Ramazan ayının sonlarına yaklaşırken bayram hazırlıklarına şimdiden başlanıyor. Bayramların olmazsa olması ev baklavası tarifi ise her zamanki gibi en çok aranan lezzetlerin başında geliyor. Ev yapımı baklava tarifi püf noktası şerbetinde olduğu gibi hamuru da el açması ise bazı detayları gerektiriyor. Peki, gerçek ev baklavası nasıl yapılır? İşte ev yapımı baklava tarifi ve püf noktaları...
#Ev BaklavasıGeçmişte bayramlar ne kadar da güzeldi değil mi? Önce büyüklerimizin elleri öpülür, ardından da anneannemizin veya babaannemizin günler öncesinden hazır ettiği o en enfes ev yapımı baklavası yenirdi. Şimdilerde ise baklava dükkanlarına koşar olduk. Ama merak etmeyin! İncecik kat kat yufkalarının arasında ceviz saklayan o bol şerbetli özlenen tatlımızı Şef Rüzgar Sünbül özel tarifleri ve püf noktalarıyla geri getiriyoruz. Baklava neden şekerlenir, baklava hamuru nasıl yapılır? İşte, Rüzgar Şef ev yapımı baklava tarifi incelikleri ve püf noktaları...
#Ev Yapımı BaklavaBayramların geleneksel tatlılarından ev baklavası kıyır kıyır ağızda dağılan tadıyla yine bayram sofralarının vazgeçilmezi oluyor. El açması ev baklavası yapımı için elbette önemli püf noktaları uygulamak gerekiyor. Her ne kadar zahmetli olsa da birazdan vereceğimiz ev baklavası tarifi ile sevdiklerinize bu bayram da nefis bir tatlı ziyafeti verebilirsiniz. Peki, ev baklavası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, cevizli ev baklavası tarifi, yapımı ve püf noktaları...
#Ev BaklavasıMutfağımızın meşhur tatlısı baklava bayramın vazgeçilmezlerinden biri. Kurban Bayramı'nın yaklaştığı şu günlerde ev yapımı baklava tarifinin yanı sıra nasıl kesildiği de araştırılıyor. Baklavanızı hazırladıktan sonra kare, yıldız veya havuç şeklinde dilimleyerek lezzetinin yanı sıra görsel olarak da tadanların beğenisine sunabilirsiniz. Peki baklava nasıl kesilir? İşte yuvarlak ve kare tepside düz, kare, yıldız ve havuç dilim kolay baklava kesimi...
#Baklava Nasıl KesilirEv baklavası özel günlerde Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biridir. El açması baklava ayrı bir maharet ister ve incecik açılmış yufkasının yanında bol malzemesiyle damak çatlatır. Cevizlisi, fındıklısı birçok çeşidi olan baklavanın bol fıstıklısının tadına doyum olmaz. Tüm maharetlerinizi göstererek muhteşem ev baklava yapabilirsiniz. Peki ev baklavası nasıl yapılır? İşte ev yapımı baklava tarifi ve çeşitleri…
#Ev BaklavasıRamazan Bayramı’nın gelmesiyle birlikte Türk mutfağında meşhur olan ev yapımı baklava tarifi araştırılmaya başlandı. Malzemeleri, şerbeti ve yapımıyla merak edilen evde baklava yapımı tüm ayrıntılarıyla haberimizde. Peki, Baklava nasıl yapılır ve kolay baklava çeşitleri nelerdir? İşte, evde kolay baklava tarifi yapımı ve malzemeleri
