GeriMutfak Tüyoları Aşure tarifi, malzemeleri ve yapımı: En güzel aşure nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Aşure tarifi, malzemeleri ve yapımı: En güzel aşure nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?

Aşure tarifi, malzemeleri ve yapımı: En güzel aşure nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?

Muharrem ayının 10. günü kutlanan Aşure günü, bu yıl 8 Ağustos 2022 Pazartesi tarihine denk geliyor. Hicri yılın ilk ayı olan Muharrem ayında sşurelerini hazırlayıp, sevdiklerine ikram etmek isteyenler için aşure tarifi araştırmaları başladı. Peki, en güzel, aşure nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? İşte, tam ölçüsünde aşure tarifi, malzemeleri ve yapımı...

Aşure günü için geri sayım başladı. Bu yıl 8 Ağustos'a denk gelen aşure günü için en lezzetli aşure tarifleri araştırılıyor. Peki, ev yapımı aşure nasıl yapılır? Sizler için hazırladığımız aşure tarifi, malzemeleri ve püf noktaları haberimizde...

AŞURE TARİFİ MALZEMELERİ

-2 su barda­ğı aşurelik buğ­day

-2,5 su barda­ğı toz şeker

-1/2 su barda­ğı kuru fasulye

-1/2 su barda­ğı nohut

-1/2 su barda­ğı sarı üzüm

-5-6 adet kuru kayısı

-8-10 bardak kaynamış su

Süslemek için;

-Nar içi

-Badem (kabuğ­u soyulmuş)

-Fındık

-Kuş üzümü

-Ceviz

Aşure tarifi, malzemeleri ve yapımı: En güzel aşure nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir

AŞURE YAPIMI VE PÜF NOKTALARI

Nohutu, kuru fasulyeyi ve bu­ğdayı ayrı kaplarda haşlayın.

Kuru fasulye, nohut gibi bakliyatların ayrı ayrı haşlanması gerekir. Ürünlerin pişme süresi farklılık gösterdiği için bakliyatlardan biri diri kalırken, diğeri çok yumuşak olabilir. Nohut ve kuru fasulyeyi kaynattıktan sonra kabuklarını çıkarın.

Kayısı ve inciri kesip, üzümü de ayrı kaplarda bir taşım kaynatarak haşlayın.

Aşure malzemelerini seçerken kaliteli ve taze malzeme seçmeye, bakliyat ürünlerinin geçen yılın ürünü olmamasına dikkat etmek gerekir.

Akşamdan buğdayı iyice yıkayıp, üzerini 2-3 parmak geçecek kadar sıcak su koyduktan sonra 1-2 dakika kaynatın. Üzerini kapatın. Sabah kapağı açtığınızda yumuşamış buğdayları göreceksiniz. Taşma veya dibine tutma problemi yaşamayacaksınız.

Aşure tarifi, malzemeleri ve yapımı: En güzel aşure nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir

Kuru incir ve üzüm gibi gıdaları kısa süre haşlayıp renkli suyunu döktükten sonra aşureye eklemek gerekir. Bu şekilde aşurenin renginin bozulmasını da engellemiş olursunuz.

Şekeri eklemeden önce tadına bakıp istedi­ğiniz miktarda ekleyin.Tercihen 2,5 su barda­ğı toz şekeri karıştırarak iyice yedirin.Şeker tamamen eriyince ve aşurenin kıvamı koyulaşınca ateşten alın.

Aşurenin daha aromalı ve renginin beyaz olması için bu aşamada bir miktar yıkanmış pirinç ve ılık süt ekleyebilirsiniz.

Son olarak kaselere paylaştırdığınız aşureyi dilediğiniz gibi süsleyin.

Afiyet olsun...

False