Türk mutfağının olmazsa olmazı olan etin en sevilen pişirme şekillerinden biri kavurmadır. Kavurmanın lezzeti ise ancak tabiri caizse et lokum gibi olduğunda çıkar. Siz de kavurma yapmayı deniyor fakat bir türlü istediğiniz lezzet ve kıvamda pişiremiyorsanız bu hatalara düşüyor olabilirsiniz. Peki, nedir et kavururken yapılan hatalar?
#Et KavurmakRüyada görülen simgeler insanların uyandığında çoğu zaman hafızasında yer etmiş oluyor ve gördükleri nesnelerin ne anlama geldiğini internette araştırıyorlar. Peki rüyada et görmek ne anlama geliyor? Rüyada çiğ ve pişmiş et yemenin tabiri nedir? İşte detaylar
#Rüyada Et GörmekGörmüş olduğumuz rüyalar çoğu kez bizlere bir şeyler anlatmak ister. Rüyada görülen kırmızı et ve türevleri de bu tip rüyalardan biridir. Peki, görmüş olduğunuz rüya size neyi anlatmak istiyor? Rüyada kırmızı et görmenin farklı şekillerinin yorumlarını sizin için derledik.
#Rüyada Kırmızı Et Görmek Ne Anlama Gelir?Vietnam’ın kuzeyi ve güneyi arasında tıpkı bizde olduğu gibi müthiş bir iklim farkı var. Bu durum mutfağa da yansıyor. Mesela güney mutfağında sıcak iklim nedeniyle acı kullanımı daha fazla. Hem baharatlar hem de taze aromatik otlar bol kepçe seviliyor. Özellikle Michelin sonrası artık sadece sokak yemekleriyle anılmayan ülkenin geleneksel lezzetlerini keşfedelim...
#VietnamÜlkemde sayısız versiyonu yapılan risotto’yu hazırlamak aslında basit ama pişirme aşamalarını çok dikkatli takip etmek gerek. Pirinci önce tavada kavurmak en önemli adım... Taze hazırlanmış et ve sebze suyunun etkisini de hafife almayalım tabii! Gelin, bu ünlü İtalyan klasiğini birlikte pişirelim...
#RisottoTürk mutfağına 18’inci yüzyıl sonrası giren fasulye, hem yetiştirdiğimiz İspir, Çandır ve Kelkit gibi çeşitleri hem de lezzetiyle hızla arayı kapatmış ve milli lezzetlerimiz arasına girmeyi başarmış. Atatürk’ün en sevdiği yemek olarak da bilinen kuru fasulyenin esnaf lokantalarındaki geleneksel halinin yeri ayrı ve onun da çoğu yemeğimizde olduğu gibi kendine has bir seremonisi var: Pilav, cacık, soğan, turşu... Tabii artık kuru fasulyenin de yeniden yorumlanmış lezzetli hallerini bulmak mümkün. Misal soğan turşusuyla sunulan, kebaplık kuzu kaburgadan pastırmayla pişeni gibi...
#KurufasulyeYaşadığımız çevre, stres, genetik yapı ve beslenme faktörü kanserin oluşum nedenleri arasında yer alıyor. Beslenmenin kanser oluşumundaki önemine vurgu yapan Beslenme ve Diyet Uzmanı Yıldız Melek Aksoylu, onkoloji hastaları için beslenme önerilerinde bulundu.
#Beslenme ÖnerileriYıllarca Türkiye’yi karış karış dolaştı, yol üstündeki lezzet duraklarını keşfetti. Anadolu’nun kıyıda köşede kalmış yemek hazineleri onunla gün yüzüne çıktı. Hürriyet’teki yazılarıyla yeme-içme kültürünün bilinmeyenlerini tartışmaya açtı. Mehmet Yaşin, şimdi de bizi kendi evimizin mutfağına davet ediyor. Yeni kitabında, “Yumurta bile kıramam” demenin marifet olmadığını, basit yemekler pişirerek hayatımıza katabileceklerimizi anlatıyor.
#Mehmet YaşinPirinç pilavı mutfaklarımızın, sofralarımızın olmazsa olmazıdır. Tane tane dökülen bembeyaz bir pirinç pilavı yapmak için bilmeniz gereken bazı püf noktaları vardır. Kuru ya da lapa olmayan, tam kıvamında mis gibi pilavlar yapmak için bilmeniz gereken püf noktaları hemen aşağıda. İşte nefis bir pilav yapmanın sırları ve çok nefis bir pilav tarifi…
#Pilav Nasıl YapılırDeniz Yıldız Düzgün aslında avukat. 4 yıl avukatlık yaptıktan sonra, “Hep mutsuz insanlar, sorunlarla uğraşıyorum. Adliye koridorları bana göre değil” diyerek her zaman hayalini kurduğu işin peşine düşmüş genç bir kadın. Kahve içmeye olan tutkusunun izinden giden Deniz Yıldız Düzgün, Türkiye’nin ilk 3. nesil kahve zincirlerinden Ministry of Coffe -MOC’un kurucusu. Avustralyalı ortağıyla birlikte Deniz Yıldız Düzgün, 13 şubede 70’den fazla kahve çeşidi sunuyor. Yıldız Düzgün’ün kendisi de bir Barista. Barista yetiştirecek uzmanlığa da sahip. MOC İstanbul’daki en iyi 3’üncü nesil kahvecilerden biri. Nişantaşı Topağaçı’nda bulunduğu sokağın atmosferini değiştirdi. 2014’te kurulan, sınırları İstanbul’u aşan MOC’u kurucusu Deniz Yıldız Düzgün anlattı.
#MOC İstanbulÇalışma hayatı koşturmacası malum. Ama insanın iyi yemek yemesi de önemli. YouTube kanalımda, öğrencilerle her zamankinden daha içli dışlı bir muhabbette olduğumdan beri görüyorum ki yeni jenerasyon okula, işe yemek götürmeyi ayıplamıyor. Aksine, sağlığına, formuna dikkat etmek anlamına geldiği için havalı buluyorlar. Buradan hareketle herkese dışarıda yanlarına alabilecekleri, sağlıklı yemek önerileri vermek istiyorum.
#İş Yerinde Sağlıklı BeslenmeSağladığı faydalar göz önüne alındığında bu kadar önemli bir testi faydalarını bir kenara bırakarak “zararlıdır!” diye damgalamak da, ciddi bir radyasyon yükü olan böyle bir incelemenin rastgele uygulanması da doğru değildir. Bilinçli kullanıldığında mamografik incelemeler bugün meme kanserinin erken teşhisinde altın standart olma özelliğini sürdürüyor.
#Osman MüftüoğluDeniz Ülke Arıboğan’ı son 10 yılda Türkiye’nin önde gelen uluslararası ilişkiler uzmanlarından biri olarak tanıdık. Yazdığı kitaplar, makaleler, akademisyenlik, rektörlük, annelik derken, mutfakta da çok başarılı olduğunu öğrendik. Bu özelliği annesinden geliyor. Ailenin efsanesiyse babasının kek kalıbında pişirdiği pilav