#Baklava Nasıl YapılırEv baklavası, bu yıl da ramazan ayında gönüller arası bağın temelini damaklarda attıracak. Bayrama özel olarak evde hazırlanan ev baklavası, genellikle cevizli veya fındıklı yapılıyor. Bayram baklavasının hamuru ne kadar kritik bir rol oynasa da şerbeti de lezzeti açısından önemli bir rol oynar. Türk mutfağının sevilen lezzet ev baklavası fıstıklı, cevizli ve fındıklı olarak hazırlanabiliyor. Peki, evde kolay, kıyır kıyır bayram tatlısı ev yapımı baklava nasıl yapılır? Baklava şerbeti ne zaman dökülür? İşte, kıyır kıyır ağızda dağılan Ramazan Bayramı ev baklavası tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
#Ev BaklavasıKurban Bayramı hazırlıkları Özel ve güzel anları içerisinde bulunduran bayram günleri kalabalık aileleri bayram sofralarında bir araya getiren günlerdir. Henüz bayram için bir tatlı yapmadıysanız en kolay ev baklavası yapmayı öğreneceksiniz. Ev baklavası nasıl yapılır, şerbeti sıcak mı soğuk mu dökülür? İşte Türk mutfağının en geleneksel ve bayramların vazgeçilmez tatlısı olan kıyır kıyır ev baklavası tarifi…
#Ev BaklavasıKurban Bayramı hazırlıkları Özel ve güzel anları içerisinde bulunduran bayram günleri kalabalık aileleri bayram sofralarında bir araya getiren günlerdir. Henüz bayram için bir tatlı yapmadıysanız en kolay ev baklavası yapmayı öğreneceksiniz. Ev baklavası nasıl yapılır, şerbeti sıcak mı soğuk mu dökülür? İşte Türk mutfağının en geleneksel ve bayramların vazgeçilmez tatlısı olan kıyır kıyır ev baklavası tarifi…
#Ev BaklavasıRamazan Bayramı ev baklavası bayramların vazgeçilmezi olarak bu yıl da araştırılıyor. Bayram baklavası kadar baklava şerbeti de hazırlamada önemli bir rol oynar. Türk mutfağının sevilen lezzet ev baklavası fıstıklı, cevizli ve fındıklı olarak hazırlanabiliyor. Peki, evde kolay, kıyır kıyır bayram tatlısı ev yapımı baklava nasıl yapılır? Baklava şerbeti ne zaman dökülür? İşte, Ramazan Bayramı ev baklavası tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
#Ev BaklavasıEkranların sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta hafta içi her gün tarifleriyle akşam menülerini belirlemeye devam ediyor. Günün tarifi olan ev yapımı soğuk baklava izleyenler tarafından merak konusu oldu. Peki evde soğuk baklava nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta ev yapımı soğuk baklava tarifi ve malzemeleri...
#Ev Yapımı Soğuk BaklavaSon yılların gözdesi olmasında güzelliği kadar, lezzetli yemeklerinin de payı var. Kimi yıllara meydan okuyan tarifler, kimiyse yeni dokunuşlarla ortaya çıkmış lezzetler. Bu hafta Bozcaada’nın birbirinden güzel insanları ve onların ellerinde hayat bulan lezzetleri arasında gastronomik bir gezintiye çıkalım.
#YazarRamazan Bayramı yaklaşıyor ve birbirinden lezzetli baklava tarifleri internette aranmaya başladı. Bu aramalardan en popüler olanlarından biri de elbette şöbiyet baklava. Peki ev yapımı şöbiyet baklava nasıl yapılır? İşte, bayramlık şöbiyet baklava tarifi.
#Şöbiyet BaklavaEv yapımı baklava, Ramazan sofralarının en sevilen lezzetlerinden biri. İncecik ve çıtır çıtır hamuruyla ister fıstıklı isterseniz de cevizli olarak tercih edebilirsiniz. Yapımı her ne kadar zahmetli olsa da tadı buna değer. Peki baklava nasıl yapılır? İşte püf noktalarıyla baklava tarifi...
