak böreği ve nihayet açılan Boşnak lokantaları ile artık hepimizin hayatında. İşte size hem Boşnak mutfağının en lezzetli örnekleri hem de Saraybosna’daki en iyi adresleri...
#Bosna Hersek