esmer şeker haberleri sayfasında esmer şeker hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 941 esmer şeker haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Tariflerimize lezzet katan şeker aslında birçok şekilde kullanılabilir. Genellikle önceliğimiz beyaz toz şekerden yana olsa da pudra şekeri, esmer şeker gibi farklı çeşitler de malzeme listesinde karşımıza çıkabilir. Bunları doğru tarifte kullanmanız ise hamur işi ve tatlılarınızı bir üst seviyeye taşır. İşte hangi şekeri ne zaman kullanacağınıza dair öneriler…
#Toz ŞekerÇikolata parçacıklı, cevizli, tarçınlı ve daha birçok çeşidiyle kurabiyeler çay sohbetlerimize her zaman renk katıyor. En az yemesi kadar hazırlık aşaması da zevkli olan bu lezzetli atıştırmalıkları hazırlamak için bazı detayları bilmek de ayrıca önemli. Şimdi sizinle, yılbaşı sofrasında hünerlerinizi konuşturacağınız başarılı kurabiyelerin sırrını paylaşıyoruz.
#Kurabiye Yapmanın Püf NoktalarıHerkesin bildiği gibi, rafine beyaz şeker tüketmek bizi olumsuz etkiliyor. Hatta beyaz şekerin vücutlarımız üzerindeki olumsuz etkisi, bugüne kadar yüzlerce araştırmanın konusu oldu. İşte bu çalışmaların tamamı, beyaz şeker tüketen insanlara ne olduğuyla ilgili oldukça kasvetli bir tablo çiziyor. Buna göre rafine beyaz şeker, obezite, kalp rahatsızlığı, hipertansiyon ve kanser gibi hastalıklara yakalanma riskini arttırıyor ve hatta bazı bilim insanları beyaz şekerin gerçek anlamda bir "zehir" olduğunu söylüyor. Biz de beyaz şekerin bu kötü imajı nedeniyle, ondan uzak durmak için esmer şekere yöneliyoruz. Sonuçta esmer olan her şey daha az rafine ve daha az işlenmiş olduğu için daha sağlıklı, değil mi? Evet, bu söylediğimiz pirinç ve ekmek için geçerli; ama ne yazık ki şeker için değil!
#Esmer ŞekerBana hangi malzeme olmadan yemek yapamazsın diye sorsalar çok büyük bir ihtimalle cevabım tuz olur. Doğru miktarda tuz, lezzeti yakalamanın en temel adımı. Aşçı olduktan sonra hayatıma ‘doğru zamanda tuzlama’ diye bir terim girdi. Yapacağım yemeğin ne olduğuna ve ihtiyacıma göre eğer tuz içine işlesin ve suyu çıksın istersem malzemeleri önce, eğer suyu çıkmasın, kendini salmasın istersem son anda tuzlarım. Aslında iyi yemek yapmanın neredeyse birinci kuralı ne zaman tuzlayacağını bilmek diyebiliriz.
#Didem ŞenolSoğan turşusu, özellikle hamburger yapımında tercih ediliyor. Ayrıca diğer bildiğimiz turşulardan da biraz farklı. Bazı turşular 2-3 haftada yemeye hazır hale gelirken, soğan turşusu daha hızlı olgunlaşabiliyor. Farklı bir alternatif arıyorsanız, bu turşuya da bir şans verebilirsiniz. Soğan turşusu yapım aşamalarını sizler için derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#Soğan Turşusu TarifiBu mevsimi güzelleştiren meyvelerden. Tadıyla, görüntüsüyle hepimizi mest ediyor. Sıcak yaz günlerinde çok tüketiliyor. Bu lezzetli ve sulu meyveden yapılan içecekler de bu sezon çok popüler. Şef Altuğ Tezer frozen’dan kokteyle karpuzla hazırlayabileceğimiz tarifleri paylaştı.
#Yemek TarifleriRozbif, az kavrulmuş geleneksel bir sığır eti yemeğidir, genellikle İngiltere'de yapılır. Asıl olarak ana yemek olarak hazırlanan rozbif, genellikle sandviçlerde kullanılır. Baharatlarla güzelce marine olması, rozbif tariflerinin püf noktasıdır. Peki, rozbif (roast beef) nedir, nasıl yapılır?
#RozbifHepimizin başına en az bir kez gelmiştir. Canınız bir şey çeker, çok heveslenir hemen yapıp yemek istersiniz. Ama kollarınızı sıvayıp mutfağa girdiğiniz anda bir şeylerin eksik olduğunu görürsünüz. Ya dolapta yumurta kalmamıştır, ya kavanozun dibindeki un yeterli değildir. Bu durumda yapabileceğiniz en kolay şey eksik malzemeleri evde olanlarla telafi etmektir. İşte bu konuda işinizi kolaylaştıracak birkaç ipucu...
#Mutfak TüyolarıFüme somon son dönemde tariflerde çok sık karşımıza çıkan bir ürün. Makarnalardan sandviçlere, pizzalardan çırpılmış yumurtaya birçok şeye çok yakışıyor. Peki somonunuzu evde kendiniz fümelemeye ne dersiniz? İşte ev yapımı füme somon için bilmeniz gereken her şey...