#BaklavaRamazan ayı boyunca uzun süren açlık saatleri Ramazan Bayramı ile yerini fazla ve kalorili beslenmeye bırakıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Hatice Sultan Kirişçi, ramazanda yavaşlayan metabolizmayı dengelemek için önerilerde bulunarak “Ramazan ayında günde iki öğün beslenirken bayramda o enfes sofralar ve tatlıların dayanılmaz cazibesine yenik düşerek porsiyon kontrolünü ayarlayamıyoruz. Bu yüzden Ramazan sonrası aniden yemeklere, tatlılara yüklenmek midemizde yanma, reflü atakları, hazımsızlık, ani kan şekeri değişikliği gibi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Yavaşlamış metabolizmaya fazla kalori verdiğimiz için de hızlı kilo alımları gözleniyor. Bu yüzden Ramazan’da yavaşlamış metabolizmanıza aşırı yükleme yapmayın” dedi.
#Medical Park Gebze HastanesiBayram günlerinde eve gelen misafirler için ikram edilen baklava, geleneksel lezzetlerimiz baş tacı olarak yer tutuyor. Yapımı zahmetli gibi görünse de hazırlandıktan sonra ağızda bıraktığı lezzet ile baklava yapımı ilgi görmeye devam ediyor. Peki, ev baklavası nasıl yapılır? Lezzetli baklava yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte, bayram misafirleriniz için baklava tarifi.
#Ev Baklavası Nasıl Yapılır?Yıllar önce Norveç’e okumaya gittiğimde bana en büyük kültür şoklarından birini kış günü yenen dondurmalar yaşatmıştı. Neredeyse her yemek üstüne, özellikle de soğuk kış akşamlarında sıcak bir elmalı turta ya da dağ meyveleri üzerinde dondurma ikram edilirdi. Bu muhteşem ikiliye bir büyük kupa kaynama kahve de eşlik ederdi.
#DONDURMAYıllar önce Norveç’e okumaya gittiğimde bana en büyük kültür şoklarından birini kış günü yenen dondurmalar yaşatmıştı. Neredeyse her yemek üstüne, özellikle de soğuk kış akşamlarında sıcak bir elmalı turta ya da dağ meyveleri üzerinde dondurma ikram edilirdi. Bu muhteşem ikiliye bir büyük kupa kaynama kahve de eşlik ederdi.
#Müge AkgünÇok sevdiğimiz yiyecekler hakkında bilimsel gerçeklerden, kıyıda köşede kalmış bilgilere kadar her şeyi öğrenmek isteriz. Tatlıların belki de en gözdesi dondurma hakkında tarihçesinden, alışkanlıklarına, besin değerlerinden, hijyen koşullarına tüm detaylar bu yazıda bir arada. Dondurma tadında bir bayram geçirmeniz dileğiyle...
#DONDURMABaklavaların bazılarının fruktoz şekeriyle yapıldığını biliyor musunuz? Baklavanın içine şekerden daha ucuz olan fruktoz koyarak maliyeti düşürüyorlar. Üstüne de tereyağı “aromasını” basıyorlar. Sonuç olarak kan şekeriniz yükseliyor, insülin üretiminiz patlıyor ve karaciğeriniz yağlanıyor...
#KelebekBu yıl hediyelerimi almayıp kendim yapsam ne olur diye düşündüm. Elimden gelse babama bir kaşkol, anneme nefis bir ceket, arkadaşlarıma eldiven yapmak isterdim. Ancak benim elimden yemek yapmak geliyor. Çikolataya güzel bir nane dokunuşuyla onları şaşırtmaya, kahvelerine şeker koyarken vanilya tadıyla mutlu etmeye ve çorbalarına ekleyecekleri tuzu birkaç dokunuşla sürprizli hale getirmeye karar verdim
Saray Pastaneleri’nin sahibi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’la Ortaköy’deki Feriye Lokantası’nda buluştuk. Sabah yediği bir elmayla akşam yemeğine kadar idare ediyormuş, buluşmamız bahane oldu, o sayede öğle yemeği yedi.