AŞURE TARİFİ VE MALZEMELERİ (EN GÜZEL, TAM KIVAMINDA)👨🍳👩🍳: Ev yapımı aşure nasıl yapılır, kaç malzemeden oluşur? İşte püf noktaları...
Hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem ayı aşure günü başladı. Muharrem ayının 10’uncu gününe denk gelen aşure günü yakında idrak edilecek. Aşure günü 2024 yılında 16 Temmuz'a denk geliyor. En güzel aşure tarifi ile kolay aşure tarifi bu bereketli ayda merak ediliyor. Peki, ev yapımı aşure nasıl yapılır? İşte, gerçek aşure malzemeleri ve ödüllü aşure tarifi yapmanın püf noktaları...
Aşure tarifi ile ilgili araştırmalar hızlandı. Müslümanlar aşure gününü her sene heyecanla bekliyorlar. Aşure paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir. Bu önemli günde aşure yapılıp dağıtılacak. Peki, ev yapımı aşure nasıl yapılır? İşte en güzel aşure malzemeleri ve tarifi...
AŞURE NASIL YAPILIR, PÜF NOKTALARI NELER?
Nohutu, kuru fasulyeyi ve buğdayı ayrı kaplarda haşlayın.
Kuru fasulye, nohut gibi bakliyatların ayrı ayrı haşlanması gerekir. Ürünlerin pişme süresi farklılık gösterdiği için bakliyatlardan biri diri kalırken, diğeri çok yumuşak olabilir. Nohut ve kuru fasulyeyi kaynattıktan sonra kabuklarını çıkarın.
Kayısı ve inciri kesip, üzümü de ayrı kaplarda bir taşım kaynatarak haşlayın.
Aşure malzemelerini seçerken kaliteli ve taze malzeme seçmeye, bakliyat ürünlerinin geçen yılın ürünü olmamasına dikkat etmek gerekir.
Kuru incir ve üzüm gibi gıdaları kısa süre haşlayıp renkli suyunu döktükten sonra aşureye eklemek gerekir. Bu şekilde aşurenin renginin bozulmasını da engellemiş olursunuz.