Güncelleme Tarihi:
Geleneksel lezzetlerimizden biri olan revani bayram sofralarına renk katıyor. Bayram tatlısını son dakikaya bırakanlar veya baklava açacak vakti olmayanlar için revani tatlısının yapım aşamalarını derledik. İşte bayramda misafirlerine ev yapımı tatlı ikramı yapmak isteyenler için revanı tatlısının tarifi!
Malzemeler
1 su bardağı un
6 adet yumurta
1 su bardağı + 2 çorba kaşığı irmik
1/2 adet limon kabuğu rendesi
4,5 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı kabartma tozu
REVANİ TATLISI YAPILIŞI
4 su bardağı şekeri, 4 su bardağı su ile kaynatıp bir şurup yapın ve yapmış olduğunuz şuruba 1 kaşık limon suyu katın. Şurup sıcakta beklesin. Bir cam tencerede yumurtalar ile yarım bardak şekeri, limon kabuğu rendesini de ekleyerek çırpıp koyu yoğurt kıvamına getirin. Limon suyunu koyup bir iki kere daha karıştırın. Kabartma tozu katılmış, elenmiş un ve irmik karışımını ilave edip tekrar karıştırın. Bu karışımı yağlanmış fırın tepsisine boşaltıp orta hararetli fırında pişirin (25-35 dakika). Fırından çıkarttığınızda revaniyi daha büyük bir kapaklı cam tencereye alıp üzerine sıcak şurubu dökün. Kapağı hemen kapatıp hala sıcak olan fırında kısa bir süre bekleterek şurubu çektirin. Böylece revani kabarır ve hacmi % 50 artar. Revaniniz soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.