Aşure, tahıllar, meyveler, kuru meyveler ve kuruyemişlerden oluşan bir karışımdan yapılan bir tatlıdır. Aşure haftasının gelmesi ve aşure biraz aşurenin tarihçesine değinelim istedim. Aşure ne anlama gelir. Türkiye ve Balkanlar'daki Müslümanlar, Aşure Günü'nün gerçekleştiği Muharrem ayında aşure yaparlar. Geleneksel olarak, Nuh, Büyük Tufan'dan sonra karaya ayak bastığında elinde kalan son malzemelerle bu tatlıyı yapmıştır. Aşure, bu günü anmak için büyük miktarlarda yapılır ve alıcının dinine veya inanç sistemine bakılmaksızın bir barış ve sevgi teklifi olarak arkadaşlara, akrabalara, komşulara, meslektaşlara, sınıf arkadaşlarına ve diğerlerine dağıtılır. Aşure, ağır ve kalori bakımından zengin doğası nedeniyle geleneksel olarak yılın soğuk aylarında yapılır ve yenirdi. Aşure haftasının gelmesi ve aşure tariflerinin araştırıldığı bu günlerde, biraz aşurenin tarihçesine değinelim istedim. Sizin için çeşitli kaynaklardan aşurenin tarihi ile ilgili bilgiler derledim.
#AşureHicri takvimin ilk ayı olan Muharrem ayı aşure günü başladı. Muharrem ayının 10’uncu gününe denk gelen aşure günü yakında idrak edilecek. Aşure günü 2024 yılında 16 Temmuz'a denk geliyor. En güzel aşure tarifi ile kolay aşure tarifi bu bereketli ayda merak ediliyor. Peki, ev yapımı aşure nasıl yapılır? İşte, gerçek aşure malzemeleri ve ödüllü aşure tarifi yapmanın püf noktaları...
#AşureMuharrem ayının 10. gününden itibaren yapılan aşure tarifi, her yıl olduğu gşbş bu sene de en çok aranan lezzetlerden biri oldu. Aşure sütlü, sütsüz gibi farklı malzemelerle hazırlanabiliyor. Evde kolay aşure yapmanın ise bazı püf noktaları var. Peki, ev yapımı aşure nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte 12 malzemeli kolay aşure tarifi
#Aşure TarifiMuharrem ayının 10. günü kutlanan Aşure günü, bu yıl 8 Ağustos 2022 Pazartesi tarihine denk geliyor. Hicri yılın ilk ayı olan Muharrem ayında sşurelerini hazırlayıp, sevdiklerine ikram etmek isteyenler için aşure tarifi araştırmaları başladı. Peki, en güzel, aşure nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? İşte, tam ölçüsünde aşure tarifi, malzemeleri ve yapımı...
#Aşure TarifiGastronomide sürdürülebilirliği destekleyen ‘Gelecek Turizmde’ projesi için Bozburun’un ucundaki Taşlıca Köyü’ndeydik. Tanınmış şef Maksut Aşkar’ın köydeki üreticilerle birlikte sadece yerel ürünlerden hazırladığı menüyü tadarken malzeme çeşitliliğini de tanıdık...
#Taşlıca KöyüHer anne gibiler; çocuklarının sağlığı ve geleceğinden başka dertleri yok. Tartışılmalarının tek nedeni herkes gibi çocuklarını hayvansal ürünlerle beslemeyi reddetmeleri. Vegan beslenen ve çocuklarını vegan olarak yetiştiren annelerle buluştuk. İşte yaşadıkları...
#VeganYeme-içme deyince, Nişantaşı havalı mekanlarıyla İstanbul'un vazgeçilmezlerinden! Sokaklara yayılan masalar, ara sokaklardaki kafeler, şıkır şıkır mekanlar sizi anında çembere alıyor, gün boyu menzilinden çıkarmıyor. Teşvikiye, Topağacı derken geniş bir alana yayılan semti turladık, ne var ne yok göz attık. Kahvaltıdan akşam yemeğine seçin, beğenin!
#Nişantaşı MekanlarSaraylı anneannesinin yemekleriyle büyüyen oyuncu Serra Yılmaz gerçek bir mutfak tutkunu. Geleneksel olarak alıştığımız tatlar konusunda bir yenilik yapmaya karar verirse mutlaka yemeğin adını da değiştirdiğini söyleyen Yılmaz mutfakta her türlü fanteziye açık olduğunu, yeni yemek denemelerini sevdiğini söylüyor
FARKLI damak tatlarına uygun yeni ürünlerle 180 milyon YTL’ye ulaşan hazır çorba pazarında rekabet, tozdan suluya kaydı. Hint usulü tavuklu, İtalyan usulü domates, Frenk soğanlı kremalı mantar ve sebze çorbasının sıvısını pazara süren Knorr’a, Naturamaks’ın ardından Ülker de ekleniyor. Yeni ürünlerle pazarın bu yıl yüzde 30 büyüyerek tüketimin 1 milyar kaseye ulaşması bekleniyor.