#Somon Nasıl FümelenirUzakdoğu mutfağının popüler lezzetlerinden kimchi (kimçi) geleneksel kore yemeği olarak sofralarda yerini alıyor. Ana malzemesl Çin lahanası olan kimchi, yapımında fermente edilmiş sebzeler bulunuyor. Peki, Kimchi nedir, nasıl yapılır, nerelerde kullanılır? İşte Türk usulü kimchi tarifi...
#Kimchi NedirKestane, bol ve besleyici olmasının yanı sıra uzun süre saklanabilmesiyle de İtalyan mutfağının en sevilen malzemelerinden biri her zaman... Castagnaccio, basitçe kestane unu, su ve zeytinyağından yapılan, enerji bombası, yassı bir kek. Farklı bölgelerin kendine özgü yorumlarıyla zaman içinde farklı tarifleri de gelişmiş...
#KestaneBitki temelli talebin yaygınlaşmasıyla artık süpermarketlerin vegan reyonlarında çeşit çeşit et muadili görebiliyoruz. Ama ona en benzeyen ve sağlığımıza en faydalı olan alternatif kesinlikle mantar... İşe mantarı tıpkı et gibi marine ederek başlayabilirsiniz. Aromatiklerle, sirke, yağ ve baharatla tatlandırdığınızda şaşırtan lezzetler yakalayacaksınız...
#GastronomiYılbaşı sofraları için hazırlıklar başlarken, yılbaşı yemekleri arayışları sevdiklerine görkemli sofralar hazırlamak isteyenler tarafından merak ediliyor. Peki, yılbaşı sofrasında neler olmalı? İşte sizler için hazırladığımız hindi tandırdan, balkabağı çorbasına ve yılbaşı mezeleri ile mükellef bir yılbaşı menüsü!
#Yılbaşı MenüsüAralık boyunca pasta dükkânları rengârenk, ışıl ışıldı... Rahatlıkla bu ayın temasına uygun kurabiyeler, pastalar, süslemeler bulabiliriz ancak yine de el emeğiyle hazırlanmışı gibisi yok. İster pişirip hediyelik götürmek, ister sofraya koymak için olsun, Brunette Patisserie’nin kurucu şefi Nur Aktı’dan bol çikolatalı özel bir yılbaşı pastası ve vazgeçilmeyen klasik zencefilli kurabiye tariflerini aldık.
#Yeni YılEgzotik Doğu’nun bize armağanı tarçın, binlerce yıldır muhteşem kokusu ve tadıyla büyülüyor insanlığı. Mutfaktan yükselen tarçınlı bir kekin kokusu kadar ‘evde’ hissettiren çok az şey var... Dünyanın bu en popüler baharatının kullanım alanı sadece tatlılarla sınırlı sanıyorsanız tariflerimi mutlaka deneyin.
#Gülay Barbaros AltanGeçen hafta tarımda sürdürülebilir çözümlere odaklanan Gıdada Etki Konferansı’na katıldım, kadınların bu alanlardaki etkinliğini arttırmayı amaçlayan ‘Empowering Women in Agriculture’ girişimlerini dinledim. Doğayı ve geleceği kelimenin tam anlamıyla ‘dert edinen’ girişimcilerden aldığım ilhamla lezzetli tarifler hazırladım…
#Deniz YOLDAÇMasterchef larb gai tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Bir çeşit tavuklu salata olan Tayland mutfağı geleneksel yemeklerinden larb gai malzemeleri ile evde pratik bir şekilde hazırlanıyor. Peki, larb gaı nasıl yapılır? İşte Tayland mutfağı larb gaı tarifi, malzemeleri ve yapımı...
#Masterchef Larb GaiMasterchef money bags tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Bir çeşit mantı türü olan Tayland mutfağı geleneksel yemeklerinden money bags para kesesine benzerliğinden ismini alıyor. İç dolgusu ise Frenk soğanı ve kıyma gibi lezzetli malzemelerden hazırlanıyor. Peki, money bags nasıl yapılır? İşte Tayland mantısı money bags tarifi, malzemeleri ve yapımı...
#Money BagsKış yaklaştıkça bünyeyi desteklemek için baharatlı veya meyveli sıcak içeceklere ilgimiz artıyor. Uzayan akşamlarda sohbetlere tatlı birer eşlikçi arayanlara, çocuklara ballı-sütlü bol vitaminli pratik bir şeyler hazırlamak isteyenlere çok sayıda tarifle geldim. Altın sütlü kahve de var, sıcak limonata da…
#KışPastacılıkta gram, ml gibi ölçüler çok önemlidir ama kekler hele de meyveli kekler doğaçlamaya, bardak-kaşık ölçüsüne hatta göz kararına bile uyumludur. Atıştırmalık ya da sabah bir bardak sütle hızlı bir kahvaltı olabilen keklerin sonbahara en yakışanı meyveli kek tarifleri hazırladım.
#KekSorbe, cheesecake, muffin ve muhallebi gibi tatlılara çok yakışıyor, kokteyllerde sık sık karşımıza çıkıyor. Passionfruit veya Türkçe adıyla çarkıfeleği semizotu, Bergama tulumu ve mangoyla yaptığım salatanın sosuna katmayı da çok seviyorum. İçine girdiği her şeye ferah bir lezzet katan bu tropikal meyveyi nasıl kullanabiliriz, bakalım...
#Passionfruit