Gelinim Mutfakta ev yapımı soğuk baklava tarifi: Soğuk baklava nasıl yapılır?
Ekranların sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta hafta içi her gün tarifleriyle akşam menülerini belirlemeye devam ediyor. Günün tarifi olan ev yapımı soğuk baklava izleyenler tarafından merak konusu oldu. Peki evde soğuk baklava nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta ev yapımı soğuk baklava tarifi ve malzemeleri...
Gelinim Mutfakta yarışmacıları hafta içi her gün birbirinden lezzetli tariflerle hünerlerini sergiliyor. Günün tarifi olan ev yapımı soğuk baklava ekran başındaki izleyenler tarafından da çok beğenildi. Peki Gelinim Mutfakta ev yapımı soğuk baklava nasıl yapılır? İşte soğuk baklava tarifi detayları...
Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler
Bir paket baklavalık yufka
250 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Arası için:
1 su bardağı iri çekilmiş Antep fıstığı
Üzeri için:
1 çay bardağı kakao
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Yarım çay bardağı şeker
Şerbeti için:
5 su bardağı süt
2 su bardağı şeker
Öncelikle tencereye sütü ve şekeri alın, kaynatın.
Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın, bu şekilde 15 dakika daha fokurdatın.
Diğer yandan tereyağını ve sıvı yağı tavada eritin.
Yağ ılıdıktan sonra tatlı tepsisini yağlayın.
Baklava hamurlarını üçerli olacak şekilde tepsiye dizin.
Her 3 katta bir araları yağlayın.
3 katta bir yağlanan yufkalara 15. Kata ulaştığında arasına fıstık serpin.
Arası ve üzeri için ayırdığınız çikolata, kakao, şeker ve fıstığı mikserden çok ince bir şekilde geçirin.
Mikserden geçirdiğiniz bu karışımı fıstığın üzerine serpin.
Tekrar 3 kat 3 kat şekilde yağlayarak 15 kat daha yufkaları serin.
Tekrar fıstık ve bitter çikolatalı karışımdan serpin.
Kalan yufkaların da üzerine üçer katta bir yağlayarak yerleştirin.
En son kalan yağ ile baklavanın üzerini yağlayın ve baklavayı dilimleyin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Tatlı ılıdığında üzerine soğuk şerbeti gezdirin ve kakaolu karışımı üzerine serpin.